Страница 89 от 119 ПърваПърва ... 3979878889909199 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,321 до 1,335 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. HIV
    HIV е офлайн

Тук е от
    Jan 2009

Re:DIVA FULLHD Multimedia Center => FAQ в 1-ви пост

Здр. на всички. Вчера си купух въпросния плеър от технополис, но никой там не ми каза че за да му качвам приложения ми трябва вграден харддиск. купих си външен и сега освен от компа да копирам на него и да гледам, не мога да правя нищо друго. Ще съм благодарен аkо някой ми каже дали мога да свалям филми през него ( имам wi fi doungle) и да слушам радио. Знам че във форума има написано всичко, но аз съм пълен лаик на тема мултимедийни плеъри и не разбирам почти нищо от написаното. Благодаря предварително на всички за търпението.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от sa4i
    Да питам и аз - може ли да се достъпват файлове на Дивата през интернет?
    И ако може как?
    Може, и то без особени трудности. Дръпваш си PlugOnDevice , инсталираш единия от двата FTP сървъра, например bftpd, даваш му настройка да се активира при включване, рерстартираш и готово.
    Не давам подробни указания как става, защото на сайта на POD е указано перфектно точно и ясно.
    ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!
    Ако инсатлирате някой от FTP сървърите(както са конфигурирани), давате неограничен достъп към вашата DIVA, както и към всички устройства включени към нея!
    Въпрос на часове е да ви надушат.
    Хубаво е да се сменят поне порта и потрбителското име....в момента се мъча с това.
    P.S. Не забравяйте да пренасочите FTP порта от рутера към Diva-та

4. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Намерих линк за новия фирм от Плейон: http://www.4shared.com/file/BmVOKAHJ/Playon_r3582.html

Не съм го тествал още! Пробвате на своя отговорност!

5. Junior Member
    Тук е от
    May 2005

Цитат Първоначално публикувано от HIV
    Здр. на всички. Вчера си купух въпросния плеър от технополис, но никой там не ми каза че за да му качвам приложения ми трябва вграден харддиск. купих си външен и сега освен от компа да копирам на него и да гледам, не мога да правя нищо друго. Ще съм благодарен аkо някой ми каже дали мога да свалям филми през него ( имам wi fi doungle) и да слушам радио. Знам че във форума има написано всичко, но аз съм пълен лаик на тема мултимедийни плеъри и не разбирам почти нищо от написаното. Благодаря предварително на всички за търпението.
    Разглобяваш външния хард вземаш харда свързваш със сата-та на Дивата и си свиркаш. Другия вариянт с касовата бележка отиваш в магазина и го заменяш за вътрешен и пак си свиркаш.

6. Junior Member
    Тук е от
    May 2005

Аз се чудя в кой раздел да си задам въпроса. Ще започна в тази тема засега. Имам Дива и PC със звукова карта ( вградена ) ALC 888 и външна Creative sb0220 ( EMU10k1 ) също така 5.1 аналогови колонки ( Luxeon 5.1 ). Това е хардуера. Въпроса ми е. Има ли начин и какъв е той ако да чрез дигиталния изход ( коаксиалния ) на дивата да получа аналогов 5.1 звук на колонките. Резултатите досега са следните от вградената звукова карта има стерео LPCM а на Креатива не мога да изкарам какъвто и да е звук нещо не мога да намеря пиновете на s/pdif конектора. Всякакви идеи са добре дошли.... Благодаря ви предварително.

7. Member
    Тук е от
    Dec 2009

Spdif-a защо си мисля че излиза на стерео конектора за слушалките. Поне на лаптопите на Сименс оттам взема сигнала.

Тия звукови карти имат ли цифрови входове?

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Philippines

Цитат Първоначално публикувано от bobybravo
    Аз се чудя в кой раздел да си задам въпроса. Ще започна в тази тема засега. Имам Дива и PC със звукова карта ( вградена ) ALC 888 и външна Creative sb0220 ( EMU10k1 ) също така 5.1 аналогови колонки ( Luxeon 5.1 ). Това е хардуера. Въпроса ми е. Има ли начин и какъв е той ако да чрез дигиталния изход ( коаксиалния ) на дивата да получа аналогов 5.1 звук на колонките. Резултатите досега са следните от вградената звукова карта има стерео LPCM а на Креатива не мога да изкарам какъвто и да е звук нещо не мога да намеря пиновете на s/pdif конектора. Всякакви идеи са добре дошли.... Благодаря ви предварително.
    Ако звуковата ти карта е SoundBlaster Live! 5.1, то тогава SPDIF входа ти е от горната страна на картата и се казва CD SPDIF. Виж прикачения файл.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Novice
    Тук е от
    Jul 2010

Здравейте. От два дни съм притежател на това страхотно плейърче, но не съм имал време още много да се занимавам с него. Днес мисля да си набавя и вътрешен хард. Ето този http://www.jmt.bg/%D1%85%D0%B0%D1%80...rmat-pID=7877/
    Въпросът ми е следния. Дали ще е съвместим с плейъра и ако някой го е ползвал ще му бъда благодарен за отговора.

11. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте, от днес и аз съм притежател на дивата.
    Оглеждам се за диск и аз и също се бях навил на Western Caviar Green WD15EARS, но погледнах какво пишат в newegg ... много им вярвам за дисковете.
    Според тях прекалено много дискове горят и е малко рисковано да се взима този диск:
    http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822136513

Може да се види че грубо 25% от хората се оплакват от повреден диск, което тотално ме отказа от този модел. Не ми се дават пари за 2Т така че сигурно ще се примиря с 1Т

12. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Тея ревюта в нюег са толкова смешни че просто... примерно единия е оплаква че диска е 1.5TB, slow 5400 RPM "power saving" design - ми то това му е идеята да си беше купил просто по-бърз... а и като гледам се оплакват от DOA - т.е. дошъл е повреден... или по-скоро те са с 2 леви ръце и са го повредили... във всеки случай това не трябва да те притеснява - дисковете които се продават у нас са най-вероятно от съвсем друга партида... освен това си има гаранция и ще ти го сменят без проблем. Сега вече друг е въпроса дали ще стават за DIVA-та.... аз съм сложил там 500GB caviar green, а 1.5TB caviar green имам на един компютър, но май е с 32МБ кеш, а не със 64... всъщност не съм сигурен. Според мен на DIVA-та не й трябва диск по-голям от 1TB... даже 500GB както в моя случай стигат - тя не е подходяща за да се пази там архив - гледаш и триеш или копираш на по-сигурно място - това е.

13. Member Аватара на BaHko_goTuHoTo
    Тук е от
    Sep 2009

Цитат Първоначално публикувано от rainbow72
    Здравейте. От два дни съм притежател на това страхотно плейърче, но не съм имал време още много да се занимавам с него. Днес мисля да си набавя и вътрешен хард. Ето този http://www.jmt.bg/%D1%85%D0%B0%D1%80...rmat-pID=7877/
    Въпросът ми е следния. Дали ще е съвместим с плейъра и ако някой го е ползвал ще му бъда благодарен за отговора.
    Цитат Първоначално публикувано от krasykp
    Оглеждам се за диск и аз и също се бях навил на Western Caviar Green WD15EARS, но погледнах какво пишат в newegg ... много им вярвам за дисковете.
    Според тях прекалено много дискове горят и е малко рисковано да се взима този диск:

Може да се види че грубо 25% от хората се оплакват от повреден диск, което тотално ме отказа от този модел. Не ми се дават пари за 2Т така че сигурно ще се примиря с 1Т
    И към 2-та потрбители. Дисковете с 64 MB кеш бяха проблемни при по-старите firmware на Дива. Незнам дали в по-новите е отстранено това но не си заслужава да се рискува ако сте решили да ги слагате точно на "прекрасните" ни машинки. На 1-ва страница пише кои са съвместими.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Philippines

Цитат Първоначално публикувано от krasykp

Аз съм с този диск (WESTERN DIGITAL CAVIAR GREEN WD15EARS-00Z 64MB) от 1 година. Дивата е изключвана само ако спре тока, т.е. 2-3 пъти. Диска работи безшумно и не грее - от него друго и не се иска. Почти е пълен, защото моята концепция е: сваляш любимите си филми, вадиш харда и слагаш нов. Цената - GB/лев нека всеки да я смята за себе си.

16. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010

Здравейте.

Имам плейъра от два дена и му сложих playon-ски фърм v4318.Всичко е точно имам си фиидовете, радиото и екстрите. Шернъл съм на пц-то няколко папки И с браузера на Diva-та си гледам филми от папките без проблем. Прочел съм FAQ-1 page, и всичко работи, въпроса е защо не мога да копирам файл с функцията на плеъра Copy fail. Искам да копирам файл от шернатите папки на харда на пц-то -> на харда на плеъра през мрежата.
    Плеъра ползва оригиналния си Wi-Fi донгъл, на N-стандарт и се връзва към рутера безжично.Пц-то е с кабел към рутера.Като стигна до файла, който искам да копирам и натисна бутона СЕЛЕКТ на дистанционното ми излиза иконата горе в ляво че операцията не е възможна. Правих акаунт в уиндоса(Win7-Ultimate) с името на плеъра, спирах/пусках firewall-a, дал съм права read/write и какво ли още не, но не и не...... не става.
    Между другото Saving Private Ryan 1998 x264 DTS 2 AUDIO се гледа без никакъв проблем през Wi-Fi на N-стандарт и то през две стени - рутера е Netgear WNR-3500L с dd-wrt.За 4Gb файл си е направо стряскащо яко.

Офф, извинявам се - оправих се всичко работи, просто интерфейса на Gui-to ми е още чуждо

17. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от drakano
    Между другото Saving Private Ryan 1998 x264 DTS 2 AUDIO се гледа без никакъв проблем през Wi-Fi на N-стандарт и то през две стени - рутера е Netgear WNR-3500L с dd-wrt.За 4Gb файл си е направо стряскащо яко.
    Не, не е... това е битрейт по-нисък от 10 мегабита (даже доста по-нисък, май че) - това го прави дори обикновена 802.11g мрежа... а и стените предполагам са тухлени или гипс/картон

18. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от dsp
    Тея ревюта в нюег са толкова смешни че просто... примерно единия е оплаква че диска е 1.5TB, slow 5400 RPM "power saving" design - ми то това му е идеята да си беше купил просто по-бърз... а и като гледам се оплакват от DOA - т.е. дошъл е повреден... или по-скоро те са с 2 леви ръце и са го повредили... във всеки случай това не трябва да те притеснява - дисковете които се продават у нас са най-вероятно от съвсем друга партида... освен това си има гаранция и ще ти го сменят без проблем. Сега вече друг е въпроса дали ще стават за DIVA-та.... аз съм сложил там 500GB caviar green, а 1.5TB caviar green имам на един компютър, но май е с 32МБ кеш, а не със 64... всъщност не съм сигурен. Според мен на DIVA-та не й трябва диск по-голям от 1TB... даже 500GB както в моя случай стигат - тя не е подходяща за да се пази там архив - гледаш и триеш или копираш на по-сигурно място - това е.
    Да, факт е че има много глупаци във форумите на newegg, но според мен те лесно се отсяват. Има обаче прекалено голям брой хора който казват че диска е умрял известно време след като са го купили, и тези хора звучат убедително - това ме притеснява. Относно гаранцията - да .. гаранция има, но никой не ти гарантира за данните върху диска, а поне за мен те са по-скъпи. Относно архива ... защо да е необходимо да си купувам още един диск и да държа данните на още едно място? Предпочитам диска да е надежден и голям за да може да имам много данни на него (софтуер, документи, снимки ... ) които са ми достъпни нонстоп от цял свят (примерно през ftp или apache)
    А дали 1Т стигат ... всеки сам си преценява. В момента имам диск 1Т на компа който се пука по шевовете. Истина е че 90% са филми които мога да изтрия във всеки един момент без проблем, но не искам да го правя и предпочитам да дам още някой лев за нов диск навместо да трия. Всеки сам си решава ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 89 от 119 ПърваПърва ... 3979878889909199 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе