Hell да ..... , разпънати са докрай и въпреки това се виждат плътно до рамката на телевизора но се виждат.
Hell да ..... , разпънати са докрай и въпреки това се виждат плътно до рамката на телевизора но се виждат.
Благодаря много на dsp за отговора. Сега съм по-спокоен. Утре отивам до Дейзи да пазарувам и се надявам да нямам проблеми. Поздрави и весело посрещане на Новата година!Първоначално публикувано от dsp
Здравей,
И аз съм с този Панасоник P42U10E, но при мен подобен проблем не съществува поне докато бях с оригиналния фирм на Дивата, и в последтвие с коригирания за радио поддръжка, както и с последния официялен на Плейон. Трябва да проверя сега като съм му сложил бетата от Плейон-а, че го гледам на малкия телевизор.
Във всички случаи си провери настройката на Панасоника от дистанционното за размера на екрана - постави го на положение Точен екран, ако си с българско меню разбира се. Ще пробвам и ще споделя моите впечатления.
За момента обаче ме мъчат яко мрежовите проблеми. Никакъв напредък с моя рутер Linksys 160NL.
Първоначално си помислих, че съм постигнал успех - промених ширината на безжичните канали от 40 на стандартните 20 Mhz. Смених и каналът от 9 на всеки един възможен. Определено по-високите канали са проблем при мен - наоколо е пълно с мрежи и ефирът е задръстен.
Но така и не получавам желаната стабилност - след неопределено време между 5 и 10 минути мрежата показва нулев обхват в Дивата, както описах по-горе.
За съжаление криптирането на мрежата е по-важно от филмите и ако така върви, ще се наложи да продължа да свалям на компютъра, дирекно на мобилния хард и в последствие да прехвърлям филмите с висока резолюция на Дивата.
Оставих порт 6881 пренасочен към вътрешния адрес на дивата, както съм направил за всеки един от компютрите в моята мрежа.
Много неприятен момент. Все пак успях да закача един торент и досега е навъртял 5-6 процента за времето през което устройството въобще комуникира с интернет.
В първия си пост пропуснах да спомена за българското меню, но виждам че колегата го е направил.
Радиото също си го бива - когато нета работи!
Аз съм от Бургас и с търсенето успях да хвана три бургаски радия - едно от коите е общинското
Айде толкова за сега!
Аз имам следните проблеми:
1. Немога да флашвам фирм по метода с изключване на захранването и задържане на бутона. Колкото и да държа бутона натиснат, плеъра замръзва на първоначалния екран и единствено изключване на захранването го събужда. При флашване през менюто обикновенно се получава, но незнам дали ефекта е същия.
2. Немога да свържа компютъра към Дива-та чрез USB-slave. След включване на кабела, рестартира и отново забива на първоначалния екран. Според мен имам някакъв проблем (можеби хардуерен) с устройството. Писал съм на MyDiva на лични и чакам да видия какво ще ми предложи като решение на тези проблеми.
3. В windows 7 съм "Мапнал" диска на Дива-та и свалям торентите директно на него с торент клиента на компютъра. За съжаление, след известно време мрежата се скапва и се налага рестартиране на Дива-та. Следва ръчна проверка на свалените данни и т.н., което си е досадно и бавно. Дива-та е свързана към рутера директно с кабел и настройките са с твърдо IP. С последният фирм на Дива съм.
Следя темата от самото и начало и благодарение най-вече на Хелл си взех този плеър (тук може би е мястото да подсетя хората от Дейзи да му направят подобаващ подарък за новата година, въпреки че човека помага на всички на добра воля ) и мисля, че съм в час що годе с устройството и неговите проблеми. По т.1 и 2 проблемите ми смятам, че не са масови и се надявам след празниците със съдействието на съответният сервиз да намерят своето решение. При благоприятно развитие ще споделя какъв е резултата. По отношение на мрежовите проблеми, ще се радвам ако някой помогне за решаването им. Като гледам доста хора имат проблеми, било то безжично или чрез кабел. Ще е добре, след като се изяснят нещата, някой който е по-навътре с мрежовите настройки да обобщи нещата и да се поставят на видно място (най-добре би било да е е някой от поддръжката в Дейзи, все пак от тях сме си купили машинките).
Здравей NY2008!
Проблема ти с флашването е че не си си фоматирал флашката с FAT32, а най-вероятно с FAT файлова система. Поне при мен така се получи!
Дано съм успял да помогна!
@ikarus -> мога да те посъветвам следното:
1. Смени си фирма на рутера с най-последният възможен
2. Пробвай без криптиране на мрежата само с "MAC Filtering"
3. Сложи WiFi донгъла на другото USB
@NY2008 -> преформатирай си флашката на FAT32 или пробвай с друга, но пак на FAT32, спазвай изискванията за флашването и всичко трябва да е ОК. За връзката ти през USB Slave -> или е хардуерен проблем или виж дали не си вкарал обратно кабела в Дивата (имаше такъв случай) или пробвай с друг. И благодаря за добрите думи.
Относно ръчното флашване: Няма нужда да се маха захранването на плеара. Единствено се задържа бутона за включване за 3-4 сек /при изключен плеар/, няма нужда да се изчаква дори да се появи синия екран. Дивата си прави проверка за ъпдейт и ако има започва актуализацията.
няколко nice-to-haves за предстоящия фърм:
1. един дразнещ бъг - като си пусна музика - инфото за песента стои в долния ляв ъгъл и пречи да се вижда всичко от дървото с файлове/папки , в случай че решиш да броузиш през това време
2. мисля че е логично да има функция - play folder - за музика, видео и снимки
3. няма да е зле да има функция - shuffle и за видео и снимки
4.тук може да ме поправите защото не съм сигурен дали не се обмисля тази функционалност - но блурей менюта от директен рип на блурей ще е приятна изненада в бъдещ релийз
Трябва да ви кажа, че съм преформатирал флашката N-пъти. Пробвал съм и с FAT32, FAT, NTFS. Резултата винаги е един и същ. Пробвал съм и с SD карта. Пак не се получава. Единствено не съм пробвал с друга флашка (ще трябва да пробвам).Първоначално публикувано от Hell
Кабела си го включвам както трябва. Първоначално Дива-та реагира като предлага да се рестартира. След рестарта забива на първоначалния екран с логото и дотам. Същото се получава и при включване на кабела при изключени устройства. Отново забива на логото.
По отношение на прекъсване на мрежата, установих, че прекъсването се случва, когато натоваря връзката по-сериозно. Явно нещо не му достига на процесора на Дива-та и като види зор мрежата се скапва. Ще го наблюдавам още и когато се изяснят нещата ще споделя.
Здравейте!
След толкова мъки се принудих да преформатирам хардиска, защото останах с тъпото впечатление, че при префлашването от фърма на Дивата с работещо радио към последната бета на Плейон-а са се запазили файловете инсталирани от фърма на Дивата и определено мисля, че е така.
Оставам с това впечатление, защото на ръка си промених workgroup, както е обяснено тук http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:15578:3193#3193, а в последствие сложих фърма на Плейон. Така и нищо не заработи като хората.
Сега първо форматирах харда и отново флашнах с последната бета - воала Youtoube тръгна, както и радиото без проблем, но загубих торентите и самбата.
Моля споделете от къде мога да дръпна файловете за торента и самбата, ако има някакъв форум където да го прочета с обяснение най-добре.
Явно при смяна на фърм най-добре е преди да се сложи да се форматира диска първо и после да се прави каквото трябва иначе остават системните файлове от стария фърм. Може би ако беше оригинален Плейонски първия нямаше да има проблем. Вече тотално се обърках. Сега поне устройството не си губи мрежата и показва почти пълен обхват.
Поздрави!
Намерих самбата и торента.
На официалния сайт на Плейона http://www.playonhd.com/en/#support, просто досега търсих на сайта на А.С. Ryan и не намирах нищо.
От там си теглиш торента и самбата, разархивираш на флашката и от системното меню инсталираш.
Извинявайте за флъда!
NY2008 при свъзване на Дивата с компютър Дивата си стои на пъвоначалната снимка.Това не значи че е забила.Имаше писано в темата че трябва да се включва в задните USB-та (на дънната платка) на PC-то ако си с настолен компютър а ако си с лаптоп пробвай в друго USB.Първоначално публикувано от NY2008
Някой да знае паролата за user: admin ??? за 2891 Ако не е тайна да пише лично съобщение. Или който знае писменно английски да пита в форума на PlayOn може да кажат...
@BaHko -> не знам за каква парола за user: "admin" питаш, но през телнет се влиза с "root" без парола. Ако искаш да правиш нещо повече по този въпрос, прочети това -> http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=41&t=3098
Ето друго интересно нещо. Един юнак е набарал начин за добавяне на канали в YouTube чрез редактиране на rss scripts -> http://www.acryan.com/forums/viewtop...a492b366a50809
Diva login: root
warning: cannot change to home directory
BusyBox v1.1.3 (2009.10.29-07:51+0000) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.
/ # ls -la
drwxr-xr-x 1 1003 admin 2048 Dec 25 10:15 .
drwxr-xr-x 1 1003 admin 2048 Dec 25 10:15 ..
-rwxr-xr-x 1 1003 admin 61440 Oct 29 06:51 Test.fat
drwxr-xr-x 1 1003 admin 2048 Oct 29 07:53 bin
drwxr-xr-x 1 root root 0 Jan 1 1970 dev
drwxr-xr-x 1 1003 admin 2048 Dec 25 10:15 etc
drwxr-xr-x 1 1003 admin 2048 Dec 25 10:15 lib
lrwxrwxrwx 1 1003 admin 11 Dec 25 10:15 linuxrc -> bin/busybox
drw-rw-rw- 1 root root 2048 Dec 31 11:15 lost+found
drwxr-xr-x 1 1003 admin 2048 Dec 25 10:15 mnt
dr-xr-xr-x 70 root root 0 Dec 31 11:15 proc
drwxr-xr-x 1 1003 admin 2048 Dec 25 10:15 sbin
drwxr-xr-x 11 root root 0 Dec 31 11:15 sys
drwxr-xr-x 13 root root 0 Dec 31 11:16 tmp
drwxr-xr-x 1 1003 admin 2048 Oct 29 07:43 tmp_orig
drwxr-xr-x 1 1003 admin 2048 Dec 25 10:15 usr
lrwxrwxrwx 1 1003 admin 4 Dec 25 10:15 var -> tmp/
-rwxr-xr-x 1 1003 admin 4891714 Oct 29 07:50 vmlinux
==================================================================================
Diva login: admin
Password:
С root може да променяш само директориите които се виждат. Мисля че за root-ски user са направили admin както се вижда а root е добавен като обикновен user.За да не може да се променят основните неща.Ако знаем паролата за admin ще може да се променя всичко.Даже Linux маняците ще могат така да го моднат както на тях им е кеф.Понеже аз имам само бегла представа от Linux порових се малко и чак сега разбрах че основния потребител е admin.
Той тоя приятел показва как да се смени потребител root с друго име и как да си сложи парола за да не може никой друг по мрежата да влиза без парола
@BaHko -> пробвай с admin/admin, admin/123 или root/123