Първоначално публикувано от
sisqou Здравейте, изчетох цялата тема
и доста научих за медия плеърите по принцип. В момента съм с компютър, който използвам за плеър, но искам да го сложа на детето в стаята и да си взема един медиа-плеър за около 200лв. ТВ-то ми е
Sony KDL-46EX402 Full HD, а ресивъра
Sony STR-DE597. Проблема с този ресивър е, че е стар и няма HDMI или Component входове отзад, но има 2 оптични и 1 коаксиал. Колоните са ми Sony Pascal 5.1. Имам също така и още един основен компютър в същата стая на който ще свалям филми и после ще ги прехвърлям на закачен чрез USB3.0 външен хард към него -
WD10TPVT, така че няма нужда медиа-плеърът да има торрент, но пък трябва да има LAN за да го свържа с рутера и да гледам филмите прехвърлени вече на външния хард, без да го разкачвам и закачвам излишно. Чрез LAN- връзката, доколкото разбрах от прочетеното досега, не би трябвало да имам проблем с гледането на големи 40ГБ BlueRay-файлове. Спрял съм се на този засега -
WDBGXT, като мисля че не ми е нужно нещо по-скъпо и разбрах, че при тези плеъри е много важен съпорта след това, а WD се справят добре засега. Моля Ви за евентуален съвет ако някъде бъркам в преценката си и съвет за друг модел(плюсове, минуси) ако е нужно.