Страница 103 от 119 ПърваПърва ... 5393101102103104105113 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,531 до 1,545 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Цитат Първоначално публикувано от stefanm
    Здравейте, днес се опитах да сменя bootloader-a със споменатият по-горе. Изпълних описаната процедура, но нещо не се получи. След като мина "installation upgrade patch complete" Diva-та се рестартира и май беше дотук - появи се логото на Diva multimedia player и замръзна. Опитах да го направя отново, но същият резултат. Някаква идея какво се е случило? Устройството беше с firmware v7.0.15 r2374 , bootloader: 0016.0202.0017L. Засега не намерих описание н апроблема си във форума...
    Поздрави!
    Устройството Ти е било с оригиналния firmware. А ,сега работи ли Diva-та ?

2.  

3. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от reto
    Устройството Ти е било с оригиналния firmware. А ,сега работи ли Diva-та ?
    Не, няма промяна. Не съм го "мъчил" повече преди да събера повече информация и мнения от форума. Да, беше с оригиналният си firmware. Идеи ?

4. Тук е от
    Jan 2008

Здравейте, днес се опитах да сменя bootloader-a със споменатият по-горе. Изпълних описаната процедура, но нещо не се получи. След като мина "installation upgrade patch complete" Diva-та се рестартира и май беше дотук - появи се логото на Diva multimedia player и замръзна. Опитах да го направя отново, но същият резултат. Някаква идея какво се е случило? Устройството беше с firmware v7.0.15 r2374 , bootloader: 0016.0202.0017L. Засега не намерих описание н апроблема си във форума...
    Поздрави!
    Пробвай с оригинален фирм, дали няма да се оправят нещата. Ако нищо не се получава, значи си за гаранционния сервиз, където разбира се е желателно да не обясняваш, какво точно си правил, за да се стигне до този дЕфект. И аз имах проблем с флашването в началото, и в последствие се оказа калпава бройка. Смениха ми цялато устройство. Успех!

п.п. Между другото, флашването може да се направи и от SD карта

5. Тук е от
    Jan 2010

Не, няма промяна. Не съм го "мъчил" повече преди да събера повече информация и мнения от форума. Да, беше с оригиналният си firmware. Идеи ?
    Не разбрах дали работи? Можеш ли да гледаш филми и т.н. ?
    Напиши колкото се може повече неща ! Например :
    Какво Ти изписва при включването ? Има ли хард диск ? Как точно Си се опитал да смениш bootloader-a ?.........
    Щом при мен стана, при всеки ще стане !
    Може да не помогна но някой който разбира, вероятно ще помогне .

6. Тук е от
    Apr 2009

Добре разбирам че някой сваляте на компютъра после копирате на харда на Дивата но според мен това е безмислено. Всеки филм по 40 Гб ако трябва да го прехвърлям то предпочитам да не го гледам. Все пак ви казвам няма никаква логика защото аз искам да го ползвам само единствено за Blue Ray. Всички останали формати и кодеци на филми ми вървят през DLNA на Самсунг ТВ. То вече кой ли ТВ няма DLNA не знам ? Снощи си пуснах старото и вярно Linksys NMH410 и гледай какво става яко сваля с нед 5-6 МБ в секунда за 1 денонощие съм свалил 140 ГБ торенти които с дивата дали по LAN , с вградения торент клиент или не знам по какъв друг начин бих ги свалил за 1 месец и повече сигурно Само понякога лагват и не знам как може да направят грешката да не сложат 1Gb ЛАН на тая Дива сега щях да имам перфектна връзка между двете устройства. Въпрос: Ако сложа хард в Дивата ще го използва ли като буфер за ЛАН и ще спре ли да лагват Blueray?

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Здравейте, днес се опитах да сменя bootloader-a със споменатият по-горе. Изпълних описаната процедура, но нещо не се получи. След като мина "installation upgrade patch complete" Diva-та се рестартира и май беше дотук ...
    Махни вътрешния харддиск ако имаш такъв. Форматирай флашката която използваш! Разархивирай файла с ъпдейта и се убеди че имаш 2 install файла на флашката. Флаш процеса преминава през три стадии! Направи всичко отново и се запаси с търпение.

пп - пробвай процедурата ако не стане и с карта памет през слота.

пп 2 - ако гореописаното не става за пореден път, изтегли оригиналния от сайта на Дигитален свят и пробвай да инсталираш него. Последната версия можеш да намериш тук: http://ftp.daisytechbg.com/~bmarinov/Diva%20FullHD/

Няма място за притеснения, щом въобще виждаш първоначалния надпис, значи bootloadera вероятно все още работи и би трябвало да можеш да смениш фирмуера, а и ти сам споменаваш, че и втория път пак не е станало, значи устройството пробва да флашне, но поради някаква причина спира до началния екран.

Ако всичко горепосочено не стане, няма начин трябва да се свържеш с Дигитален свят. Дори и да не уважат гаранцията, презаписа на boot-а/flash-a не струва повече от разкодирането на един телефон.

Най-малкото, фирмата е коректна и ще помогнат, а не е някоя за един ден да си продаде стоката и да изчезне. Винаги когато съм се обръщал за помощ към тях са откликвали своевременно.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Sofia

Бях се зарекъл хакната софтуери да не слагам ама така като гледам от Дейзи нямат намерения да правят каквото и да е.
    Престраших се - нов буутлоадер, EMTEK версията не е хич лоша, но без вътрешния хард е безмислено..
    Пробвах 4090 - не е кой знае какво, но мечката V4 е направо супер! Браво, най накрая има смислен интерфейс без глупости, особенно за Аудио... е има си бъгчета ама гледам вече са рапортувани - 5 секунди между песните, липса на звук при SPDIF Passthru и стеро файлове, но считам че ще ги оправят рано или късно...
    Някой пита за бъглиста - ето я http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,3265.0.html

Забелязах че с Емтек и Плейон фирмуерите имаше YouTube и Weather, няма ли шанс за тях и в фирма на мечката? Или могат ли да се инсталират допълнително?

П.С. Това Video Wall изглежда добре, но само в интернет, каквото и да адвам ми излизат едно големи квадратни празни икони - в крайна сметка инфото от къде ще го вземе? Аз картинка към филма имам във всяка папка, но дори и това не показва?!?!
    П.С.2 Намерих упътване http://www.mede8er.org/public_beta/V...NS_V4BETA4.pdf но не ми се преименуват стотиците картинки на folder.jpg... общо взето е все тая - дали ще е през файл браузъра или през wall-а.... много са ми глупави като вземат да рекламират ей такива глупави функции...

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Здравейте,днес ми се наложи да си прехвърля нещо на Дивата директно от компа с дата кабела.При свързването моя HDD не беше разпознат и компа поиска ФОРМАТ...Това се получи след смяна на Воот лоадера.Преди си имах нормален достъп. Лошото е че компа не може да форматира диска,защото след няколко минути при форматирането ме изхвърля с мотива ГРЕШКА В УСТРОЙСТВОТО и т.н.. Но..през мрежата няма проблем - диска си работи супер(но е доста по бавна връзката). На какво се дължи това според вас.

11. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от amonev
    Махни вътрешния харддиск ако имаш такъв. Форматирай флашката която използваш! Разархивирай файла с ъпдейта и се убеди че имаш 2 install файла на флашката. Флаш процеса преминава през три стадии! Направи всичко отново и се запаси с търпение.

пп - пробвай процедурата ако не стане и с карта памет през слота.

пп 2 - ако гореописаното не става за пореден път, изтегли оригиналния от сайта на Дигитален свят и пробвай да инсталираш него. Последната версия можеш да намериш тук: http://ftp.daisytechbg.com/~bmarinov/Diva%20FullHD/

Няма място за притеснения, щом въобще виждаш първоначалния надпис, значи bootloadera вероятно все още работи и би трябвало да можеш да смениш фирмуера, а и ти сам споменаваш, че и втория път пак не е станало, значи устройството пробва да флашне, но поради някаква причина спира до началния екран.

Ако всичко горепосочено не стане, няма начин трябва да се свържеш с Дигитален свят. Дори и да не уважат гаранцията, презаписа на boot-а/flash-a не струва повече от разкодирането на един телефон.

Най-малкото, фирмата е коректна и ще помогнат, а не е някоя за един ден да си продаде стоката и да изчезне. Винаги когато съм се обръщал за помощ към тях са откликвали своевременно.
    @amonev Здравей, благодаря за коментара! Махнах вътрешният диск и опитах пак и ... все същото. Забелязах, че след опитите ми (използвах USB flash-ka) единият от файловете е преименуван. Оригиналните им имена са install.dat и install.img. След всеки неуспешен опит името на файла install.img беше сменено на install.old. И Diva-та "замръзваше" на логото си. Реших да пробвам с SD карта вместо с USB flash-ка (преди да се опитам да върна оригиналният firmware на Diva-та). И представи си изненадата ми когато всичко мина точно както ти го описваш. След 5 мин имах работеща Diva с EMTEC firmware . Който никак не е лош, само да поддържаше вътрешният HDD... И имената на файловете на SD картата не бяха сменени. След това без проблеми сложих тази "Мечка". Сега съм в процес на разучаване на новият софтуер, но да си призная нямам големи претенции - искам да гледам филми и да слушам интернет радио. Останалото са "приятни" екстри, най-вече поради липсата на свободно време.
    Някой сблъсквал ли се е с подобен случай на моя? Благодаря на всички за помощта! Ще споделя впечатлениата си от "Мечката" в най-скоро време...

12. Тук е от
    Jun 2003

Здравейте, от преди няколко часа съм собственик на въпросния плейър и вече имам един доста сериозен проблем.
    В къщи си нямам физическа мрежа (кабел) и съм само на уаирлес. Проблема ми е, че в момента в който се закачи дива-та с оригиналния си донгъл ... и цялата мрежа се разпада. Умира уи-фито на рутера и съответно и цялата ми домашна мрежа (3 компютъра, 2 телефона) всичко се разкача и умира. Някой имал ли е подобен проблем и ако да, как го е решил ?

13. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

проблема е от фирма,сложи си този и повече няма да имаш проблеми http://www.mediafire.com/?30wzyvr3zl305wr - моднат фирм Mede8er 3.04v2 + freespace optware - 14.06.2010

14.  

15. Тук е от
    Jun 2003

Цитат Първоначално публикувано от ceco7
    проблема е от фирма,сложи си този и повече няма да имаш проблеми http://www.mediafire.com/?30wzyvr3zl305wr - моднат фирм Mede8er 3.04v2 + freespace optware - 14.06.2010
    Супер, сложих си го .. работи за сега нормално .. имам даже и интернет радио .. но нямам торент клиент ...
    как да си инсталирам торент клиент ?

16. Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Sofia

След по обстойно заиграване с мечката установих че ми липсват някой неща - Torrent client, Weather, YouTube... освен това аудио плейъра изрязва първите няколко стотни от секундата през аналоговя изход... По точно се чува началото на песента после малка пауза и продължава.. много неприятно имаше го в първите официални релийзи на дейзи...
    Иначе през цифровия - там винаги липсват първите 500-600 милисекунди със всички версии с които съм пробвал...

Да обаче последния плейонски фирм 4090 има всичко и не прекъсва през аналоговя, но браузъра му е все толкова недодялан... само 5 етрита на екран - как може такова разхищение на място, с мечката са поне двойно повече!!! Няма ли начин да се редактира екрана или поне вертикалното отстояние между ентритата в браузъра?!? Освен това над All/Music/Photo/Movies има 2 пръста черан ивица?!? Определено след интерфейса на мечката всички други изглеждат ноще по недодялани....

П.С. Само където го хвалех 4090 - YouTube видеотата излизат но не могат да се пуснат :-( или да могат не знам с кой бутон, при условие че пробвах с почти всички...

17. Тук е от
    Jun 2003

Има ли торент клиент за Mede8er 3.04v2 + freespace optware ?

18. Тук е от
    Nov 2010

Здравейте,

Имам малък проблем с DIVA-та. Като я свържа с телевизора през чинчовия изход нямам проблем, но през HDMI ми излиза началният екран (DIVA Media player, с всичките му там екстри, и отдолу двата сайта) и след няколко секунди, когато трябва да влезе в менюто си изписва няма сигнал. Ъпдейтнах с "Firmware v7.0.14.r3240" от сайта topdigital.bg, но проблема си остава. Щом през HDMI показва началният екран според мен проблема не е в кабела а е софтуерен. Дали някой е имал същия проблем, че firmware-и много и не знем с кой да опитам.

Благодаря предварително!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе