Страница 19 от 119 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2009

Re:DIVA FullHD Multimedia player

Привет колеги,

предлагам в няколко подточки да изброим най-важните неща които бихме желали да има като подобрения в следващия фирм.
    Или може би кое за вас е най-важното от новия фирм. на PlayON-а, което го няма в Дива-та?

1. Add NFS support for mapping of network folders
    2. Подръжка на външно USB оптично устройство
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2003

1. за мен например е важен NFS-a но при плейон-а нещо не се държеше добре
    2. друго което е - не е необходимо като има бутон сетъп да го има и в менюто
    3. добре е още на първо ниво в менюто т.е. до браузъра да се изнесе меню със шорткъти.
    4. мрежовите възможности доколкото разбирам не зависят от Вас а от сдк-то пращано от реалтек.
    сега след опити с разни фирмуеъри съм с Вашия последен , който мога да кажа че поне е стабилен - с малко екстри но работещи

4. Тук е от
    Jul 2007

Въпрос към myDiva:

Не намерих информация каква е консумацията на пейъра, имате ли някакви данни?
    За мен е несериозно която и да било техника да се продава без подобна информация,
    особено в контекста на все по-"зеления" стремеж на индустрията.
    Зададох вече въпроса си на предната страница, моля ви, не го подминавайте!

5. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Каква консумация да има един процесор, вентилатор и харддиск? Адаптерчето му да е около 40 вата

Каква "зелена индустрия", какви пет лева, като кофите за разделно събиране се изхвърлят на едно и също място

6. Тук е от
    Dec 2004

Само да споделя, че намерих некъв алтернативен firmware за този клонинг ICYBOX-IB-MP305a http://www.avforums.com/forums/strea...thread-22.html
    версията е V7.1.2 r2424 (от 25.11.09) http://go.avforums.com/?id=223X354&u...E_USB%2520.rar

Не съм я пробвал (който не го е страх да тества ) , но във техния форум твърдят че браузването на менютата е по-бързо от последната версия на Ryan r2388

---------
    Още едно интересно инфо - как да се премахне защитата от официалните фърмуери на Ryan, за да могат да се слагат и на други плеъри
    (идеята е да се копира един файл - install_a от незащитения имидж на r1757 на този със защитата r2388)
    (силно се надявам, че тоя метод ще работи и с бъдещите фърмуери)

Anyway, this is how I did it:
    1. Saved two images into one dir (name it differently, of course, let's say image_1757.img and image_2388.img)
    2. Created two directories:
    mkdir 1757
    mkdir 2388
    3. Untared both images:
    cd 1757
    tar xvf ../image_1757.img
    cd ../2388
    tar xvf ../image_2388.img
    4. Copied install_a
    cp ../1757/install_a .
    5. Tared the image
    tar cvf image.img *
    6. Copied new image archive to a root dir of my usb stick

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от georgebg
    да може без проблем, днес даже си играх да направя имидж на най-новата бета 2529, но след n опита в които не тръгваше, накрая взе да флашва и ми скапа дивата, добре че риковърито зацепи и сега съм с последния софт на Дивата , наистина на плейона е доста бъгав..
    Някакъв напредък в тестването на 2529? Четох, че се очаква в следващите фирмове за Плейона да е вграден и YAMJ (Yet Another Movie Juxebox)?

8.  

9. Member
    Тук е от
    May 2003

не просто не става нещо с вграждането на install_a (за което не беше трудно да се сетя) като пусна да флашва и тотално забива, един път се прецака изцяло а сега все някой гледа и ако го прецакам ще трабва да спя вън ... сега е -6

10. Member Аватара на BaHko_goTuHoTo
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от myDiva
    Привет колеги,

предлагам в няколко подточки да изброим най-важните неща които бихме желали да има като подобрения в следващия фирм.
    Или може би кое за вас е най-важното от новия фирм. на PlayON-а, което го няма в Дива-та?

1. Add NFS support for mapping of network folders {georgebg}
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.
    7.

За мен е важно ако е възможно:
    2. Подреждане на файловете по Име и дата
    3. При натискане на бутона INFO да дава по подробна информация за файла: цялото времетраене и моментното времетраене (сега дава само моментното)
    Всички други екстри са добре дошли...

Цитат на: ngogo_ в 16.12.2009, 14:39
    Само да споделя, че намерих некъв алтернативен firmware за този клонинг ICYBOX-IB-MP305a http://www.avforums.com/forums/strea...thread-22.html
    версията е V7.1.2 r2424 (от 25.11.09) http://go.avforums.com/?id=223X354&u...E_USB%2520.rar

Работи с него съм.Може да тествате.Малко по красив е но доста неща не работят(особено повечето бутони от дистанционното)
    ВНИМАНИЕ След Обновяване с БГ версията ми показва че нямам твърд диск
    След обновяване с оригиналния Firmware чрез задържане на бутона ми показа твърдия диск но трябваше да го форматирам(добре че нямах важни неща)

11. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от myDiva
    Подръжка на външно USB оптично устройство - това е доста полезна екстра. PlayOn!HD подържа само DVD-Video дискове (и то пиратски най-вече - без CSS), обаче... а по-полезната функция е подръжка на Data DVD (UDF/ISO)

12. Member
    Тук е от
    May 2003

допреди малко отново се опитах няколко пъти да го прецакам и засега слава богу неуспявам докрай
    за 2529 на ПлейОН - накрая до подкарах до нормално уж флашване но при самия процес излиза съобщение че няма достатъно място за yaffs, което е същинския фимр - размерите при дива, плейон 2388 и 2529 е съответно: 74.9 МБ, 75.8 МБ и 87.2 МБ т.е се задава проблем с бъдещите софтуери на Плейон особено ако вкарат вътре и YAMJ, и ще трябва "по-дълбоко" разнищване, може би затова и тази бета не се е появила хакната при руснаците.
    За Айсбокса - софтуера е приятен ,но самото му дистанциооно е постно с наполовина клавиши и не обслужва нищо от долните 4реда на дивата т.е. не е особоно подходящ за дивата,
    Единствено ми хареса една екстра която забелязах в 5-те минути докато безуспешно се опитах да изкарам субтитри... в менютата за медия се появява само тези които са налични - примерно имах усб - в менюто има : УСб , мрежа и UPnp, изваждам усб-то, остават само мрежа и Upnp , което е за мен супер улеснение и може да се включи в желанията ни за екстри в новия фим на Дивата.

Е.. може и някъде да бъркам ако някой успее да флашва нещо по-нова от плейон нека сподели , засега след толкова тестове съм си пак с последния фирм на Дива ... това е положението.

13. Member Аватара на BaHko_goTuHoTo
    Тук е от
    Sep 2009

Субовете се вадят докато филма тече с Menu бутон излизат разни екстри и от там.Сложна работа...

14.  

15. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от mitrium
    Имам следните въпроси:

- каква е консумацията от мрежата на тази машинка с вграден диск от 750/1000GB.
    - външен 2.5" диск поема ли го като захранване само през едно USB.
    Интелигентно момче си, виждам, та ще се сетиш че отговора на тези въпроси зависи от марката и модела на използваните дискове.

- изпробван ли е HDMI изхода през преходник към DVI и каква е резолюцията - питам за вариант да закача 24/26" монитор, който има само DVI вход.
    Да, изпробван е, и отново, като интелигентно момче ще се сетиш че резолюцията може да се настройва и е 480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080p (пише си ги тези неща в спецификацията), а кои резолюции ще са ти достъпни зависи от модела на монитора а също и от фърмуеъра... при моя телевизор както е включен в момента (през HDMI->DVI точно) възможностите са 480p/720p/1080i - всичко на 60 херца... преди бях си включил обикновен монитор и предлагаше по-различен набор, също и при други телевизори ще дава други възможности, най-вероятно.

Въпрос към myDiva:

Не намерих информация каква е консумацията на пейъра, имате ли някакви данни?
    За мен е несериозно която и да било техника да се продава без подобна информация,
    особено в контекста на все по-"зеления" стремеж на индустрията.
    Зададох вече въпроса си на предната страница, моля ви, не го подминавайте!
    Ако наистина толкова те вълнува консумацията, просто погледни етикетчето на адаптера - там си пише" 12V/2A = 24 вата... плеърчето консумира, значи, (доста) по-малко от това... КПД-то на този вид адаптери е много високо, така че загубите там за практически цели можем да ги пренебрегнем. И нищо несериозно няма тук - просто в случая захранващия блок е външен - там са необходимите за свързването му към ел. мрежата технически данни...

16. Тук е от
    Jul 2007

dsp, благодаря за отговорите.
    Колкото и да съм интелигентен, няма как да видя адаптера,
    защото го нямам, нито го открих на картинка.
    Това все още не отговаря на въпроса колко харчи в stand-by,
    но да кажем, че мога да му дърпам кабела нощем.

За мониторите тези режими не ме обнадеждават,
    защото екрана е с "native" резолюция 1680х1050 (20"/22") или 1920х1200 (24/26"),
    а такава не виждам в поддържаните HDMI режими.
    Дали машинката ще "намести" 1080i/p картината в 1200 линии
    или ще вкара екрана в "разчекната" резолюция?

17. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

А, да вярно че ти го нямаш устройството... моя грешка Е в стендбай харчи най-вероятно под 1 ват, но и да е повече, във всеки случай е по-малко отколкото един телевизор или монитор в стендбай... предполагам че не изключваш всичката техника от контакта...

А за монитора - всичко зависи от самия монитор - по принцип няма проблем да се покават резолюции по-малки от максималната... на 1920х1200, няма проблем да гледаш 1080p... вече дали да ти го разпъва или да ти показва черни ленти горе/долу зависи от настройките на монитора (може и да не са достъпни за потребителя)... за предпочитане при този плеър е да си вземеш телевизор поне 32"... монитора е временно решение, според мен поне... особено за 20" като говорим.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Mitrium, като си толкова пестелив и екосъобразен, те съветвам въобще да не позлваш PC /особено Интернет!/, какъвто и да е било вид електроника в дома си, можеш да се отопляваш и на дърва ако щеш, ама да се правиш на интересен и раздаваш фасони тук нещо не върви!

Като не ти харесва устройството и липсата на конкретна информация за него от производителя/продавача просто не си го купувай. И на мен не ми харесва, че упътването е толкова постно и всичко е малко през пръсти направено /особено белия Wi-fi адаптер на черния цвят на устройството/, но да съм казал нещо досега?

пп - данните за консумираната електроенергия са на база линка, който колега в миналата страница бе поместил за аналог на Дивата в ebay. Там дават 12V/3A. Каквото и да си говорим в стендбай разхода на електроенергия е много по-малък от всичко останало, което имаш в дома си!

Поздрави и без лоши чувства.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 119 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе