Вижте резултатите от анкетата: Какъв мултимедиен плейър имате ?

Гласували
446. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Popcorn Hour

99 22.20%
  • Western Digital

85 19.06%
  • Dune

36 8.07%
  • Diva

123 27.58%
  • Apacer

15 3.36%
  • AC Ryan

15 3.36%
  • Zinwell

9 2.02%
  • Xtreamer

6 1.35%
  • Asus

23 5.16%
  • Egreat

13 2.91%
  • Hyundai

14 3.14%
  • LG

6 1.35%
  • Philips

2 0.45%
Страница 62 от 118 ПърваПърва ... 1252606162636472112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 916 до 930 от общо 1760
Like Tree93Одобрявам

Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Re:Помощ при избор на мултимедиен плейър .

Цитат Първоначално публикувано от khbyy
    Здравейте.Отне ми 3 дни да прочета темата Бюджета който си намислих беше 250 лв.Спрях се на WD TV Live(новия WDBGXT), като идеята ми е да опъна лан кабел от рутера до плеъра и да гледам филми директно от хард диска на компютъра.Определено не ми се дават допълнително пари за 64гб флашка или хард-диск. Ще гледам 1080р филми от около 15-30гб.Въпросите които ми изникнаха са:

1. Ще чете ли Български субтитри?
    2. Ще ми насичат ли филмите заради лан мрежата?
    3. Откъде във варна мога да си го купя (като предпочитам да е магазин а не онлаин)? Намерих това но не съм сигурен дали е най-новия http://jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=544627
    1. Ако беше наистина чел внимателно щеше да си разбрал че закупен ли е от тук ще чете български субтитри стига някой хептен некоректен продавач да не ти продаде някакъв азиатски вариант което не е болка за умиране след поставяне на нов европейски фърмуер нещата се оправят (все пак се водим европейци);
    2. Относно насичането си зависи от мрежата ти, процесорчето му е достатъчно бързо за да се справя но пък мрежата му не е гигабитова като на другите конкуренти които се обсъждат на тази страница;
    3. На това линкче което показваш наистина е най-новия плеър на Western Digital - WD TV™ Live 2011 (WDBGXT) но нищо не ти пречи да звъннеш на Jarcomuters да разпиташ по-подробно.

2.  

3. Тук е от
    Mar 2011

Това за субтитрите явно съм го пропуснал Еми явно ще ходя да го копувам. Дано не се наложи да копужам хард после. Даже се замислям дали да не взема някои от конкурентите с гигабитова мрежа.Този го харесах заради просесора на сигма и УЖ по-безпроблемния софтуер.A има ли други места във Варна където го предлагат?

4. Тук е от
    Sep 2011

Знаете ли дали има значение за скоростта на трансфер за HD 1080p филми, колко дълъг ще е USB кабелът от външния диск до плеърът? Например ще има ли разлика от кабел 1м или от 5 метра?

5. Тук е от
    Dec 2011

Здрасти на всички,

Гледам възможностите на плеърите и се обърквам тотално.

Споделете конкретни марки и модели за гледане на блу рей исота или висококачествени мкв-та от по 20-30гб което не е проблем за доста от плеарите на пазара. Имам нужда от плеър който да пуска по оптиката всякакав автентичен 5.1 звук, всички видове ДТС-и и Долбита !

За сега не ме интересуват мрежови възможности и вътрешни дискове и др. допълнителни възможности
    Имам съответният ресивър.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от sisqou
    Знаете ли дали има значение за скоростта на трансфер за HD 1080p филми, колко дълъг ще е USB кабелът от външния диск до плеърът? Например ще има ли разлика от кабел 1м или от 5 метра?
    Не, дължината на USB кабелът като дължина няма пряко значение за самата скорост. НО при при некачествен и прекалено дълъг кабел е възможно да се получат проблеми като: - ако е по дълъг от стандарта до 3м. компютърът да започне да ти отчита плеъра като устройство с USB1.0/1.1 (с максимум 12Mbit/s трансфер от тук скоростта драстично да ти падне) или въобще да не може да ти се осъществи връзката (да не се видят устройствата).

