Страница 106 от 119 ПърваПърва ... 5696104105106107108116 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,576 до 1,590 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2009

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Добре,ще питам друго.Някаква идея ,защо вече не мога да сменя фирма,който е 4318 с някой друг?Пробвах с вградения хард ,без него,с флашка с SD карта, изпълнявам точно указанията от първия пост, пробвах с почти всички версии на фирм. и нищо.Последният път, ей така ,на инат държах проклетото копче за стартиране 5 мин. и пак нищо.Забива на началния екран и до там.Освен да го изтрещя в стената ,друго не ми идва наум.
    Благодаря!

2.  

3. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@Marinchev според думите ти, едва ли си пробвал всичко което е възможно да се направи, така че не бързай да го "изтрещиш" в стената за благодарност за вярната му служба досега.

Давам ти няколко напътствия и ако те не помогнат, плеърът си има гаранция и с пълно право можеш да го изпратиш в сервиза на "Дейзи", защото може пък да се е повредил все пак

1. Форматираш си флашката отново във FAT/FAT32 в зависимост от размера и.
    2. Изтегляш си отново фирмът от 1-ви пост, който искаш да сложиш и разархивираш "install.img" на флаша, като разархивираш там и 3-те файла от Extension Package архива пак от линка от 1-ви пост.
    3. Изключваш плеърът от жака, задържаш бутона 10 сек., включваш захранването и продължаваш да държиш натиснат бутона поне още 5-7 сек. и да видиш на екрана прогрес индикатора за флашването.
    4. След успешно флашване плеърът трябва сам да се рестартира и да зареди нормално.

!!! Докато трае процедурата не изключвай плеърът от тока по никакъв повод !!!

Ако това не помогне, обади се в "Дейзи" и им го изпрати.

4. Тук е от
    Dec 2009

Hell, благодаря за отзива! Препоръките ти съм ги следвал стъпка по стъпка няколко пъти, без успех.Затова изпаднах в безисходица.Нямам големи претенции към плеъра, единствено да бу работи вграденият торен и да гледам HD филми с DTS.Това,той го правеше без проблем до преди една седмица.

Благодаря!

5. Тук е от
    Jun 2003

Здравейте,
    с фърмуера на "мечката" съм r4241. Използвам ThumbGen за да ми се генерират постерите за директориите. До тук добре, получават се файлове в директориите jpg и tgmd файлове, но когато ги добавя през Media Library и отида в Video Wall ги имам папкито но пак са без постерите. Къде бъркам ?? Какво пропускам ?

6. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от topche
    Здравейте,
    с фърмуера на "мечката" съм r4241. Използвам ThumbGen за да ми се генерират постерите за директориите. До тук добре, получават се файлове в директориите jpg и tgmd файлове, но когато ги добавя през Media Library и отида в Video Wall ги имам папкито но пак са без постерите. Къде бъркам ?? Какво пропускам ?
    В опциите на програмата активирай създаването на "extra thumbnail". Генерираните файлове са "folder.jpg"

7. Gog
    Gog е офлайн

Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от stefanm
    @amonev Здравей, благодаря за коментара! Махнах вътрешният диск и опитах пак и ... все същото. Забелязах, че след опитите ми (използвах USB flash-ka) единият от файловете е преименуван. Оригиналните им имена са install.dat и install.img. След всеки неуспешен опит името на файла install.img беше сменено на install.old. И Diva-та "замръзваше" на логото си. Реших да пробвам с SD карта вместо с USB flash-ка (преди да се опитам да върна оригиналният firmware на Diva-та). И представи си изненадата ми когато всичко мина точно както ти го описваш. След 5 мин имах работеща Diva с EMTEC firmware . Който никак не е лош, само да поддържаше вътрешният HDD... И имената на файловете на SD картата не бяха сменени. След това без проблеми сложих тази "Мечка". Сега съм в процес на разучаване на новият софтуер, но да си призная нямам големи претенции - искам да гледам филми и да слушам интернет радио. Останалото са "приятни" екстри, най-вече поради липсата на свободно време.
    Някой сблъсквал ли се е с подобен случай на моя? Благодаря на всички за помощта! Ще споделя впечатлениата си от "Мечката" в най-скоро време...
    потвърждавам за същия проблем, фикснат по същия начин
    от usb флаш спираше инсталацията, от SD карта мина без проблеми

8.  

