Страница 90 от 119 ПърваПърва ... 40808889909192100 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,336 до 1,350 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:DIVA FULLHD Multimedia Center => FAQ в 1-ви пост

Няма диск, който да ти гарантира достатъчно надежност. Да, има модели с по-нисък процент на дефектиране, но риска ти да си един от малкото с проблем и да загубиш ценна информация налага да правиш бакъп на ценните неща.
    Нямам предвид филми, тях винаги можеш да дръпнеш пак, но лични снимки, видео и тн. е добре да се дублират.
    1ТВ диск за подобно устройство вече е малък дори. Аз имам един основен 1.5ТВ, на който са ми текущи неща, които съм свалил и още не съм гледал и 15-20 филма, чакащи да се прехвърлят в архива. Освен това имам ощ няколко диска пълни. Добре, че на Дюна се сменяват дисковете за секунди.

2.  

3. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от krasykp
    Предпочитам диска да е надежден и голям за да може да имам много данни на него (софтуер, документи, снимки ... ) които са ми достъпни нонстоп от цял свят (примерно през ftp или apache)
    Те всички съвременни дискове са доста надеждни, даже да не казвам голяма дума че това са едни от най-надеждните устройства изобщо съществуващи... но това е само при правилна експлоатация. Също така винаги има обаче опасност от загуба на информация дори и диска да е напълно технически изправен.

А, междудругото, да си правиш личните документи и снимки достъпни за цял свят може да се окаже доста опасно, но това е друга тема.

4. Тук е от
    Sep 2010

Наясно съм как да ги публикувам и същевременно да са достъпни само за хора които искам да ги виждат. Относно надеждността на новите дискове - искаше ми се да си прав, но за съжаление си в дълбока заблуда. Неотдавна беше проблема на сигеит при който над 30% от дисковете "умряха" без никакво предупреждение (според сигеит от проблем в биоса на диска в което съм склонен да се съглася защото смяната на биоса оправя проблема, но това само ако се направи преди диска да си замине). За съжаление подобен проблем към момента пак започва да се констатира - дисковете им започват да гърмят яко (последната година). Това беше и причината да се огледам за друга марка ... и разгледах как стоят нещата при WD ... както и в предния ми пост написах - техните дискове не съм ги тествал а пиша само на база прочетено в нета. Още не знам какво ще си взема, но нещата определено не са розови.

5. Novice
    Тук е от
    Jul 2010

Здравейте, колеги. Дивата ми още няма вграден хард, но няма да е задълго. Въпросът ми е следния. Радиото работи ли без вграден хард, защото при мен не тръгва. С версията на Дейзи съм от ноември 2009. Не съм сменял фирма, защото мисля да го направя като си набавя хард. Дали проблема е във фирма или в начина по който съм си изградил мрежата. Мрежата ми е с две мрежови карти на един компютър, но като свържа дивата и като търся станции ми дава Провал, а иначе като закача лаптоп към лан кабела, нет си има. Четох навсякъде, но така и не си реших проблема. Ще съм благодарен ако някой се отзове.
    P.S. Иначе плеърчето е страхотно. През мрежата върви всичко. Не съм пробвал само блу рейове, но утре и това ще стане

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Philippines

Цитат Първоначално публикувано от rainbow72
    Здравейте, колеги. Дивата ми още няма вграден хард, но няма да е задълго. Въпросът ми е следния. Радиото работи ли без вграден хард, защото при мен не тръгва. С версията на Дейзи съм от ноември 2009. Не съм сменял фирма, защото мисля да го направя като си набавя хард. Дали проблема е във фирма или в начина по който съм си изградил мрежата. Мрежата ми е с две мрежови карти на един компютър, но като свържа дивата и като търся станции ми дава Провал, а иначе като закача лаптоп към лан кабела, нет си има. Четох навсякъде, но така и не си реших проблема. Ще съм благодарен ако някой се отзове.
    P.S. Иначе плеърчето е страхотно. През мрежата върви всичко. Не съм пробвал само блу рейове, но утре и това ще стане
    Сложи си хард, смени си фърмуера, и ще имаш радио.

7. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от krasykp
    Това беше и причината да се огледам за друга марка ... и разгледах как стоят нещата при WD ... както и в предния ми пост написах - техните дискове не съм ги тествал а пиша само на база прочетено в нета. Още не знам какво ще си взема, но нещата определено не са розови.
    Остава ти другия водещ производител - Samsung - там няма 6-5 - всичко си бачка желязно
    Между другото това съвсем сериозно го казвам... имам един 500ГБ самсунг и 2 по 1ТБ е верно че имам и на WD 500ГБ и 1.5ТБ грийн от които също нямам оплаквания... и един 640ГБ блу който ползвам по-рядко... хм... и наскоро си купих 1ТБ black... той малко ме съмнява, хм... ама ще го видим... станал съм фен на WD ужас....

8.  

9. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте, имам едно проблемче, което все още не съм решил. Ползвам рутер TP-Link 1043nd (firmware: DD-WRT v24-sp2 (08/07/10)), с USB вход отзад и закачен 1TB външен хард. От лаптопите виждам харда през ftp, но от Дивата не става (в "my shortcuts" пиша IP-to, user & pass и logon fail получавам). Иначе всичко шернато от лаптопите виждам на Дивата. Някой ползва ли USB външен хард закачен директно към рутер и успял ли е да го види през дивата?

Дива - ACR 7.0.6 r.3875

10. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Аз правих такива експерименти със същия рутер, но със оригиналният му фирм и виждах флашка и хард закачени към USB-то. Нямам идея защо не ги виждаш, ако искаш смени фирма с 4107 или 4318 и виж дали няма да изгрее. Сложи последният оригинален фирм на рутера и виж дали те устройва -> http://www.tp-link.com/support/toDow...17292310%2Ezip

11. dsp
    dsp е офлайн

Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от gorgissimo
    Здравейте, имам едно проблемче, което все още не съм решил. Ползвам рутер TP-Link 1043nd (firmware: DD-WRT v24-sp2 (08/07/10)), с USB вход отзад и закачен 1TB външен хард. От лаптопите виждам харда през ftp, но от Дивата не става (в "my shortcuts" пиша IP-to, user & pass и logon fail получавам). Иначе всичко шернато от лаптопите виждам на Дивата. Някой ползва ли USB външен хард закачен директно към рутер и успял ли е да го види през дивата?
    Trябва да виждаш диска на рутера не през FTP а през майкрософтската мрежа по същия начин по който виждаш и лаптопите... проблема не ти е в DIVA-та.

P.S. Ето тук: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Samba - виж раздела Running a Samba Server on DD-WRT - явно по подразбиране DD-WRT нямат тази функция и трябва да се настройва допълнително... а за какво си сложил алтернативния фърм? На TP-Link оригиналния оригиналния фърм си е съвсем ОК, мисля. (имам същия рутер)

12. Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от dsp
    Trябва да виждаш диска на рутера не през FTP а през майкрософтската мрежа по същия начин по който виждаш и лаптопите... проблема не ти е в DIVA-та.

P.S. Ето тук: http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Samba - виж раздела Running a Samba Server on DD-WRT - явно по подразбиране DD-WRT нямат тази функция и трябва да се настройва допълнително... а за какво си сложил алтернативния фърм? На TP-Link оригиналния оригиналния фърм си е съвсем ОК, мисля. (имам същия рутер)
    Да, бях наясно че проблемът не е в Дивата. Имах по едно време проблем с Wifi-то (губех пакети) и затова сложих DD-WRT. Реших да върна оригиналния фърм (още повече, че има и update за него, който не бях пробвал), но се оказа закучена история с махането на DD-WRT. Има си инструкции разбира се (http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php...om_a_Bad_Flash), но след командата в телнет "mtd erase linux" и "restart" се предполага, че рутерчето е в режим на очакване на "firmware upload via tftp". Куцото е, че сега връзката с рутера е тотално прекъсната (статуса на лана е network cable unplugged) и не мога да направя ъплоуда. Не знам дали това е нормалното положение след erase-a на DD-WRT, но според инструкциите трябва да "отгатна" IP-то на рутера (примерно 192.168.1.1) и ръчно да въведа на IP-то на ЛАН-а (примерно 192.168.1.66), за да трансферирам фърм през tftp. Пробвах няколко най-вероятни IP-та за рутера, но все няма връзка (и ping това показва). При "network cable unplugged" ми се струва, че няма как да ping-на IP-то на рутера. Предполагам и други, които са ползвали DD-WRT и са връщали оригиналните фърмс са минавали по този път. Дайте съвет, pls.

p.s. иначе благодаря и на Hell, и на dsp за отзивчивостта.

13. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@gorgissimo -> връщането към оригиналният фирм е по-специална процедура и трябва да внимаваш при изпълнението и. Ето ти малко помощ и прочети стъпките внимателно (процедурата е за OpenWrt):

http://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/tl-wr1043nd

Failsafe mode

* Unplug the router's power cord
    * Connect any router LAN port directly to your PC
    * Configure your PC with a static IP address: 192.168.1.2
    * Plug the power on to the router
    * Wait until the "SYS" LED starts flashing repeatedly
    * Press the "QSS" button (on the front of the router) – the "SYS" LED will now start flashing at a faster rate
    * Login to the router by using telnet to connect to the IP address 192.168.1.1 – there will be an immediate unauthenticated login to a root shell

Commands:

* mount_root - will mount the normal root filesystem
    * firstboot - all settings will be reset

Ако съвсем се е забатачила работата, единственото което ти остава е флашването през серийния порт на рутера или да се опиташ да го върнеш.

Успех !

14.  

15. Тук е от
    Sep 2010

Мерси Hell, предполагам тази процедура щеше да бачка при инсталиран DD-WRT, при мен вече е изтрит и нито "SYS" led-a флашва "repeatedly" нито "QSS" нещо променя. Между другото има форум специално за TP-Link 1043nd (http://89.190.194.5/forum/showthread.php?t=175322) и от там ми драснаха подробна инструкция за минаване към DD-WRT и обратно (http://samiux.blogspot.com/2010/03/h...-wr1043nd.html), но и там трябва да имаш достъп до рутера през телнет (нещо, което нямам вече). Може би го "bricк"-нах неспасяемо и сигурно ще звъня на JAR Comp за fix или replace (жалкото е, че гаранцията ми не важи за такава повреда и ще се дава някой лев). Ще ви известя за крайния резултат скоро .

p.s. keep the good spirit of the forum going

16. Тук е от
    Dec 2008

Здравейте,
    Възникна известен проблем с Дивата
    До сега я ползвах с оригиналния фирм, но реших да се възползвам от някой от екстрите и я флашнах с р4318 от първа страница.

всичко е ок с изключение на това че, Дивата вижда другите 2 компютъра вкъщи и мога да плейвам файлове по мрежата, но не виждам устройството от другите 2 компютъра. Единия комп е с виста, другия ХР

Пробвах с ACR 7.0.6 r.3875 - 29.04.2010 от първа страница (не този ACR 7.0.6 r.3875+drv2388 - 29.04.2010) но разлика нямаше.
    Настройките на мрежата въвеждах и ръчно и автоматично.

Някакви идеи?

++++++++++++

пс. проблема е оправен

EDIT: Самбата включи ли я ? Коректно е да напишеш как си решил проблема за да помогнеш и на други с аналогичен такъв.

ппс
    Точно там беше проблема. Тъй като не ползвам торент клиента, го оставих изключен без да видя, че това е и опцията за самбата.
    След включването, всичко си дойде на мястото.

17. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

Качил съм в първи пост секция "Алтернативни фирмуери" моднат фирм на Mede8er (разбира се последната им официална версия 3.04) и някои модификации на последните ПлейОн-ски фирмуери. Който иска да пробва, че засега няма друго читаво за съжаление.
    Фирма на "Мечката" е доста добър (спряга се за най-добрия за нашият вид плеъри), само има проблеми с честото разкачане на WiFi-то и Самбата, който не го бърка това, нека да екпериментира и да сподели впечатления ... Процедурата е познатата ни със Сейф флашването с бутона и захранващия жак

18. Member Аватара на dzver
    Тук е от
    Dec 2005

Моднатият фърмуер на Mede8er е с видеодрайвер от Gmini HD1000. Моите впечатления са следните:

Интерфейсът е много по-добър и браузването из файловете е по-бързо. Файловият браузър е разширен и показва повече символи на един ред, а също така показва и 10 реда едновременно, за разлика от другите фърмуери.

За видеодрайвера от Gmini HD1000 - според мене картината е малко по-контрастна, отколкото с оригиналния видеодрайвер. С тестовата картинка, която се намира в този файл https://forum.setcombg.com/*******************/2079934 с оригиналния видеодрайвер се вижда това - http://itmages.ru/image/view/43254/2447787a а с видеодрайвера от Gmini HD1000, това - http://itmages.ru/image/view/43248/85a00734 (поне при мене се виждат така, на различните телевизори може и да е различно).

Тука има преглед на интерфейса на този фърмуер - http://www.mede8er.org/mede8er_news_...on3_page00.htm.

В този фърмуер няма меню Feeds, т.е. няма никакви интернет услуги като Weather и др. (но май могат да се инсталират допълнително някакви пакети). Интернет радиото в общи линии работи (търсенето работи, както и добавянето в любими), но не изцяло - може би в следващия фърмуер ще е фикснато напълно.

Няма българско меню, но съм направил превод (частичен), като съм заменил руския език с български. Довечера ще закача файловете и инструкция как да се сменят. Хубавото е, че може да се смени и шрифта по същия начин по който и в предишните фърмуери.

Самбата и фтп-то не съм ги тествал подробно но трябва да работят без проблеми.

Уайфито не съм го тествал, защото ползвам само кабел.

Това е общо взето - за мене това е най-добрия фърмуер до сега, най-вече заради интерфейса и по-добрия файлов браузър.

Добавяне на български език:

Файлът се разархивира на хард диска или усб хард или флашка и след като се логнем през телнет пишем:

Код:
    cp /usr/local/etc/hdd/volumes/HDD1/Resource/Language/* /usr/local/bin/Resource/
    или

Код:
    cp /tmp/usbmounts/sdb1/Resource/Language/* /usr/local/bin/Resource/
    Преди това за да направим файловата система редактируема пишем -
    Код:
    mount -o remount,rw /
    Прикачени файлове Прикачени файлове

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе