Тези имат:Първоначално публикувано от LexHammer
http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=35061
Или който и ресивър да вземеш има. Мисля че един модел Samsung Home Cinema имаше, ама не се сещам кой точно модел беше!
Тези имат:Първоначално публикувано от LexHammer
http://www.mostbg.com/most/Item.aspx?itemid=35061
Или който и ресивър да вземеш има. Мисля че един модел Samsung Home Cinema имаше, ама не се сещам кой точно модел беше!
@juliusceaser -> прочети сега внимателно това което ще ти напиша. Ти изглежда си свястно и любознателно момче, но нещата с твоя проблем взеха много да запълват темата с едни и същи обяснения. На всичкото отгоре аз не съм модератора и не мога да трия излишните постове и така темата започва да си губи смисъла, защото хората трудно могат да намерят и прочетат важната информация която ги интересува и заради която четат темата. Аз ти предлагам два варианта :
1. Или си архивираш всичко ценно на компа и си правиш нова чиста инсталация на Windows който там искаш да ползваш, или
2. Всеки има Лични съобщения и можеш там да питаш за подробности и да не се задънва темата с излишни постове. Даже може да поискаш на някой номера на GSM-a или Скайпа и там си бъбрете с човека който си избереш колкото искаш, даже това да съм и аз !
Ясно ти стана, че имаш проблем с Win-a си и че след толкова съвети работата няма да се оправи без преинсталация, защото от многото проби и ти не можеш да кажеш къде какво е настроено както трябва.
Другото което ме заинтригува е, че на диска си имаш неща, които не трябва да са там. Ти не си ли го форматирал от плеъра или го разхождаш от компа в плеъра и обратно ? Какъв е този RECYCLE BIN ? Това може да се появи там само ако си го връзвал към компа, е може би през USB Slave порта, но това ти можеш да кажеш. И какви са тези другите файлове (khw и ppsdku)? Те могат да се появят само от флашване на плеъра със фирм "beta firmware PV73100_r2529_PPS_Trial", който не би трябвало да слагаш, освен ако не си достатъчно на "ти" с материята. Съветът ми е да не слагаш безразборно фирмуери, защото накрая ще останеш без плеър. Казвам за м-найсти път, че всички официални релийзи на фирмуерите ставащи и тествани за Diva FullHD имат линкове в 1-ви пост на тази тема ! А сега кажи стана ли ти ясно всичко ?
@iliv13 -> поддръжката на криптирането на мрежата е заложено във фирма, а не в донгъла. Последните фирмуери поддържат WPA/WPA2, но понеже аз не ползвам защитата на мрежата по този начин, нека който е настроил нещата така да каже със сигурност дали всичко е наред, за да не се окаже че съм те подвел с невярна информация.
Хел-един човек е решил да помогне и си пишем на лични от преди това.Resycle bin-а си беше там от началото(първия ден свързах плейъра с компа с УСБ кабел.).Диска е вграден и не го разхождам до компа и обратно.Диска е WD 750 GB Caviar Green.Въпросните файлове си се появиха вчера,ей така изникъде,вчера следобед.Никакви фирмуери не съм слагал други,камо ли бета версии.Знаеш че пробвах един път с плейон,не стана и си се върнах на Дивата.И то беше по-предния ден и нямаше такива неща.Както и да е.Останете си със здраве.
П.С.Бях решил да питам в "специализиран форум" за мрежи,но като видях какво е положението и там се отказах.На един пич със същия проблем (3 компа) модератор му се "възхити" колко е невеж и колко малко хората разбират от мрежи.Един друг пич го защити и попита че щом е форум,хората търсят някакво решение на проблема си.Веднага беше скастрен от трима модератора и предупреден.А после му обясниха че не можело ей така да си дават знаният и уменията .
Значи и аз съм в гршка относно ТОЗИ форум.Сигурно това е място където да се похвалиш колко можеш и знаеш,но не и да го споделиш.
ЛЕК ДЕН!Повече няма да ви спамя или флуудя темата.
Предлагам да се върнем на темата сложих си стария firmware на v7.0.14.r2374/ - оригиналния с който пристигна Divata. Сега не забива и ми разпознава от раз аудио форматите, докато с Playona когато спирам и пускам филми с различни аудиоформати понякога не пускаше аудио сигнал spdif raw към ресийвъра.
Обаче имам друг проблем и той е с торент клиента и независим от фирмуера. Сваля добре рестартирам и торентите не се вързват ? Виждам че и други колеги се оплакват какво може да се направи по този проблем ? Четох руския форум моднах връзките и увеличих скоростта, но това не даде видими резултати. За вечерта оставам /ако имам време/ да увелеча дяла linux swap и да инсталирам rtorrent по-описаната там методика. Ако някой вече го е правил може да опише резултата.
Благодаря на всички опитали се да помогнат,най-вече на Хел и ggboy-Оправих проблема.Сега вече всичко е ОК.Дивата "вижда" навсякъде. Няма да ви досаждам повече.
@juliusceaser -> не оставай с впечатлението, че не сме искали да помогнем. Иначе нямаше да отговаряме на въпросите ти. Но както видя, понякога се стига в задънена улица и не може да се направи повече само с обяснения. А тук не виждам защо някой да се прави на велик разбирач, защото който не иска да дава съвети нека да не пише. Но има значение и дали се чете написаното в темата. А ти ако не искаш да приличаш на хората в "ония" форум, напиши как си решил проблема най-накрая, че иначе всичкото писане от твоя и наша страна отива на вятъра. А когато имаш проблем, който не сме го разисквали заповядай пак ;-)
Бях обещал на juliusceaser да опиша с картинки как става шерването за Windows 7. Сега като погледнах във форума видях, че неговия проблем е решен, но и аз съм готов с обещанието си. Дано да помогне на някой друг.
Описанието е в прикачения файл
И това е коментирано вече мисля - като се пускат наново торентите (т.е. като рестартира плеъра, включително), то торент програмата ги рехешва, който процес отнема страшно много време (часове дори, предполагам) при големи торенти поради доста слабия процесор, при по-малки торенти времето пак е чувствително. Просто остави да си работи машината и ще се вържат като приключи чекването... както казах, може да отнеме часове... това е положението.Първоначално публикувано от vsterev
П.С. а защо ти е да рестартираш изобщо? аз бих оставил плеъра да си бачка постоянно... има си добро охлаждане... и за диска е по-добре да си работи постоянно... не харчи много ток...
Ами решението на проблема,поне според мен,е строго индивидуално.Отначало си мислех че има някаква разлика в настройките на 64 и 32 бит Седмица,но както се вижда от ръководството на qqboy-явно няма,защото и той е със същата мрежа като мен и не е правил нищо допълнително.Затова реших и си почистих и пренаредих малко регистрите -имах променени стойности-явно модифицирани от някоя програма.Затова казвам че при мен беше строго индивидуален проблема.А показания начин от qqboy предлагам да бъде качн в пост 1,като ръководство за начинаещи потребители.Все пак не всички са линукс гурута и не всички пишат скриптове.Първоначално публикувано от Hell
Малко първи впечатления за новия фирм Beta firmware version 7.0.6 r2891 от Плейона:
- ДВД функцията за плейване е страхотна
- Менюто е осезаемо по-бързо
- Youtube-a вече работи
- Запазило ми е торентите докъдето са смъкнати
- повече мрежови настройки /вкл. PPPOE/
- няма все още YAMJ /незнам защо пише че го има/
Това е за 10-тината минути ровичкане, но определено ми се струва по-стабилна от 2388 в отношение на фунцкиите които поначало си ползвам, поне засега, може да излязат пък бъгове
pp - след 20-тата минута ровичкане из мрежата: Wi-fi работата на устройството е отлична, няма нищо общо със 2388, много бърз file management и трансфер с лаптопа ми и отлична бърза работа с интернет радиата. Определено са се постарали, като се сещам че с 2388 често забиваше.
Скриинсейвъра също е супер, показва текущата задача.
Мерси, че даваш инфо.Първоначално публикувано от amonev
Аз нямаше как да тествам тия дни, а и не ми се форматира диска (ако се връщам назад), че вече има 300ГБ данни на него.
Ако е стабилен и не "замръзва", ще го сложа и аз. Имах доста лоши впечатления от въпросното замръзване на 2388...
Не пише че го има, а че ще го има в релийза Малко подвеждащо е написано просто... има там едно уточнение в скобки...Първоначално публикувано от amonev
Ще трябва да пробвам и аз тази новата бета... като толкова я хвалите
Здравейте и Весела Коледа на всички!
И аз се включих в клуба с покупка на DIVA HD.
Имам следния проблем с моя плеър - донгъла постоянно губи обхват.
Като стартирам ръчно профила, въведа инфраструктура, избера ssid, избера кодиране WPA( Всъщност съм с WPA2), въведа паролата и задам динамичено раздаване на адреси устройството работи около 2-3 минути и после в сетъпа си стои Wireless настройки Включен: 192.168.10.109, какъвто и е адресът на Дивата, но не показва никакъв обхват - пълна нула, а до минута е било почти на пълен обхват. Не мога да си обясня проблема. Така и не мога да кажа как работят торентите - до тях нямам време да стигна. Донгъла грее - но не повече от другите такива, които съм ползвал.
Ако е възможно представителят на Дейзи във форума да потвърди дали проблемът не идва от донгъла - това се случва както с фърма на Дива, така и PlayOn-ския.
Рутерът ми е Linksys WRT160NL. DHCP e автоматично с филтрация по MAC и адресна таблица, като присвоява конкретни IP-та на компютрите в мрежата. Така все пак мога да давам приоритет на конкретни машини, а имам няколко в къщи.
Другият ми въпрос е - на кой порт работи торент клиента на PlayOn фърма 6881 ли? Трябва ли да му направя пренасочване на портове в рутера от външното IP или не е нужно?
Иначе този фирм е доста по-бърз от оригиналния на Дивата, включително и от този с радио фикса.
От филмите, които имах възможност да разгледам само Madagascar.2005.1080p.BlyeRay.DTS.x264-ESiR се възпроизвежда на зелени квадрати - явно компресията е по-голяма и не се поддържа от софтуера на устройството.
Здравейте,
Благодаря на Hell за коректния отговор, но аз трябва да си включа защитата. Очаквам с нетърпение някой да сподели дали е възможно и как се държи системата (Дивата и донгъла, с който се продава в момента) при WPA2 криптиране на данните на мрежата при безжично свързване. Моята конфигурация е подобна на тази на ikarus и за жалост опита, който той има в този режим хич не ме радва. Бях решил днес да си купувам Дива, обаче ще задържа малко с надежда някой да ми отговори. Поздрави!