Страница 108 от 119 ПърваПърва ... 5898106107108109110118 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,606 до 1,620 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2009

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Цитат Първоначално публикувано от emopk
    Здравейте изчетох всичките 100 страници в тази тема така че не бързайте да ме смъмрите и пратите да чета.
    Видях че е излязла е промоция в Handy където продават в OnLine магазина им:

- този който се обсъжда тук Diva FullHD Multimedia Center без оскъпяване за доставка за 227,00лв без кабели и други екстри;

- и PRIVILEG FullHD Multimedia Center без оскъпяване за доставка за 265,05лв с подарък HDMI кабел и 500GB HDD което с оскъпяването с двата подаръка само с 38,05лв-(500HDD + HDMI cable) си е добра сделка ;

Така че тези 2 устройства еднакви ли са така че да стават тукашните съвети и за него?

Видях че подобен въпрос е задаван и преди като задаващите бяха смъмрени че вече е обсъждан този плеър и преди в темата но единственото което е споменато и обсъждано е подхвърлено това:

-цитат от MyDiva : "До колкото знам Privileg-a не поддържа DTS. Т.е. има само DTS-passthrough през оптиката или коаксиалния изход . DTS - passthrough: SPDIF, TOSlink т.е. не видях downmix никъде Ако се окаже така - голяма преднина за Diva FullHD!!!"

То и на страницата на Дигитален Свят никъде не е описано downmix за Diva-та никъде но въпреки това го има

Така че отвътре еднакви ли са? Все някой трябва да знае и 2-та плеъра не са от вчера.

Отвън са еднакви, е някой ще каже че Privilega има SCART и са различни но SCARTA си е просто изход който може да е разклонение на композитния AV но това са подробности.

Благодаря предварително.
    То най-добре някой потребител да каже, но до колкото знам Privileg-a е с този проц:
    Manufacturer Chipset Family Launch Date ▾ Model Clock MHZ LAN Audio Notes
    Realtek 1073/1283 2009-06 1073DA 400 10/100 DD

Това е версията, която е преди 1073DD, т.е. тази не поддържа DTS. Пак казвам, не съм го видял с очите си

Относно цените, тези които си посочил вече не са актуални. Започнаха коледните намаления!

Поздрави на всички

2.  

3. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Дългоочакваните оригинални ъпдейти на буутлоудъра и новият фирм за Дивата са вече факт. Качил съм линковете и в 1-ви пост, секция "Оригинални фирмуери".

4. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от myDiva
    То най-добре някой потребител да каже, но до колкото знам Privileg-a е с този проц:
    Manufacturer Chipset Family Launch Date ▾ Model Clock MHZ LAN Audio Notes
    Realtek 1073/1283 2009-06 1073DA 400 10/100 DD
    Това е версията, която е преди 1073DD, т.е. тази не поддържа DTS. Пак казвам, не съм го видял с очите си
    Относно цените, тези които си посочил вече не са актуални. Започнаха коледните намаления!
    Поздрави на всички
    myDiva страшен си как намери да ме боднеш по-слабото място пак тоя пуст DTS (и точно тоя процесор RTD1073DA) и пося нотката на съмнението иначе се бях запътил да си вземам Privileg с подаръци от конкуренцията. A и Hell контрира с нов оригинален фирмуер за капак, пък и коледни промоции. То се е видяло че ще е Diva въпреки подаръците на другите.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от myDiva
    Привет,

ето два линка, които мисля, че будят интерес:

1. http://www.topdigital.bg/files/produ...rst%20BOOT.zip -Boot loader update
    2. http://www.topdigital.bg/files/produ...ond%20Boot.zip - Firm v4821

Успешна седмица
    Здравейте,

Как се инсталира boot update-a? Readme то е празно.

6. Тук е от
    Oct 2009

Цитат Първоначално публикувано от amonev
    Здравейте,

Как се инсталира boot update-a? Readme то е празно.
    1. Копирайте двата файла install.img и package_MP.tar в ROOT директорията на вашата USB флаш памет.
    2. Поставете USB флаш паметта в Diva FullHD, устройството трябва да е изключено!!!
    3. Задръжте бутона ON/OFF на плеъра и го включете към захранването.
    4. След 5 сек. може да пуснете бутона.
    5. Не прекъсвайте захранването по време на инсталацията.
    6. След като update-нете Bootloader-а/от 0017L на 1026L./, може да пристъпите към инсталиране на новия firmware

7. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Относно ъпдейтването на буутлоудъра - най-вероятно става на два етапа:

1. Разархивират се файловете от "First boot" архива на флаша и се изпълнява процедурата по сейф ъпдейта
    2. Разархивира се "install.img" от "Second boot" върху вече празния флаш и се флашва отново

Мисля, че това е процедурата, но мога чак довечера да потвърдя след като пробвам нещата при мен

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от emopk
    myDiva страшен си как намери да ме боднеш по-слабото място пак тоя пуст DTS (и точно тоя процесор RTD1073DA) и пося нотката на съмнението иначе се бях запътил да си вземам Privileg с подаръци от конкуренцията. A и Hell контрира с нов оригинален фирмуер за капак, пък и коледни промоции. То се е видяло че ще е Diva въпреки подаръците на другите.
    Не се мотай ами влизай във филма, че коледа идва!

10. Тук е от
    Dec 2009

Нещо горния линк не работи.
    Май е този: http://www.topdigital.bg/files/products/23/2010/12/

11. Member
    Тук е от
    Dec 2009

След няколко опита давам следното заключение за нововъведенията

1. Boot-a не иска да се ъпдейтне ако има инсталиран вече версия 1026 от MTEC. Дано на тези с версия 0017 стане.
    2. Новия фирм не е по-различен от този на Playon, с разликата че менюто е старото. Интерфейса не е пипан.

Моето мнение е че фирм v4 ot Mede8er все още е най-добрият, макар и липсата на торент клиент.

Работя върху въпроса за смяна на boot-логото. Има известна надежда да си върнем старото.

пп - Ако имате проблеми с ъпдейта на boot-a по начина посочен от колегата "mydiva", направете следното - разархивирайте файла install.img на флашката. Втория файл - package_MP.tar, също дезархивирайте, това е архив на флашката. Трябва да се получи един файл и една директория на флашката ви преди да започнете ъпдейта.

Дано съм бил полезен.

12. kek
    kek е офлайн

Тук е от
    Jan 2004

Цитат Първоначално публикувано от amonev
    След няколко опита давам следното заключение за нововъведенията

1. Boot-a не иска да се ъпдейтне ако има инсталиран вече версия 1026 от MTEC. Дано на тези с версия 0017 стане.
    2. Новия фирм не е по-различен от този на Playon, с разликата че менюто е старото. Интерфейса не е пипан.

Моето мнение е че фирм v4 ot Mede8er все още е най-добрият, макар и липсата на торент клиент.

Работя върху въпроса за смяна на boot-логото. Има известна надежда да си върнем старото.

пп - Ако имате проблеми с ъпдейта на boot-a по начина посочен от колегата "mydiva", направете следното - разархивирайте файла install.img на флашката. Втория файл - package_MP.tar, също дезархивирайте, това е архив на флашката. Трябва да се получи един файл и една директория на флашката ви преди да започнете ъпдейта.

Дано съм бил полезен.
    amonev,
    извинявай, ще споделиш ли какви са субтитрите(на цвят) и има ли работещо интернет радио в новия фърм на Дива-та? Сега съм с желаните от мен на цвят, леко сиви, и работещо радио, плюс метафийдс, и не ми се играе само да флашвам напред-назад. А и то не ясно дали ще мога да се върна към този, с който съм в момента.

Благодаря Предварително !

Поздрави на всички !

13. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Здравей,

много си мислех да видя субтитрите, но не ми остана време. Интернет радиото би трябвало да работи на 100%. На Playon са сиви с тази версия на SDK3.

пп - дори и да ъпдейтнеш boot-a, винаги можеш да сложиш по-стар фирмуер с версия yaffes.Разликата е че новия поддържа и формата sqashfs файлова система /това означава в 128Mb Eprom памет да вградят софтуер, който в yaffes формат - некомпресиран би бил повече от 128Mb заради новите функции и приложения,а сега е около 45-50Mb/

Тествал съм, фирм 4318 от Playon работи без проблем с новия bootloader.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2010

здравейте от няколко дни сам собственик на дивата + 1 хард WD HDD 1TB SATAII Caviar Green 7200rpm 64MB WD10EARS абсолютно безшумна работа !

Въпросите са ми следните :

1 Ползвам Wi-fi , защо за да ми сработи трябва след включването на Дивата да слагам донгъла ?
    2 Има ли полза от новите firmware-и ? Има ли някаде описание коя версия какво прави какви са и нововъденията ?
    3 Не ми работи Интернет радиото ?? Защо ? Няма никакви станции...
    4 Има ли някакви допълнителни програмки за Дивата освен Самба и бит-а ?

Като цяло сам много доволен от Diva HD PLAYER

но ако имаше малко повече инфо за firmware-ite щеше да е супер.

16. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@interfan -> проблемът с донгъла и Нет радиото ще се реши като смениш фирма с някoй от последните, за препоръчване е най-пресния v4821. Описание на промените и възможностите във фирмуерите ще получиш от сайта на ПлейОн -> http://www.acryan.com/forums/viewforum.php?f=44 ; http://www.playonhd.com/en/?upn=support !

17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

От няколко дни съм горд (и объркан) собственик на Дивата. Направих всичко, ъпдейтнах bootloader и сложих последния фърмуер на Плейон, но проблема ми остава.
    А той е: картината е доста тъмна. Ако пробвам да усиля контраста и яркостта до приемливо ниво започва на криви белия цвят. Например ако има ярка сцена с дневна светлина, бели дрехи и т.н. се вижда като бяло петно, без всякакви детайли.
    Незнам на какво се дължи. Днес колегите ми предположиха, че се касае за ниско ниво на видео сигнала, което се правело във фабриката. Просто не бил правилно калибриран (???). Някой има ли подобен проблем? На какви стойности на контраст, яркост и наситеност гледате ?
    Да знам дали да го връщам докато е време, може би съм попаднал на дефектна бройка ???
    Благодаря предварително.

18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Има ли някъде по настройките какъв тип сигнал да подава? Примерно дали да YUV илиFull RGB; 4:2:0 или 4:4:4 или 0-255 или 16:237?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе