Страница 105 от 119 ПърваПърва ... 5595103104105106107115 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,561 до 1,575 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2010

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

...ок мерси за съдействието..и аз стигнах до нивото на колегата topche....ни помен от торент клиент...иначе поне взех да виждам дивата през компа...но от дивата не мога да влезя в шернатите папки на компютъра...за разлика от лаптопа с който нямам проблем...явно е капризния Win 7, но не ми се прави преинстал на Wina...

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Как да си споделим папки в Win7 (@qqboy) -> http://forum.setcom.bg/index.php?act....0;attach=2354

... и от форума на ПлейОн -> http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=41&t=2269

4. Тук е от
    Jan 2010

https://www.youtube.com/watch?v=cPTQizGfdQY#

Направих едно аматьорско видео за "Мечката" - Mede8er Firmware V4BETA4.
    Предназначено е за хора, които все още се чудят дали да го сложат, как изглежда, какви опции има и т.н.
    Знам, че YouTube е пълно с такива, ама все пак... за спорта.

Сега личното ми мнение с което не искам да ангажирам никой!
    Ако нещо съм объркал може да ме поправите в следващите мнения!

Mede8er Firmware V4BETA4 - Лични впечатления

- За да се сложи трябва да имате Bootloader update 1026, вижте предните страници за линка.
    - След като сложите новия Bootloader до края на живота си ще гледате нов стартов екран. Въпреки, че според мен картинката не е толкова тъпа: "Movie Cube Let's Play". Разбира се за в бъдеще може и да ги сменят на другите Bootloader картинките, иначе тоя на Diva оригиналния сигурно няма от къде да се намери... за да си го върнете пак него.
    - Аз бях с Firmware 7.0.6 r.4318, преди да сложа Mede8er Firmware V4BETA4, след това НЕ ми е искало форматиране на харда.
    - Мечката имам чувството, че работи по-бързо като навигация, пускате и изгасване на Diva.
    - Интерфейса на мечката V4 е най-доброто което съм виждал до момента - прелест за очите.
    - Интерфейса няма Български език, но има Английски и Руски, за това не мисля, че ще е проблем да го преведат за в бъдеще.
    - Има интересна опция са записване и възстановяване на всички направени опции. Отделно си имате и reset to default.
    - Има опция за смяна на самия вид шрифт от System Setup. Само че не знам къде точно се вкарват новите, за да ми даде да ги избирам после от менюто. Все пак и тоя вградения шрифт е хубав.
    - Има NAS, това е като Samba пак по същия начин си действа, прехвърляте си по мрежата към Diva и така...
    - Има FTP, може да се слага име и парола, работи си перфектно, въпреки че и само с NAS пак си става за прехвърляне.
    - Ако мапнете Diva може от PC да кажете на торент клиента направо да записва на нея, за да не се налага после прехвърляне, ами да си е направо там. Аз ползвам BitComet и си става, достига се пълна скорост на сваляне от интернет, записва си на Diva, след това само се гледа. Разбира се при тоя вариант трябва и компютъра и дива да са пуснати заедно...
    - Може да слагате парола, която да защитава папки и част от опциите на Diva. Когато сложите мечката за първи път паролата е 0000.
    - Video Wall е просто перфектно! Не се заминавайте с YAMJ, TViXiE, index.html файлове, библиотеки и глупости... единственото, което ви трябва е ThumbGen, които да ползвате за създаването на about.jpg (1280x720) и folder.jpg (препоръчително 156x232). За TV сериалите може да използвате или само folder или folder + about и двата варианта стават. Картинките се слагат в самата папка, която съдържа много серии. Пример: TV -> Fringe Season 01 -> Fringe S01E01.mkv Fringe S01E02.mkv... folder.jpg. Каквото и да ви говорят, че Video Wall е скапана глезотия, според мен си е много полезна опция.
    - Няма Torrent настройки и въобще торент клиент. Поне аз не успях да видя. То и на първите версии на Дейзи нямаше и се правеше пускането през PC браузър като се пише IP на Diva, ама аз пак нещо не намерих...
    - Няма абсолютно никакви Feeds... демек Picasa, YouTube, Live TV и т.н.
    - Радио има.
    - Не знам дали може да се сложи към мечката като добавка Info Site, Feeds, Torrent клиенти. Ако някой знае да каже, как и от къде...
    - Когато сложих мечката, спрямо предния ми Firmware 7.0.6 r.4318 трансфера ми се покачи малко. Wi-Fi от 1MB/S стана 2MB/S, през LAN кабел от 3.5MB/S стана 4.5MB/S. Става въпрос от PC към Diva. Иначе при обратния вариант от Diva към PC е по-бързо, примерно на LAN става до към 7MB/S. Моя рутер не поддържа IEEE 802.11N, а само G, за това ползвам LAN кабел за сега. Все пак тия WiFi USB дето ги дават в комплекта с Diva ми се струват малко немощни, лоши мнения пишат за тях по форумите и не достигат така голяма скорост, въпреки че те са N. Все пак не съм ги тествал на N рутер, но преобладаващото мнение е такова.
    - Определено мечката направи голяма мечешка крачка напред, ще се чака финална версия V4 и се надявам все по-добри неща да се случват за в бъдеще!
    - Листа с бъговете на Mede8er Firmware V4BETA4 http://www.mede8erforum.com/index.php/topic,3265.0.html

Новия ACR 7.3.4 r4090+Cracked+Youtube, не съм го гледал още, но и не мисля... ще карам за сега с мечката и ще чакам финална версия. Ако някой иска нека напише и за 4090 2 реда как се държи, какво има и какво не... знам, че може да прочета и на него бъг листа, но все пак личното впечатление също е важно.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Супер ревю

6. Тук е от
    Jun 2003

Цитат Първоначално публикувано от ermak

- Video Wall е просто перфектно! Не се заминавайте с YAMJ, TViXiE, index.html файлове, библиотеки и глупости... единственото, което ви трябва е ThumbGen, които да ползвате за създаването на about.jpg (1280x720) и folder.jpg (препоръчително 156x232). За TV сериалите може да използвате или само folder или folder + about и двата варианта стават. Картинките се слагат в самата папка, която съдържа много серии. Пример: TV -> Fringe Season 01 -> Fringe S01E01.mkv Fringe S01E02.mkv... folder.jpg. Каквото и да ви говорят, че Video Wall е скапана глезотия, според мен си е много полезна опция.
    Малко повече инфо как да се ползва тази стена ?!
    опитах през медиа лайбръри да добявям фаловете в плей листата и после отивам в уала .. но ги няма там ??
    как става ползването му??

Цитат Първоначално публикувано от ermak

Все пак тия WiFi USB дето ги дават в комплекта с Diva ми се струват малко немощни, лоши мнения пишат за тях по форумите и не достигат така голяма скорост, въпреки че те са N. Все пак не съм ги тествал на N рутер, но преобладаващото мнение е такова.
    какви други донгъли поддържа този фърмуер, защото наистина този на дивата е много слаб .. нямам в къщи кабели и ползвам само през уаерлес .. а скоростта м/у лаптоп/настолен компютър <-> дива е не повече от 1 Mb/s , което е ТВЪРДЕ незадоволително.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ако някой е чувал за Boxee Box /революционния медиа плеар, който D-link анонсираха лятото/, да гледа клипчето. Просто, кратко и уникално ревю на реалния продукт:

https://www.youtube.com/watch?v=DDMm6Hyw65Q#

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

10. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от topche
    намерих си отговор на въпроса, ако някой има същия въпрос :
    http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=41&t=2891
    Проблема е идвал от кабела, пробвах с друг и стана - но ме заблуждаваше, че като пусна Diva-та в началото показва логото и като влезе в менюти дава no signal.

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Здравейте, и аз сложих фирма на Мечката, доста по добре изглежда, не ми харесва само менюто на субовете иначе всичко друго е ОК.Изглежда по гъвкав и бърз.

12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Здравейте,видях тази Diva в Технополис:
    http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...etailScenario=
    Има ли някакви отзиви?Поне като цена е добър!

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

При фирма от Ме4ката V4 не откривам плеара през Windows Explorer. Някой успял ли е да го подкара /само NAS e включен в менюто/, през Googlе chrome отварям IP-то на устройството и менюто за навигация, но много неудобно е това прехвърляне на файлове оттам.

пп - Само се оправи

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от amonev
    При фирма от Ме4ката V4 не откривам плеара през Windows Explorer. Някой успял ли е да го подкара /само NAS e включен в менюто/, през Googlе chrome отварям IP-то на устройството и менюто за навигация, но много неудобно е това прехвърляне на файлове оттам.
    Колега аз имах подобен проблем с предходния моднат фирм на Мечката - не ми работеше самбата и съответно не виждах плеърчето в експлоръра или където и да е на компютъра си (през Телнет си приемаше командите).
    Забелязал съм, че това се случва понякога, когато през телнет се въведе скрипта за подкарване на Тranslission - /opt/bin/transmission-daemon -f -g /opt/home/transmission/.config/transmission-daemon. Реших го, като си исталирах отново самбата - изтеглям от 1-ва страница http://www.acryan.com/downloads/PV73...on_Package.zip, разархивирам във флашка или друг носител и инсталирам през меню/ настройки / обновяване.
    Дано и при теб да стане.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Ето още една новост Diva - Мултимедиен плеър HD Box http://www.topdigital.bg/index.php?c...=&p=9&prod=268
    Преди коледа се засилиха да пускат новинки за това горе се говори че е с новия Realtek chipset 1055 който е на 500Mhz но пък само с 16MB памет и нямал мрежови интерфейси така че бързо но без мрежа.

17. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Един съвет от мен когато флашвате фирмуера - заедно със install.img слагайте на флашката и 3-те файла от Extension Package архива, за да ги има там когато инсталаторът ги търси или ако искате да си ги инсталирате допълнително. Това важи за ПлейОнските фирми, за Мечката може и само ръчно да става номерът с инсталацията им.

18. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте! 8 месеца плеърът работеше без проблем с оригиналния си софтуер и изведнъж битторента и самбата спряха да работят , постоянно се самоизключват.Преинсталирах с този софт.4318 ,но проблема си остава.После пробвах да върна старият софт, но вече не иска и да преинсталира.Някой има ли идея ,защо постоянно ми се изключват битторента и самбата и как да ги оправя.Благодаря!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе