Hell, имам един въпрос.Ако случайно знаеш къде се намира config файла на samba-та да споделиш? Имам една машина в къщи с Slackware ама тук са малко по различни нещата
Намерих го: /tmp/netb/smb.conf ама дали е действащия???
Hell, имам един въпрос.Ако случайно знаеш къде се намира config файла на samba-та да споделиш? Имам една машина в къщи с Slackware ама тук са малко по различни нещата
Намерих го: /tmp/netb/smb.conf ама дали е действащия???
И аз мислих, гледах и в крайна сметка вчера взех една Diva - прецених че въпреки наличието на достатъчно мрежово място в къщи, един диск вътре е незаменим човек като тръгне нанякъде с деца ... първите впечатления са много добри, качих моднатия firmware на а.c. ryan,но понеже вътрешния диск ще закъснее малко имам и няколко въпроса - не работи радиото, клиповете в Youtube си търси и намира, но не иска да ги възпроизвежда, с картиниките за picasa няма проблеми , също така ми показва логон екран на нас-а ми въпреки че той не изисква логване ...
кое от всичко това може да е заради липсата на твърд диск, също единствено за BD 1080п имах хари потър - на моменти при възпроизвеждане накъсва, аудиото не тръгна, през нас-а гледах графики - иначе си дърпаше постоянно с около 25 Mbit/s и нямаше колебания , мрежата е гигабитова ...
това media library в менюто какво е - защото и то не тръгна ..
@georgebg -> когато няма хард не работят Самбата, Битторента и има насичане при възпроизвеждането на високите резолюции, защото харда се използва от плеъра за буфериране, а най-тежките mkv релийзи и BRR 1080 с TrueHD/DTS насичат и с хард диск, защото на 100Mbit LAN не му стига трансфера.
Относно модфирм ACR 7.0.6.2388 -> Нет Радиото трябва да работи, YouTube и при мен не пуска клиповете (проблемът е май в сайта)
Прочетох цялата дискусия. ПиТанката ми е.... съществува ли възможност /евентуално софтуерна/ за т.нар. "upscaling" до 1080р, както е при някой DVD плеари?
@georgebg Сложи си http://ftp.daisytechbg.com/~bmarinov...v7.0.14.r2374/ радоито работи. И при мен не тръгват клиповете от YouTube. А за мрежата мисля че е 100 Mbit. Има някои релийзи които не вървят добре.Да се надяваме че с илизането на следващите Firmware-и ще се оправят нещата.
И аз го взех (последния от МЕТРО Варна).
Обаче немога да намеря в цяла Варна харддиск 1,5 терабайта. Само с поръчка. Ако някой знае къде има да свирка.
Колебая се между тези двата:
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537300
http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=537293
Гледа ли ревюто, което постна Hell - http://www.tomshardware.com/reviews/...tb,2077-8.html ?
Този WD го има там. Гледам, че е и по-евтин...
Но за 1500GB Seagate LP, SATA2, 5900rpm, 32MB са записали RELIABILITY -
Аnnual Failure Rate 0.32%, докато за 1500GB WD Caviar® Green™, SATA2, 7200rpm max, 32MB това инфо липсва?
Ъпскейлъра е хардуерен, има възможност и за различни режими - fit screen, fit width, fit height, 2x, и т.н.Първоначално публикувано от n_ikito
Медиа лайбръри е само за вградения диск.Първоначално публикувано от georgebg
За съжаление вградения етернет порт не може да се справи безпроблемно в реално време с неща които са с много висок битрейт. Така че трябва да ползваш USB връзка, или вграден диск.
@broba -> филмът "300" от Арената и при мен не се плейва, има само звук, но от Замунда този релийз няма проблем -> https://forum.setcombg.com/*************************/details.php?id=96110&hit=1
@cochi75 - > наличен Seagate 1.5 TB има в MyComputer Варна ( Мол Варна ) 222 лева 3 години гаранция
Дайте по-ниска цена, било то и за доставка - утре в първия работен ден на седмицата. Може и нагоре да го намерите даже.
Имам следните въпроси:
- каква е консумацията от мрежата на тази машинка с вграден диск от 750/1000GB.
- външен 2.5" диск поема ли го като захранване само през едно USB.
- изпробван ли е HDMI изхода през преходник към DVI и каква е резолюцията - питам за вариант да закача 24/26" монитор, който има само DVI вход.
Иначе стигнах дотук през обявата в техно...некой си магазин за Хюндай,
обаче Дива-та е с много хубави екстри, а парите са поносими.
Не е това активния. Активния е в /tmp/package/samba/lib/smb.conf но се генерира на всеки старт на устройството от /tmp/package/script/configsambaПървоначално публикувано от BaHko_goTuHoTo
Нормалния шерва само вътрешния хард, аз си активирах и усб-тата понеже имам постоянно закачени 2 външни харда общо 1,5ТБ
Понеже сигурно и други имат въпроси как съм ги активирал (усб-тата) отговора е - копирате /usr/local/etc/configsamba върху /tmp/package/script/configsamba. Добре е да си преименувате подменения файл за всеки случай
Успех
Здравейте,
искам да попитам след инсталация на моднатия фирм от Плейона, може ли да се премине отново към оригиналния фирм на Дейзи?
Сега съм с 2388, но забелязвам доста бъгове
да може без проблем, днес даже си играх да направя имидж на най-новата бета 2529, но след n опита в които не тръгваше, накрая взе да флашва и ми скапа дивата, добре че риковърито зацепи и сега съм с последния софт на Дивата , наистина на плейона е доста бъгав..