Цитат Първоначално публикувано от svoi
    Здрасти на всички,
    Гледам възможностите на плеърите и се обърквам тотално.
    Споделете конкретни марки и модели за гледане на блу рей исота или висококачествени мкв-та от по 20-30гб което не е проблем за доста от плеарите на пазара. Имам нужда от плеър който да пуска по оптиката всякакав автентичен 5.1 звук, всички видове ДТС-и и Долбита !
    За сега не ме интересуват мрежови възможности и вътрешни дискове и др. допълнителни възможности
    Имам съответният ресивър.
    Щом не те интересуват "за сега" мрежови възможности и вътрешен диск а те интересуват по-богати възможности за видео и преди всичко HD Audio формати - като такъв се слави в момента ACRyan Play!On HD Mini2 има писано доста за него. Ето и ревю с доста картинки http://www.hardwareheaven.com/review...ew-inside.html
    Намира се за около 220-230 лева в БГ.

7. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от nestorbg55
    Не, дължината на USB кабелът като дължина няма пряко значение за самата скорост. НО при при некачествен и прекалено дълъг кабел е възможно да се получат проблеми като: - ако е по дълъг от стандарта до 3м. компютърът да започне да ти отчита плеъра като устройство с USB1.0/1.1 (с максимум 12Mbit/s трансфер от тук скоростта драстично да ти падне) или въобще да не може да ти се осъществи връзката (да не се видят устройствата).
    Щом не те интересуват "за сега" мрежови възможности и вътрешен диск а те интересуват по-богати възможности за видео и преди всичко HD Audio формати - като такъв се слави в момента ACRyan Play!On HD Mini2 има писано доста за него. Ето и ревю с доста картинки http://www.hardwareheaven.com/review...ew-inside.html
    Намира се за около 220-230 лева в БГ.
    Благодаря колега.

8.  

9. Тук е от
    Jun 2009

Аз пък бих ти подхвърлил за A.C. Ryan Playon!HD Mini 2 ACR-PV73800 : http://www.itshop.bg/product.php?ProductID=2352

Излиза около 230лв, има доста добра поддръжка на мултимедийни формати (включително и екзотики) има си Gigabit мрежа (ти пишеш че ти предстои преминаване към такава така че би трябвало да си гледаш от NAS-a без накъсвания). Е вярно че е на базата на чипа Realtek 1185 @ 500Mhz и тук Sigma-джиите веднага ще се скарат - СТОП качеството на видеото при SIGMA е далече по-добро !$! Хубаво, качествено но като цикли по мрежата.... А SIGMA почти нямат нещо добро в ниския ценови диапазон (просто позастаряха ниските им модели а изискванията се вдигнаха). Сега новия WD Live (2011) - хубаво ама защо са му боднали вградено WiFi вместо да му сложат Gigabit LAN (е ако можеше и двете - ама то угодия няма). А този WD Live HUB хубаво натикали му 1ТБ HDD ама го направили несменяем - та 1TB бързо "омалява" и "забравили" да му сложат Slave USB (нали ужким има Gigabit мрежа та счели че не е нужно - да ама си трябва понякога като застарее поне като външен хард да си го ползваш :-) И то какво остават Пуканките и Дюновете но те пък тежат на тънките ни БГ бюджетчета.
    След много четене и аз стигнах до същия извод. Но понеже нямам опит, ще се бъда благодарен да получа отговор на следните въпроси:

При условие, че ще ползвам аналоговия изход за звук, трябва ли да ме притеснява, че ACR-PV73800 не поддържа downmix to stereo за Dolby Digital Plus 7.1?

По принцип и за останалите плейъри винаги ли излиза аналогов звук или само за форматите, за които се поддържа downmix to stereo или са си stereo?

Бях на път да си купя Diva Full HD на старо, но там старият процесор 1073DD също не поддържа downmix за някои формати.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако плеъра няма нужните софтуерни декодери за даден звуков формат няма да чуваш нищо през аналоговия изход /или по HDMI/.

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от klimbooo
    След много четене и аз стигнах до същия извод. Но понеже нямам опит, ще се бъда благодарен да получа отговор на следните въпроси:

При условие, че ще ползвам аналоговия изход за звук, трябва ли да ме притеснява, че ACR-PV73800 не поддържа downmix to stereo за Dolby Digital Plus 7.1?

По принцип и за останалите плейъри винаги ли излиза аналогов звук или само за форматите, за които се поддържа downmix to stereo или са си stereo?

