@amonev, ще ти представлява ли трудност да обясниш малко по-подробно...
@amonev, ще ти представлява ли трудност да обясниш малко по-подробно...
Не разбира се
1. Изтегляте си най-новия фирм на Плейон с YAMJ от първа страница и го инсталирате.
2. Чрез Start->Run пишете: telnet 192.168.xxx.xxx /Ip-то на Дива-та ви/ ->Enter
пп - ако нямате инсталиран Телнет, повечко за него тук: http://windows.microsoft.com/bg-BG/w...sked-questions
3. Логвате се с "root"
4. Пействате това : cd /tmp/hdd/root && wget http://www.metafeeds.com/mfinstall -O mfinstall && sh ./mfinstall ->Enter
5. При поискването на логин за сайта на Metafeeds.com ако имате логин naпишете само името, ако не натиснете Enter и инсталацията е приключила
За да се изпълни горното трябва да имате нет до Дивата! Тя ще си изтегли скрипта на Metafeeds /включая Youtube, IP TV, Movie HD trailers и много други/. Работя по въпроса да се вкара и да работи RSS на сайта Accuweather, защото има доста добра климатична прогноза за света, дори и за България по градове.
Приятно забавление.
тези екстри или по не част от тиах ги има в фирма на tito 2901 незнам. дали си го провал но при мен си варвиат и засега от този фирм. сам .наи доволен всичко варви и връската с мрежата е наи добра с него
Сигурно защото всички проблеми са изчистени вече..
И аз съм на път да си взема това сладко апартче но ме смущава факта че Asus O!Play Air HDP-R3 e на пазара и не мога да се реша какво да правя..
Може би не е за тема за тук но ако някой има конкретна информация моля да сподели..
Asus O!Play Air HDP-R3 ли, Asus O!Play Air HDP-R1 ли, DIVA FULLHD Multimedia player.. кото въпроса ми е в насока не по-евтиното а по-доброто като подържаниформати качество и прочие..
Ще го ползвам главно за гледане на филми директно към телевизора и слушане на музика през мрежата
Колега , искаш ли да има възможност за вграждане на вътрешен хард диск ? Ако да , то избора е Дива , и е по-евтина от Асус Р3 , за който няма широки отзиви , все още !
Нямам претеции за вътрешен или външен диск.
Ако избера Асус-а ще си взема нещо като WD Pasport серията и ще мога да си го нося напред назад заедно и с др файлове..
Ако пък се спра на дива ще имам 1500Gb диск и медия плейър на едно място..
За цената..естествено е важен фактор, но не и решаващ..
Питанките в мен са породени изцяло от факта кой върши по-добра работа кото подържани формати, и въртенето им съответно.
За асус-а има ревюта но те са по скоро като реклама, а не и анализ на това кое как работи..
За дива-та гледам тук, в този форум доста се е говорило така че съм напът нея да избера... но за съжеление не мога да го кажа с ръка на сърцето - "Това ще да е"!
Имаше една реклама на "Хонда" със сумати машинарийки и накрая пада топчето, пуска колата и се изписва надпис: Не ли е прекрасно когато нещата просто си работят?"
Искам просто нещо което да си работи, жената и децата да могат да го пускат без да ми звънят 10пъти кое и как, без неприятни изненади - неподържани формати, поне тези които са по- разпространени ... Накратко да не ме боли главата и което да си бачка, това е!
Колега , много пъти се е писало : идеален плеър няма , винаги има по някой проблем , но всичко обикновено се решава чрез софтуер , друг е въпроса колко често излиза той ! Има фирми с традиции в тази област и пазара показва кое се купува най-много ! Защо ли е така ?
От тези трите аз бих избрал Дива-та , лично мнение , но не го казвам просто така !
Не търся идеалният..
Но вместо мъдри помисли, просто си кажи мнението,а?
Ти си за дива-та?
и аз сам за DIVATA имамго исам много доволен кара всичко работи добре на добра цена и наи важното има го този форум. тук кадето можеш да потърсиш помощ ако имаш проблем с плеара и аз благодарение на този форум. го купих ниама да сажелиаваш тука има страшно много информациа за него и на вси4китети вапроси които би имал само иска 4етене
Diva или xTreamer /ако искаш по-добър интерфейс/. Това за ценовия диапазон до 300 лева според мен като цена/качество на изработка/функций ... и най-важното с гаранция в БГ, защото иначе доста неща могат да се внесат от Китай за добри пари.
Да, убедих се, че този форум и колегите тук спестяват доста консултации със
Аз естествено оценявам доста положително наличието на помоща тук, но пустото му съмнение, нали Асус все пак са име..
Кантарите все повече и повече натежават към дива-та
И последно да попитам: Дано не ми се случва, но при нужда къде е сервиза? София? И към кой да се обръщам в такъв вариан, към телефона даден на интернет сайта -смятам да си го поръчам от там, има и безплатна доставка; или сервиза?..ако някой знае координати моля да сподели
Благодаря за менията!
Ти си пуснал питане във темата на Дива. ТУк влизат 99% собственици на този модел. Не виждам как очакваш да ти препоръчат друг.
Избора ти е много лесен и трябва да избереш дали искаш вграден диск или не. Това няма как друг да го прецени. Тази опция предполага съвсем различен начин на ползване.
Това ще действа ли ако нямам инсталиран вътрешен хард диск, а само usb? Като гледам май няма да стане4. Пействате това : cd /tmp/hdd/root && wget http://www.metafeeds.com/mfinstall -O mfinstall && sh ./mfinstall ->Enter
Как няма да става? Аз съм съм останал с впечатление че може и да подкарва външи хардове през усб-та?
Със сигурност ще мога да отговоря другата седмица като пристигне
aroot тук сме само фенове на Дивата, подразбирам, че вече си се набутал с Асуса, според мен грешен избор, но ти си знаеш. Извини ме за това, че ти говоря на ти.