9. Тук е от
    Dec 2009

Някой трябва да каже на такива като мен,че първо трябва да се извади файла от папката в която се е разархивирал и тогава да го слага във флашката за инсталиране.Та така...измъчихсе една седмица с проби....сега продължавам нататък.Прочетох или по-скоро разгледах съветите за промяна на битторент клиента, но за съжаление не мога да разбера за какво става въпрос.Всъщност изобщо не съм наясно, защо BTPD постоянно се самоизключва,колкото и пъти да го включа в менюто за системни настройки на плеъра винаги го намирам изключено.Питам разбиращите :мислите ли ,че това налага да се сменя битторент клиента или може да се оправи по някакъв по-лесен начин.Ако се налага смяна ,дали ще може някой да ме упъти малко по-разбираемо.За да доразясня ситуацията само ще допълня ,че пробвах самостоятелно преинсталиране на BTPD и Samba от менюто за настройки на Дива ,но без успех т.е.битторента не се включва.Просто ми дайте идеи откъде може да е проблема ,защото явно виждате съм много бос в тази област.

Благодаря!

10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от topche
    Здравейте,
    Как става това добавяне ?

11. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от mitak1969
    Как става това добавяне ?
    отиваш на папката, която искаш да добавиш -> бутон MENU -> избираш нещо подобно на клавиатура (3-тата опция)

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от georgebg
    отиваш на папката, която искаш да добавиш -> бутон MENU -> избираш нещо подобно на клавиатура (3-тата опция)
    Мерси

13. Тук е от
    Jan 2007

Един въпрос и от мен, знам че дивата не декодира най новите аудио формати -ту хай дефинишън и мастер хай дефинишън а ги прави стерео.
    Но защо не ми ги подава към ресиивъра който ги има тези кодеци.
    Пускам му на аудио настройките RAW hdmi и въпреки това ресиивъра казва, че му се подава стерео сигнал.

14.  

15. Member
    Тук е от
    May 2003

не може да ги прекарва, това е положението

16. Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Sofia

По новия чипсет 1073DD+ поддържа HD audio passthru.... аз не мога си обесня толкова ли е трудно да направиш passthru на аудио потока, без ограничение на хардуера?!?! Все си мислех с че с по нов фирмуер ще го направят но уви навсякъде пише че и по новия чипсет трябвал....

Starting in Spring 2010, Realtek switched production for all 1073 and 1283 chipsets to an updated version called '1073DD+' and '1283DD+'. These new chips are identical to their 'DD' predecessors except that they are now capable of passing through (bitstreaming) lossless HD Audio formats (DTS-HD MA / Dolby TrueHD).

To be clear, all 'DD' versions of the Realtek chips are capable of passing the lossy HD Audio formats such as Dolby Digital, Dolby Digital Plus, and DTS. The only difference is in the ability to pass lossless audio as found on Blu-Ray discs.

Unfortunately, several of the original Realtek Media Players were advertised as capable of lossless HD Audio from launch in summer 2009. It became apparent around the end of 2009 that the original chips were never going to able to pass lossless HD-Audio. This confusion / false advertising has been covered in detail around the internet and we won't start pointing fingers here. What we will say is that the iboum site has always published the most accurate specs. We have been accurate about Realtek HD-Audio issues since late 2009.

The situation we have now with Realtek chipset players is confusing and complicated. Manufacturers are taking different approaches to the introduction of 'DD+' based players. Some are creating new products with these chips (Egreat R4A, DViCO 6600+) whilst some are simply using the new chips in existing products (ACRyan Play!On, Mede8er).
    P.S. Passthru-то не е въпрос на лиценз, декодирането е ...

17. Member
    Тук е от
    May 2003

темата е обсъждана отдавна, с две думи липса на лиценз, а не ограничения в хардуера

18. dap
    dap е офлайн

Тук е от
    Nov 2010

Здравейте,
    Случайно някой да има проблем с изтеглянето на 7.3.4 r4090+Cracked+Youtube, от посочения линк?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе