Вижте резултатите от анкетата: Какъв мултимедиен плейър имате ?

Гласували
446. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Popcorn Hour

99 22.20%
  • Western Digital

85 19.06%
  • Dune

36 8.07%
  • Diva

123 27.58%
  • Apacer

15 3.36%
  • AC Ryan

15 3.36%
  • Zinwell

9 2.02%
  • Xtreamer

6 1.35%
  • Asus

23 5.16%
  • Egreat

13 2.91%
  • Hyundai

14 3.14%
  • LG

6 1.35%
  • Philips

2 0.45%
Страница 59 от 118 ПърваПърва ... 949575859606169109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 1760
Like Tree93Одобрявам

Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Re:Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Цитат Първоначално публикувано от a3

2. WDTV Live на който обаче за да се подкарат торенти трябва да се сложи b-rad firmware
    b-rad firmware не става за новия модел wd tv live streaming

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2009

a3, за твоите изисквания и бюджет бих препоръчал WD TV Live - нов или втора ръка с B-Rad фирмуеър (торента работи стабилно с постоянна скорост около 1,5 Mbps, за разлика от торента на пуканката). За мен лично като плейър по-добър е А-110, но WD е с по-мощен процесор и по-стабилен rtorrent клиент, просто по-добре поддържа скоростите. Виж, за WiFi не мога да дам съвет, но дали не може все пак да се ползва Lan, винаги е за предпочитане. Всичко това, което съм написал е изпробвано, избягвам да пиша наизуст. Има си други за това във форума.

4. a3
    a3 е офлайн

Тук е от
    Feb 2011

Благодаря ви за отзивите, вчера купих wdtv live wifi (2011) и за момента съм доволен. Вчера направих няколко тест-а като го закачих за linksys wrt54gl по wi-fi G standard и плейваше 720p филми, а на 1080p насичаше. Днес ще го пробвам на tp-link 1043ND на N standard да видим дали ще е по-добре.

5. Member
    Тук е от
    Apr 2007

Здравейте,
    моля за вашето мнение.
    Колебая се между:
    http://www.reset.bg/catalog/28/2801/2801104
    http://www.focalgadgets.com/full-hd-...ia-player.html
    http://www.focalgadgets.com/3d-andro...ltek-1186.html
    http://plesio.bg/media-players-c-699...-p-289299.html

Ще го използвам за фулхд торенти през вифи (на хдд), вързан към тв с хдми.

Предварително ви благодаря.

6. skakalec
    Guest

Привет на всички,

И при мен възникна необходимостта от плеър.
    Постановката е следната: TV - KDL-55EX500, NAS - MyBookLive 1TB 10/100/1000 мрежова свързаност, HDD - в кутийка Raidsonic USB 3.0, WD Green, рутер - WHR-HP-G54, предстои смяната му с гигабитов рутер, обмислям един измежду RT-N16, N56, RT-N66U, лаптоп с 10/100 мрежова карта, обмислям смяна с гигабитов донгъл, засега нямам идея точно какъв.

Желанието ми е да се гледат от най-големите блу-реи от по 20-40 гигабайта на 1080, от NAS-a или външния хард, т.е. мрежово по 100 мегабитовата засега мрежа или по USB 2.0 или от вътрешния хард на плеър-а, който ще ми препоръчате, ако има хард. Предполагам, че по wifi от лаптопа ще могат да се гледат само 720 релийзи с малък битрейт. Всъщност, ако можете да ми предложите и добър wifi гигабитов донгъл за лаптопа ще съм благодарен. Държа на максимално качество на картината и ми се иска да не насича. Не държа на торен клиент - nas-a ми си има такъв, с такава идея е купуван. Не държа и на USB 3.0, добра екстра е, но мога да мина и без нея.

Благодаря предварително на всички за насоките!

Поздрави!

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не си определил бюджет. Много от плеърите на пазара могат да ти предложат повечето от исканите от теб неща.

8.  

9. skakalec
    Guest

lazarus18 благодаря ти за отговора. Да, пропуснал съм. Да кажем в диапазона 200-300лв., ако има нещо, което много да си заслужава парите, бих могъл да се замисля и за нещо малко по-скъпо. Пропуснал съм и още 2 неща, които вероятно са важни. Държа гаранционно да се обслужва в БГ както и да има добра фърмуерна поддръжка, респективно поддръжка на мултимедийни формати. Харесва ми да човъркам, така че, ако е плеър, на който трябва да се тества и променя фърмуеъра, бих го правил, ще се занимавам. Всъщност като се замисля wifi-то далеч не ми е толкова важно, да не кажа никак, тъй като на лаптопа почти, да не кажа въобще, не свалям филми. Не държа и самото устройство да се продава с твърд диск. Както съм писал в поста си по-горе имам 2 устройства, които могат да съхраняват и от които да се стриймват филмите, които гледам.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако ти се ръчка може би Дивата е за теб. Все ще намериш някой от десетките верии на софтуера да ти върши работа.
    Не е зле да видиш първо дали ще могат да вървят пълни BD от твоя мрежов диск, че съм чел за проблеми със скоростта при плейване. Особено ако в същото време ти работи торент клиент на него.
    Ако искаш безпроблемна работа по мрежата търси модел с работеща гигабитова мрежа.

11. skakalec
    Guest

Принципно го водят един от не много бавните, ето и малко резултати: http://www.smallnetbuilder.com/nas/n...viewed?start=2
    Да си призная, аз на моя не съм замервал скорости... Не е речено, че непременно ще ръчкам, но ако се налага няма да ми е проблем. Та казваш към дивата да се насоча?

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Трудно ми е да я препоръчвам на който и да е,
    Почети темата за модела, поразпитай там ако нещо конкретно може да ти помогнат.
    Аз лично съм за по-висок клас модел, нещо като A-300, но са доста по-скъпи.

13. Тук е от
    Apr 2008

Здравейте,
    искам да закача един плеър на телевизора в кухнята и с него да стриймвам филми от PC-to по LAN или wifi.
    Телевизорът има всякакви входове, но всичките аналогови. VGA, Scart, чинч, S-Video, YPbPr.
    Какъв е най-евтиния варянт? Имам варянт за кабел, но по-добре да е по въздух.
    Имам и едно апъл тв, но то е само с HDMI и май няма шанс да го вържа.
    От това, което разгледах WD TV Live е това което ми трябва. Бюджета ми е колкото по-евтино, толкова по-добре, стига да работи. Телевизорът е 19", така че разлики в качеството едва ли се ще се виждат.

14.  

15. skakalec
    Guest

A-300 е 500 лв. Гледам WD TV Live е също със сигма чип и е 2 пъти половина по-евтин. Та питането ми е 2 пъти и половина ли е по-добра т.нар пуканка и това видно ли е. Или просто се плаща тази разлика в цената за онези 10% по-добро качество, което може да бъде оценено само от ценители. Тук критерият ми е качество на възпроизвеждане на картината без накъсване, което може да се види на телевизора ми.

Мерси!

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

И двата чипа са Сигма, но този в А-300 е сигурно 2 пъти по-мощен. Имаш опция за вграждане на диск, което на теб може да не ти е толкова важно, но е голяма екстра по принцип. Доста по-обширен като възможности софтуер има с доста допълнителни приложения за "ръчкане".
    Естествено, че не е 2 пъти по-добър. Даже може и 10% да не е разликата /ако изобщо можем да измерваме количествено подобни разлики/, но като при всеки продукт, за малко повече се плаща в пъти повече.
    Накъсвания с тези плеъри могат да се получат при плейване по мрежата. Мисля, че WDTV си е 100Mb мрежа и това сигурно ще е проблем с някои релийзи. но нека някой собственик сподели. При А-300 с тези 20-25MB/s, които измерват ти е ясно, че няма видео, което да се опре.

17. skakalec
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    И двата чипа са Сигма, но този в А-300 е сигурно 2 пъти по-мощен. Имаш опция за вграждане на диск, което на теб може да не ти е толкова важно, но е голяма екстра по принцип. Доста по-обширен като възможности софтуер има с доста допълнителни приложения за "ръчкане".
    Естествено, че не е 2 пъти по-добър. Даже може и 10% да не е разликата /ако изобщо можем да измерваме количествено подобни разлики/, но като при всеки продукт, за малко повече се плаща в пъти повече.
    Накъсвания с тези плеъри могат да се получат при плейване по мрежата. Мисля, че WDTV си е 100Mb мрежа и това сигурно ще е проблем с някои релийзи. но нека някой собственик сподели. При А-300 с тези 20-25MB/s, които измерват ти е ясно, че няма видео, което да се опре.
    Благодаря ти за мнението. Ориентирам се към WD засега, вграждането на външен диск за мен не е екстра. Гледах спецификациите на блу рей формата, карам по спомен и ако бъркам нека някой ме поправи, но заедно със завука 64 мегабита са напълно достатъчни, което са 8 мегабайта в секунда. Важно е да няма дроп-ове. Тъй или инак за по-тежки релийзи, ако забележа проблем, мога да ги плейвам от вградения хард или по usb от харда ми във външната кутийка, все пак usb 2.0 стандарта е 480 мегабита/сек. Та в моя случай, може би WD ще е удачният вариант, предстои ми още доста четене, тука из форумите, все пак WD има ли аналог като цена възможности и само в него и в пуканката ли има сигма чипове?
    И нещо извън темата. Някой стриймвал ли е тежки блу-рей релийзи по wifi без насичания и ако да, би ли споделил, с какви устройства го е постигнал.

Мерси!

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009

WD TV Live е с 500 MHz чип и през Lan може да възпроизвежда 90 мегабита материал (не съм пробвал с по-висок битрейт), стига да има кой да ги подаде (поддържа). Неудобното е, че тази скорост е достижима само през NFS протокол, който не е заложен нито във Windows, нито в официалния фирмуеър на WD. Само за сравнение новия WD TV Live е на 700 MHz, Popcorn Hour A-300 - на 800 MHz процесор. Скоростта на пренос на данни е в пряка връзка с мощността на процесора. Всички "пуканки" официално поддържат NFS.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Продава-Мултимедиен плейър
    От Mitko R във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 26-05-13, 01:16
  2. Избор на мултимедиен плейър?
    От DimIl във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 7
    Последно: 27-08-12, 11:28
  3. Продавам мултимедиен плейър WD LIVE HD
    От vasta във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 16-07-12, 01:57
  4. Избор на мултимедиен плейър и рекордер
    От renault_fen във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 8
    Последно: 07-07-11, 13:00
  5. Отговори: 0
    Последно: 16-10-06, 12:29

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе