Вижте резултатите от анкетата: Какъв мултимедиен плейър имате ?

Гласували
446. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Popcorn Hour

99 22.20%
  • Western Digital

85 19.06%
  • Dune

36 8.07%
  • Diva

123 27.58%
  • Apacer

15 3.36%
  • AC Ryan

15 3.36%
  • Zinwell

9 2.02%
  • Xtreamer

6 1.35%
  • Asus

23 5.16%
  • Egreat

13 2.91%
  • Hyundai

14 3.14%
  • LG

6 1.35%
  • Philips

2 0.45%
Страница 56 от 118 ПърваПърва ... 646545556575866106 ... ПоследноПоследно
Резултати от 826 до 840 от общо 1760
Like Tree93Одобрявам

Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Помощ при избор на мултимедиен плейър .

10/100 карта по пеинцип е достатъчна за безпроблемно плейване на всичко като HD съдържание по мрежата.
    Ако има ограничение в скоростта, тя ще е процесора и софтуера на плеъра. Въпросния компютър, от който четеш е добре и той да не е много много слаб.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Въпросния компютър се справя с HD, но няма възможност за HDMI кабел и е малко далеч. Затова съм се насочил към плеър. И ако някой има впечатления от този или друг моля за съдействие.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Bobini
    Понеже ме заболя главата от четене вече, ще помоля за малко помощ. Искам да взема мултимедиен плейър. Ще се ползва с TV LG 42LW4500. Ще има връзка PC - мултимедиен плейър с LAN и от там към TV-то с HDMI. Бюджета ми е 200лв. може и малко горница.
    От това което прочетох за да няма насичане посредством LAN кабел, плейъра трябва да бъде с гигабйтова мрежова карта. Правилно ли съм се ориентирал. Не ме интересува вграден харддиск. Компа си има достатъчно голям. Мислех и за WI-FI вариант но ще ми излезе по скъпо, трябва да купува плейър,рутер и т.н. Връзка с компютъра директно също не ме устройва, че там направо трябва да купувам нов комп . И да опъвам 10м. HDMI кабел.
    Този като вариант как е http://www.itshop.bg/product.php?ProductID=2352
    Моля за съдействие.
    Това което си избрал ще ти свърши работа (има и гигабитова мрежа) не споменаваш нищо за рутер (дори и без Wifi) така че предполагам че ще може би ще правиш мрежа с кроснат кабел PC-HD Плеър (имай в предвид че така кроснат UTP Lan кабела по принцип не трябва да надхвърля 10м). Имай в предвид че и PC-то трябва да е с гигабитова мрежа ако ползваш рутер, switch също, защото иначе влизаш в закона за "гърлото на бутилката" - бутилка голяма - гърло малко и пак нямаш Gigabit мрежа. А иначе и в 100MBps мрежа HD 720p не би трябвало да има проблем , при големите Full HD 1080p при някои рипове на моменти има пикове когато битрейта на видеото стига до 70Mbit и тогава (може би рядко) ще има насичане. Не гледайте теоритичните 100 или 1000MBps по някога реално не се достигат и 1/3 от обявените (зависи от кабели, накрайници, Lan карти....). Най-безпроблемно в момента при плеъри без вътрешен HDD e от външен USB HDD а цените им непрекъснато падат. Пък и в началото е тръпката да се дърпат над 40GB 1080p FullHD релийзи която бързо отшумява - бавно се дърпат, заемат много място а после се превключва на 4-8GB 720p DTS audio HD релийзи които бързо се теглят, пестят място, почти няма проблеми при плейването пък и качеството - става

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не мога баш да се съглася. 720р гледам само сериали и някакви комедийки ако бързам да го дръпна. Не казвам, че трябва да се свалят задължително пълните BD, но поне хубави 1080р рипове е добре да са.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Не мога баш да се съглася. 720р гледам само сериали и някакви комедийки ако бързам да го дръпна. Не казвам, че трябва да се свалят задължително пълните BD, но поне хубави 1080р рипове е добре да са.
    Никой не казва че 720p е добро a че "става" и е приемливо докато колегата си конфигурира "читава" мрежа или си купи външно HDD за следващия празник (щом не се е спрял на плеър с възможност за вътрешен хард диск - което за мен е най-сполучливото решение) но пък в БГ за съжаление е въпрос обикновено много на нисък бюджет

7. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Благодаря за отговорите и мненията. Да връзката ще е по крос кабел 8-10м.Понеже още не съм купил втора лан карта и аз така си помислих че трябва да е Gigabyte, такава и ще взема. Ще се теглят филми и с 1080p които си заслужават. Но ще се теглят и гледат Blu ray 30-40 gb, по рядко. Нищо не казвате за плеъра, добър ли е заслужава ли си? Може и нещо да предложите в рамките на разумното.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Благодаря за отговорите и мненията. Да връзката ще е по крос кабел 8-10м.Понеже още не съм купил втора лан карта и аз така си помислих че трябва да е Gigabyte, такава и ще взема. Ще се теглят филми и с 1080p които си заслужават. Но ще се теглят и гледат Blu ray 30-40 gb, по рядко. Нищо не казвате за плеъра, добър ли е заслужава ли си? Може и нещо да предложите в рамките на разумното.
    Има си тема конкретно за Playon!HD Mini2 ACR-PV73800 за която май питаш по линка който беше публикувал: https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg473804
    Вярно не е голяма темата но може би там ако попиташ ще имат повече инфо.

10. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Да знам за темата, благодаря. Пита и за алтернативен вариант, понеже не съм много запознат с мултимедийните плеъри .

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Да знам за темата, благодаря. Пита и за алтернативен вариант, понеже не съм много запознат с мултимедийните плеъри .
    Много алтернативи доближаваща се до твоя бюджет от 200лв и малко горница с гигабитова мрежа няма. Мога да ти подам само тези които са около това което търсиш:
    http://audio.mymall.bg/products/Himedia-HD600A.html
    http://shop.topdigital.bg/prod/72//%...ll-HD-Explorer

12. Junior Member
    Тук е от
    May 2010

Благодаря.

13. Novice
    Тук е от
    Dec 2011

Един приятел си взе ето това:
    http://www.technomarket.bg/products/...n200-ekltvn200

Сложи си и актуалния фърмуеър, е доста доволен. Ако може да дадете някакви отзиви за него, щото като гледам цената и широкия набор от формати, с които работи, и аз взех да се замислям да си го купя. Дори отварял блурей от директория и не насичало. Де факто покупката на блурей плеър се обезсмисля в такъв случай, щото къде е кирията с тези скъпи дискове. А така, тегля от торентите едно филмче/ около 50 ГБ/ и ще ми го отваря направо от папката на външния хард.

14.  

15. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@svetlio80tm - този модел плеър е вече на 2 и кусур години и малко "поостаря". Не че няма да върши все още работа, но отдавна вече има по-мощни и по-добри предложения. Най-големия му недостатък е, че е комплектован с първия чипсет на RealTek от серията 1073 - RTD1073DA и това ограничава аудио декодирането му само до определени формати. Напиши марката и модела на чичо Гошо и попрочети малко информация. Ако ли не, използвай линковете който съм дал или се поразрови във форума.

16. Тук е от
    Dec 2011

някой да има информация за този прът: http://www.ebay.com/itm/3D-Blue-Ray-...ht_5329wt_1185
    сега го видях в е-bay.

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от sisinio
    някой да има информация за този прът :http://www.ebay.com/itm/3D-Blue-Ray-...ht_5329wt_1185
    сега го видях в е-bay.
    Мнооооого безименно това чудо, поне да го бяха кръстили а то написали за модела- HD1080P-L100000000. Може да е всичко! И странно пише 3D Bly Ray а в спецификациите грам не се споменава за 3D. Гледам че е без мрежа а всички други екстри са пуснати така че може би е на базата на Realtek 1055 а може би не

18. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Всичко е тънка измама откъм характеристики, щом и в Ebay това нещо може да се продава с тези грешни данни, то не са добре нещата. Това плеърче не знам кой ще го купи, но от любов към спорта какво забелязах да не се заблуди някой:

1. Не знаят как е прието да се изписва "Blu-ray" - написали са го "Blue-ray"
    2. Как ще е "3D Blu-ray", след като е с HDMI 1.3 ? Може би са имали в предвид, че възпроизвежда анаглифните 3D и HalfSBS 3D, което го могат всички други плеъри.
    3. Няма мрежови възможности - не се споменава нито за LAN, нито за софтуерна поддръжка през WiFi донгъл, но най-вероятно поддържа втория вариант.
    4. С червени букви е написано, че вече поддържа 5.1 сърраунд звук през оптика и коаксиал - това изглежда е голямо откритие за тази фирма, след като другите го имат откакто се правят тези плеъри ... но изглажда тези сега са го забелязали

Правете си сами изводи какво да си купувате.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Продава-Мултимедиен плейър
    От Mitko R във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 26-05-13, 01:16
  2. Избор на мултимедиен плейър?
    От DimIl във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 7
    Последно: 27-08-12, 11:28
  3. Продавам мултимедиен плейър WD LIVE HD
    От vasta във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 16-07-12, 01:57
  4. Избор на мултимедиен плейър и рекордер
    От renault_fen във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 8
    Последно: 07-07-11, 13:00
  5. Отговори: 0
    Последно: 16-10-06, 12:29

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе