Моя го ъпдейтнах преди 5мин. през USB и нямах никакви прблеми. Може би не си направил нещо преди да пуснеш ъпдейта. Прочети внимателно упътването. Моя не е свързан с интернет и го ползвам да гледам филми и концерти само.
Моя го ъпдейтнах преди 5мин. през USB и нямах никакви прблеми. Може би не си направил нещо преди да пуснеш ъпдейта. Прочети внимателно упътването. Моя не е свързан с интернет и го ползвам да гледам филми и концерти само.
Когато машинката е перфектна се чудиш какво още да измислиш! Гледам един стар четец на всякакви карти и реших да го пробвам на пуканката. Сложих му MS Duo от фотоапарата Sony и го боднах в С200. Разпозна си го и снимките веднага на телевизора! Пробвах и една JBOD кутия за два SATA 3.5" диска. През USB на пуканката се виждат и двата!
Пробвах да сваля торент направо на пуканката с нейния софт. Като резултат всичко блокира и се наложи рестарт от голямото копче. Така няколко пъти. Ограничих даун 1 мб и ъп 0.5 мб - пак същото. Оказа се, че торента се сваля, но блокира цялата функционалност на уреда. Не можеш да видиш нито колко е свалено или остава, нито скорост, нищо. След като е приключило свалянето не се разблокира без рестарт. Видях сред постовете, че се ползва друг софтуер по-успешно. Моля обяснете, кой, откъде и как да го инсталирам. Трябва ли да деактивирам по някакъв начин стария?
Първоначално публикувано от jezoff
http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=27251
Това е форума за допълнителни приложения. Линка води към инсталатора на приложения, който от своя страна изтегля библиотеки с такива. Аз използвам Transmission 1.92 и работи перфектно!
Благодаря ти, Dobri,
Инсталирах го, има известно подобрение, но пак забива. Правих няколко рестарта, докато сваля 700 мб. Интерфейсът определено е по-добър, но май ще трябва да ограничавам скорости. Трябва ли и може ли да се деинсталира стария торент клиент. От менюто NMT Applications трябва ли да е включен torrent или това важи за предишния софт? Забелязах, че през myiHome сървъра вече не може да се влезе в торент и дава, че е сменен порта. Мисля, че го четох някъде... Значи ли това, обаче, че стария соф също се зарежда, като се стартира torrent сървъра? Ако е така, той сигурно допълнително товари процесорчето.
А ти като инсталира новия торент не видя ли, че след приключване ти изписва новия адрес, на който е новия торент клиент?
Трябва да го изпишеш така - http://your_popcorn:9091/transmission/web/ като на "your_popcorn" слагаш или IP адреса на плеъра в мрежата /192.168.1.101/ или пътя до него в мрежата.
Имаше линк, откъдето се достъпва новия клиент и аз съм си го запомнил във favorites.
Проблемът ми не е в достъпа до новия клиент, а в това, че дори и с него забиваше и в това, че не знам старият деактивиран ли е или си бичи, което би натоварило процесора. Това, че не мога да го отварям през myiHome не ме притеснява...
Мисля,ч е стоят и двата, но това едва ли е проблема.
Пробва ли да ограничиш броя на връзките в новия торент до 20-30?
Сложи ли най-новия софтуер?
Сложил съм новия софт. Не мисля, че видях опция за ограничаване на връзките, според мен има само за скорост на сваляне и качване.
Връзките се ограничават на пуканката, в менюто на Transmissin има най-горе иконка за настройка. Другия начин е чрез редактиране на файла с настройките, който се намира в \\PCH-C200\share\Apps\Transmission\.transmission и се казва settings.json. За целта чрез NMT инсталатора спираш Transmission, махаш чавката за автоматично стартиране и рестартираш устройството. Файла става достъпен. След редакцията пускаш отново торента и пак рестарт. Аз така съм ограничил уплоуда до коефициент 1.5. Тук са описани параметрите http://trac.transmissionbt.com/wiki/...tionParameters. А това е фотума http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=10662
Новия деактивира стария като ползва част от нещата на стария. Ако спреш стария спира и новия.Първоначално публикувано от jezoff
При мен са пуснати само FTP, Samba и Torrent. Това е за приложенията, кото се пускат от настройките на NMT приложенията на пуканката.
Доколкото разбрах, ftp е необходим предимно при ползване на CSI. Аз съм пуснал и myiHome понеже през samba ми достъпва видеофайлове и др., но не чете субтитри.
Не разбрах, къде се намира това меню за настройка на transmission. Имам чувството на моменти, че у-вата, за които говорим и интерфейсът на програмите са различни при нас... Да не би да сте инсталирали нещо допълнително от CSI?
За FTP е така и аз ще го спра, защото не го ползвам за друго освен за CSI.Първоначално публикувано от jezoff
Субтитри ми чете когато пускам файл от диска на компютъра.
За Transmission: от WEB приложения избирам Transmission. Най горе на екрана има две иконки - първата е за refresh, с десен бутон заставам на зъбчатото колело и с Enter влизам в меню за настройки. Това е на пуканката.
Аз имам проблем със скоростта на копиране м/у двата диска на пуканката - адски е бавно. Скоростта с която копирам от устройството на компютъра е по-малка от 4MB. Идеята ми е да свалям торенти на 2.5" диск в плеъра и след това да ги копирам 3.5" диск. Пробвах и Filemanager 1.1.1 но и там е бавно а дори и заби. Сега свалените файлове ги копирам през мрежата на компютъра и само местя харда от едното устройство на другото.
Инсталирал съм и това http://www.networkedmediatank.com/sh....php?tid=10662, но то мисля няма нищо общо с интерфейса на Transmission.