Бях на път да си купя Diva Full HD на старо, но там старият процесор 1073DD също не поддържа downmix за някои формати.
    Няма за какво да се притесняваш, филмите със звук 7.1 са доволно малко, но дори и да попаднеш на такъв, плейърите с възможност за декомпресиране (декодиране) на съответния формат (DD, DTS и т.н.) ще ти смесят (downmix) каналите в стерео и пак ще излезе аналогов звук. Изключение правят само някои Dolby True HD, но те са наистина изключително редки.

За всички плейъри важи следното - излиза звук от аналоговия стерео изход само ако плейъра декомпресира (декодира) съответния аудио кодек. Справка - списък с поддържани формати на съответния плейър. Опцията downmix to stereo може да е насока какво поддържа плейъра. Общо взето почти всички съвременни плейъри поддържат необходимото.

И кои например "жизненоважни" формати не смесва до стерео Diva Full HD?

12. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от kirretto
    И кои например "жизненоважни" формати не смесва до стерео Diva Full HD?
    Днес на са "жизненоважни" утре знаеш ли мултимедията се развива. Но сериозно с масово популярните в момента Diva Full HD в момента няма проблеми да ги докарва до стерео което да чуваш през аналоговия изход (т.е DTS и Dolby Digital)

13. Тук е от
    Jun 2009

Днес на са "жизненоважни" утре знаеш ли мултимедията се развива. Но сериозно с масово популярните в момента Diva Full HD в момента няма проблеми да ги докарва до стерео което да чуваш през аналоговия изход (т.е DTS и Dolby Digital)
    Напълно съм съгласен, но за 45 лв. разлика е по добре да може всички поддържани да ги докарва до стерео. Поне така реших.
    Благодаря за отговорите!

14.  

15. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте на всички

Търся си плейър до 200лв. за гледане на филми и клипчета от камера сони (която снима в AVCHD формат) и ползване на интернет от телевизора, за сега съм се спрял на този плейър Ellion TVRoi T1 http://www.topdigital.bg/tvroi-t1/ Може ли да ми кажете имали някой съществен недостатък в сравнение с други плейъри защото не намерих никакви мнения за него.

16. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Тука във форума имаше писано за него и то не много ласкави неща.
    Защо не се насочиш към WDTV?

17. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от stanislavhdj
    Здравейте на всички

Търся си плейър до 200лв. за гледане на филми и клипчета от камера сони (която снима в AVCHD формат) и ползване на интернет от телевизора, за сега съм се спрял на този плейър Ellion TVRoi T1 http://www.topdigital.bg/tvroi-t1/ Може ли да ми кажете имали някой съществен недостатък в сравнение с други плейъри защото не намерих никакви мнения за него.
    То вече lazarus18 ти подсказва отговора като като винаги е точен и лаконичен. Аз ще допълня полето ти за размисли като ти кажа че този плеър за разлика от другите изпитани плеъри разчита на ARM A9 процесор Ckyviia 600Mhz (който се ползва в някои мобилни устройства) и ползва операционна система - Android 2.2 което при телофоните в момента е нормално но при FULL HD плеърите все още е в етап - "екзотична новост" която се чисти от бъгове.
    А понеже споменаваш и за гледане на клипчета от камера в AVCHD формат, за да си сигурен че ще плейва най-добре първо да пробваш и тогава да вземаш.
    А може просто да сложиш линк в темата на плеъра който си харесаш към малко по обем кратко клипче от камерата което някой колега да изтегли да пробва и да ти каже резултата.

18. Тук е от
    Dec 2011

Здравейте,имам молба за съвет.Престоими копуване на нов тв.Ще бъде 3д,така че имам нужда от съвет за плеър.доста четох но повече се обърках.Ще ме извините за моето незнание по темата.какво ще ми предложите да речем до 250 лв,възможност за вграждане на твърд диск.
    Искам да се гледат филми с възможно по добро качество на картина и звук.Имам интернет от виваком с рутер,който се намира до тв до бъдещия плеър.Така че помагайте.
    Благодаря предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Продава-Мултимедиен плейър
    От Mitko R във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 26-05-13, 01:16
  2. Избор на мултимедиен плейър?
    От DimIl във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 7
    Последно: 27-08-12, 11:28
  3. Продавам мултимедиен плейър WD LIVE HD
    От vasta във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 16-07-12, 01:57
  4. Избор на мултимедиен плейър и рекордер
    От renault_fen във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 8
    Последно: 07-07-11, 13:00
  5. Отговори: 0
    Последно: 16-10-06, 12:29

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе