Би трябвало да може ! Актуалния фирм за Дивата - от страницата на вносителя или фирма на Плейон , от неговия сайт !
Би трябвало да може ! Актуалния фирм за Дивата - от страницата на вносителя или фирма на Плейон , от неговия сайт !
@kesten,Първоначално публикувано от kesten
мойте уважения, но нали осъзнаваш че в този форум никой няма задължението да пише ръководства за употреба. Това мисля е работа на производителя/вносителя, защо не се обърнеш към тях ?
Тук никой с нищо не е задължен, всичко е на доброволни начала, демек ако ми/ни е кеф и каквото ми/ни е кеф!
Е, не се засягай! Радвам се, че (не)си бил на кеф да ми пишеш. Така между другото, можеше и да ме "светнеш" по моя проблем Сигурно съм попрекалил с тона. Извинявам ти/ви се! Поста ми е насочен към олекотяване на темата. Има доста излишни неща. Сигурно никой не се е сблъсквал с моя проблем , но ако търсиш отговор, доста ще си почетеш. Повярвай ми! Ако питам, ще ми се отговори - чети! Е, аз прочетох, но не открих. Не смятам, че някой е задължен, но модераторите могат да поразчистят темата. След 50 страници четене, главата ти е като шиник.
ами нещата са повече от ясни.
Вкарваш си USB кабела в ДИВАТА и компютъра и качваш на вътрешния диск файловете където си пожелаеш.
А колкото до местене на файлове през мрежата съм 100% сигурен, че го има в темата, защото го четох някъде
п.п. местенето през мрежата е много бавно. Един филм около 10гб го мести около 2 часа
Да, с copy/paste става през мрежата, Дивата се вижда в Network на компа, ако е с firmware на Дейзи се казва Venus, ако е с ACRyan - PlayonHD...наистина става бавно, но не чак толкова, при мен 20gb. се копират за около 50-55 мин...
п.п. Говоря за кабел, не за WIFI
Благодаря, момчета! Чрез USB-то прехвърлих 76GB за 56 минути.
Здравейте,
Четох доста подробно почти всиките коментари (53 страници) по темата. Благодаря на всички ви за много полезната информация и практически тестове.
Реших да се спра на този device. Струва ми се балансиран от към цена/качество/функции.
Отидох на: http://shop.topdigital.bg/index.php?cid=72&p=4
Където в момента Diva FullHD се предлага за 229 лв.
Попълних формата за поръчка, оставих си e-mail и телефон, но странното за мен бе че не получих потвърждение нито на e-mail нито по телефон.
Какво да направя? Трябва ли да чакам още (вече 2 дни)?
От къде да си го купя в София? Ходих до - МЕТРО, Техномаркет и Технополис - не са и чували.
Предварително благодаря за съдействието.
Брях !!!
Как така в Технополис-София не са я чували ?!?!?!?
Аз моята я купих от селския Плевен !!!
Аз я купих от Дейзи, на "Тинтява", там ако няма...
sk8tony, и при мен бе същата работа, нито потвърдиха поръчката от сайта на Дигитален свят, нито нищо. Всъщност се оказа, че те чакали аз да им потвърдя покупката, което се разбра, като им звъннах на един от телефоните да видя какво става. 229лв е новата мартенска цена, но НЕ включва донгъл за wireless връзка и HDMI кабел. Пълният комплект поне в моя случай бе 268лв, като направих сметка излезе, че не си струва да се купува всичко поотделно и взех точно пълния вариант.
Е, проблемите започнаха! Незнайно как от папката ВТ изчезнаха 76GB филми. Някакви идеи? Като се опитам да вляза в ВТ клиента ми иска име и парола. Защо? Има ли възможност някой през мрежата ми(тя е free) да е задал парола? Някой може ли да помогне? Възможно ли е филм изтеглен чрез РС-то и прехвърлен на Дивата в папка ВТ, да бъде изтрит при конфигурирането на клиента? Май наистина така е станало Пробвах, как става задаването на теглене от Дивачката и след това дадох delete. И го е изтрило! Мамка му! Но се сблъсках с друг проблем. Като му вържа USB кабела и екрана на ТВ-то гасне. Сега пък не загасна. Един път път влизам през IP адреса веднага, друг път си е жива мъка. При вас как е? Трябва ли ъпдейт на фърмуера?
В технополис има един единствен плеар, мисля някакъв самсунг беше !!!!Първоначално публикувано от reto
ОтОтвратителен е торент клиента!!! Бях пуснал 46Gb да се теглят, изгасна тока и след това не иска да продължи докъдето е стигнало, стои на 0 процента ине зацепва /също ако забие Дивата и дръпнеш кабела й/.Първоначално публикувано от kesten
Ако кача торент файла наново тръгва само ако изтрия свалените файлове от стария /независимо че са от същия торент/
Някой път изчезват и торентите докато се свалят, абе шибана работа поне в това отношение!!!
Да, торент клиента е доста зле.
Аз, вече, не го ползвам...
Ще се сетите. С времето се разубедих да слагам голям твърд диск на тая машинка. При положение че имам машина с Linux която никога не гася и я ползвам за споделяне на информация с приятели (SAMBA). Имам си на Дива-та едно 160 ГБ хард-че и ми стига при положение че по LAN мрежата вървят Blu-Ray филми без да ми насичат.