Страница 41 от 119 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2010

Re:DIVA FULLHD Multimedia player

Здравейте!
    И аз се сдобих с DIVA Player! Много съм доволен от машинката- успя да ми пусне всички филми от преносимия хард, не можа да прочете няколко флака, но смятам не е фатално. За пръв път и аз да се насладя на fullHD.
    Още не съм прочел всичко по темата и започнах да експериментирам, вкарах LAN кабела в плеъра, забелязах че веднага си присвои IP, но освен празни директории друго не намерих- някакви снимки ми излязоха - скрийнсейвъри, пейзажи, после не можах да стигна пак до тях. Не можах да си настроя Image viewer-a , като е по-голяма снимката екрана обхожда цялата снимка и бавно спира- а не така автоматична да я оразмерява.
    Пробвах да го вържа към PC през USB slave, не стана(то всъщност какво трябва да стане - DIVAта да търси в компа за файлове ли?)

2.  

3. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@cochi75 & @reloopz -> Честито и Добре дошли в клуба на Диваците !

Момчета, без четене няма да стане и ползвайте търсачката на форума. Четете и пробвайте, така се стига до истината ! Ние не сме производителите на този плеър и само по този начин сме стигнали до решенията на проблемите описани в тази тема. Прочетете основно 1-ви пост, там са дадени решенията на основните проблеми, настройки и други неща.

Портът по подразбиране на BTPD е (6881)

UPNP -> "универсален плуг & плей" - ползва се от плеърът за мрежов достъп до файлове, снимки и др. от компа чрез споделената медийна библиотека на Уиндоус Медия Плеъра.

4. Тук е от
    Jan 2007

Мерси за порта. Полека лека другите неща ще се нагласят.

5. Тук е от
    Jan 2010

Каква е максималната скорост на сваляне на торенти която може да се постигне и има ли проблем (забива ли) при едновременно сваляне на няколко торента?

6. Member Аватара на BaHko_goTuHoTo
    Тук е от
    Sep 2009

Аз не бих свалял торенти с това чудо пък незнам за вас. Името му говори само по себе си. Вие компютри нямате ли? Чудя се още как някой не е поискал и Mozilla Firefox да му сложат.

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

И защо пък да не сваляш? Не е ли много по-удобно да има добър торент клиент и всичко да се сваля направо на неговия диск.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Philippines

Напълно съм съгласен с lazarus18. Свалянето на торенти на компа и копирането им на харда на Дивата го направих веднъж и няма да повторя. Голяма глупост. Ама то човек се учи цял живот. Свалянето на торенти на компа и възпроизвеждането им оттам е неприемливо при големите резолюции, както предполагам повечето от нас са се убедели сами. Освен това, така и компютъра става на практика неизползваем за друго, за времето през което гледаш филм от неговия хард.

10. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

Проблем с дивата...когато включа HDMI в ресийвъра, не мога да го пусна!?!?!?...нито от бутона on/off, нито от дистанционното! Като извадя кабела на дивата, ресийвъра тръгва нормално...имам включен и dvd player, с него няма такъв проблем.По другия начин- HDMI в телевизора, а звука през цифровия изход на дивата към усилвателя няма проблем, всичко тръгва, но...до следващия файл и няма звук! Усилвателя показва че няма сигнал! След 2-3 рестарта на дивата, пак тръгва звука...какво ли не пробвах, всички варианти на аудио настройките - ефект нула!Освен това, усилването и намалянето на звука от бутоните на дистанционното работят когато си искат! Дивата е с последния фирм, официалния...
    Дали да сменя фирма или е нещо хардуерно, дайте съвет... Благодаря!

п.п. В поста за смяна на фирма пише, че трябва да се копират "install.img" и "logo_pal.bmp"...първия го има в архивите, втория от къде?

11. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@alphabeta -> с кой "последен официален" фирм си - на Дива или ПлейОн ? Включи си всички устройства в един разклонител, а той към занулен контакт. Вторият файл е от архива на фирма за Дивата, но не е задължителен. Проблемът с изгубването на звука може да е от фирма. Ти сменял ли си го ?

ОК. А досега имаше ли такива проблеми, все пак от 5 дена имаш плеъра ... А захранването от един контакт (и то занулен и разклонителя също трябва да е) е важно, иначе можеш да останеш без разни входове/изходи на устройствата или съвсем да ги изгориш ... Щом ТВ-то е като моето, слагаш максимум засега фирм 2388 (от линка в 1-ви пост) за ПлейОн. Проблемът със звука е от фирм 2374, губи се като пускаш различни формати.

12. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

На Дива - v.7.0.14r2374 , сега ще видя контактите...
    ок, всичко е в един контакт, само компа не мога да вкл. в него, но разкачих мрежата и пуснах wifi...
    п.п. не съм сменял фирм, с този си беше.

така...сега съм го свързал така: оптика от дивата към ресийвъра, HDMI от дивата към тв-то, работи, 3 пъти го рестартирах, пише DTS усилвателя...за сега е добре
    Стана късно, утре ще си играя с HDMI усилвателя... Благодаря за съвета!!! Дано да е от тъпите контакти... Лека...!

Не го бях пускал, снощи го забелязах този проблем...сменях тв-то, взех като твоя

Първо го пуснах така - двд-то и дивата към тв с hdmi, а тв-то нали има цифров изход...от там в ресийвъра...изтарикатих се да не сменям източниците на усилвателя
    и днес пускам, нагласихме се с гаджето...) и няма звук! ...откачих..)

ок, утре ще го сменя и ще кажа резултата лека!

13. Тук е от
    Jan 2010

Привет на всички,
    някой може ли да ми каже как се прави backup на оригиналният firmware на Diva-та,
    защото аз съм с v.7.0.0r1457 и никъде не намерих същият.
    Благодаря предварително.

14.  

15. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@s_man -> откога имаш тази Дива ?

16. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Откак съм с фирм 2901, Дивата ми се включва нощем към 12.30-01.00 часа. Във форума на Райан писаха че може да е от енергоспеставящи крушки - нямам такива, нито пък проблеми с тока ... егати филма честно

17. Member Аватара на alphabeta
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    София

Въпрос...има ли SATA кабел вътре в дивата или трябва да купувам отделно?

18. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@amonev -> пробвай довечера да я изключиш от фронт бутона ON/OFF и виж дали ще се включи отново. Абе май Дивата не иска да спи, иска да я гледаш постоянно ...

@alphabeta -> има ги и 2-та кабела (интерфейсен и захранващ) те са запоени направо към дъното. Отвори долният капак и ще ги видиш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 119 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе