Някой зане ли, дали има фирмуер с поддръжка на DNLA сървър за Дивата?
Някой зане ли, дали има фирмуер с поддръжка на DNLA сървър за Дивата?
Би ли уточнил въпроса си?Първоначално публикувано от litoff
Какво точно искаш да направиш?
Към какво ще връзваш Дивата, че ти трябва DLNA подръжка
Нека перефразирам въпроса си от миналата седмица - знаете ли някой фърм или допълнение които да позволяват плейване на цели папки с музика (заедно с поддиректориите им и т.н.)? Изпробвах няколко от линковете в началния пост но никоя от версиите не позволяваше това.
Интересното е че го има като функция, но само за видео файлове...
Идеята за DLNA в Дивата е че имам Сони ТВ и още 2 ТВ-та та когато Дивата е включена в някой от другите и дъщерята гледа филм, да мога от Сонито да гледам друго или да пусна музика или друго. Общо взето да работи като пълноценен NAS . Като друг вариант е, но излиза по скъпо, е да купя NAS и някои по евтин плеар, но пак ценово е по-скъпо.
@litoff -> Прочети тук: http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=42&t=9211
пробва ли този на E-boda от предната страница. видях че има XSPF Browser който плейва плейлисти.Първоначално публикувано от iffo
не съм го пробвал
нещо не можах да схвана отново.Първоначално публикувано от litoff
искаш дивата да плейва различно съдържание на 2 тв-та, така ли?
hajigeo, знаеш ли какво е DLNA? Човека иска да стриймва по мрежата и да се вижда съдържанието на плеъра от други телевизори със DLNA възможности. Теоритично е възможно, но не знам как е решено при този модел.
SONY TV има вграден DLNA плеар и мрежа. От компютър с PS3 media server по мрежата чете. Въпросът е Дивата да има сървър за да може когато е закачена към някой от другите ТВ-та, да мога на Сонито да гледам или слушам от диска на Дивата по мрежата.
лазарос точно за това става въпрос. Докато писах ти поясни. Благодаря . Четох по форумите и никъде не става въпрос за DNLA сървър, а само че Дивата е клиент. Дори където гледах в АЦ Райан също не дават отговор за сървър.
Варианта на плеара на АСУС с хард диск има DLNA сървър, а до колкото разбрах са с еднакъв чип и двата. Все още не съм собсвеник на Дива заради тези подробности. За това бих искъл да съм наясно с всички възможности на Дивата преди да я купя.
Иначе това което четох за последниа фирмуер на АЦ Райан за отдалечен достъп през уеб, с пълен контрол дори и на торента е супер. От офиса да му кажеш какво да ти свали в къщи и като се прибереш направо да гледаш, е супер + FTP сървър, да му качваш по интернета, и други полезни неща са много добри, стига наистина да работят. Някой тествал ли е това и как се държи или е само теоретично ????
много добре знам какво е DLNA и затова си взех тв което го има.Първоначално публикувано от lazarus18
от време на време пускам стриим от лаптопа към тв-то като за целта ползам руския home media server или vlc. пробвал съм и някой други медиа сървъри.
поисках уточнение защото не съм пробвал и не съм сигурен обаче че процесора на дивата ще може да се справи с две задачи едновременно и дали изобщо има техническа възможност за това. по скоро не, според мен.
колегата amonev беше дал линк за теглене на фърм на е-бода на предната страница.
там има media renderer, а линка към стиима се зарежда през компютър. дали обаче плеъра го стриимва по lan не съм проверявал.
I put the menu and IMS Media Render '.
You can send a link to the MP computer media.
Example you have a youtube link and you want to see your MP.
Access the browser: http://<ip-mp>/cgi-bin/renderer
Supported protocols: HTTP, FTP, MMS, MMSH, RTSP, RTMP, RTMP, ICY, RTP.
or links youtube, vimeo or video.google + playlist (m3u, for example)
Много ясно, че плеъра няма да транскодира видеото и/или аудиото. Достатъчно е да има сложен uPnP сървър на плеъра от типа на Windows Media Player и да стриймва по DLNA. Телевизора ще го види и евентуално ще покаже нещо. По принцип не бих разчитал на нещо подобно да върши работа, но става за някое клипче или снимки.
Аз лично много смисъл от DLNA не виждам, но това е друга тема. По въпроса - използвайки фирма на Mede8er може да се инсталира Mediatomb, като по този начин Дивата ще стане видима от телевизорите. Да транскодира едва ли ще може.
Някой да е тествал privileg mp 300 hd . Дали е като Дивата. Може ли да му се сложи друг фирмуер?
До колкото знам Privileg-a не поддържа DTS. Т.е. има само DTS-passthrough през оптиката или коаксиалния изход.Първоначално публикувано от litoff
Сложил съм Firmware на Mede8er_FW_V3_0_4_140610 дотук всичко добре.Плейва си всякви филми без проблем HD , Blue ray ,Радиото работи. Но вътрешния торент клиент няма подкарване дори и да работи сваля най много с 100 К което за 40 ГБ филм е 1 седмица но и това не е голям проблем аз съм го решил с Halite Torrent Client през Лан като мапнат външен хард. Сега проблема ми е следния: Защо когато реша да изтрия някои Blueray и докато трие windowsa изведнъж плеъра изчезва от Windowsa и го няма в мрежата а от плеъра виждам мрежата. Другото е когато пусна да свалям доста време след 10 - 20 часа ми дава грешка на свалянете и плеъра пак е изчезнал от Windowsa. Да уточня че плеъра е със сменен радиатор и вентилатор на чипсета и сега не би трябвало да прегрява. С лизенциран VISTA съм и хард 500 ГБ green na WD. 100 МБ стандартна мрежа. Интересувам се вие как сваляте на хард-а? през USB , Като ЛАН , Вадите харда копирате после слагате и гледате или ..... ? Забравих да кажа че когато свалям на дивата през лан с Utorrent ми дава "претоварен диск" и за това използвам друг клиент който държи над 1 мБ някой път качва до 3 .