Страница 99 от 119 ПърваПърва ... 4989979899100101109 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,471 до 1,485 от общо 1775
Like Tree1Одобрявам

Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Re:Media Player DIVA Full HD / FAQ в 1-ви пост

Някой зане ли, дали има фирмуер с поддръжка на DNLA сървър за Дивата?

2.  

3. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от litoff
    Някой зане ли, дали има фирмуер с поддръжка на DNLA сървър за Дивата?
    Би ли уточнил въпроса си?
    Какво точно искаш да направиш?
    Към какво ще връзваш Дивата, че ти трябва DLNA подръжка

4. Тук е от
    Oct 2010

Нека перефразирам въпроса си от миналата седмица - знаете ли някой фърм или допълнение които да позволяват плейване на цели папки с музика (заедно с поддиректориите им и т.н.)? Изпробвах няколко от линковете в началния пост но никоя от версиите не позволяваше това.

Интересното е че го има като функция, но само за видео файлове...

5. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Идеята за DLNA в Дивата е че имам Сони ТВ и още 2 ТВ-та та когато Дивата е включена в някой от другите и дъщерята гледа филм, да мога от Сонито да гледам друго или да пусна музика или друго. Общо взето да работи като пълноценен NAS . Като друг вариант е, но излиза по скъпо, е да купя NAS и някои по евтин плеар, но пак ценово е по-скъпо.

6. Moderator Аватара на Hell
    Тук е от
    Jun 2004

@litoff -> Прочети тук: http://www.acryan.com/forums/viewtopic.php?f=42&t=9211

7. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от iffo
    Нека перефразирам въпроса си от миналата седмица - знаете ли някой фърм или допълнение които да позволяват плейване на цели папки с музика (заедно с поддиректориите им и т.н.)? Изпробвах няколко от линковете в началния пост но никоя от версиите не позволяваше това.
    Интересното е че го има като функция, но само за видео файлове...
    пробва ли този на E-boda от предната страница. видях че има XSPF Browser който плейва плейлисти.
    не съм го пробвал

Идеята за DLNA в Дивата е че имам Сони ТВ и още 2 ТВ-та та когато Дивата е включена в някой от другите и дъщерята гледа филм, да мога от Сонито да гледам друго или да пусна музика или друго. Общо взето да работи като пълноценен NAS . Като друг вариант е, но излиза по скъпо, е да купя NAS и някои по евтин плеар, но пак ценово е по-скъпо.
    нещо не можах да схвана отново.
    искаш дивата да плейва различно съдържание на 2 тв-та, така ли?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

hajigeo, знаеш ли какво е DLNA? Човека иска да стриймва по мрежата и да се вижда съдържанието на плеъра от други телевизори със DLNA възможности. Теоритично е възможно, но не знам как е решено при този модел.

10. Member
    Тук е от
    Oct 2010

SONY TV има вграден DLNA плеар и мрежа. От компютър с PS3 media server по мрежата чете. Въпросът е Дивата да има сървър за да може когато е закачена към някой от другите ТВ-та, да мога на Сонито да гледам или слушам от диска на Дивата по мрежата.

лазарос точно за това става въпрос. Докато писах ти поясни. Благодаря . Четох по форумите и никъде не става въпрос за DNLA сървър, а само че Дивата е клиент. Дори където гледах в АЦ Райан също не дават отговор за сървър.

Варианта на плеара на АСУС с хард диск има DLNA сървър, а до колкото разбрах са с еднакъв чип и двата. Все още не съм собсвеник на Дива заради тези подробности. За това бих искъл да съм наясно с всички възможности на Дивата преди да я купя.

Иначе това което четох за последниа фирмуер на АЦ Райан за отдалечен достъп през уеб, с пълен контрол дори и на торента е супер. От офиса да му кажеш какво да ти свали в къщи и като се прибереш направо да гледаш, е супер + FTP сървър, да му качваш по интернета, и други полезни неща са много добри, стига наистина да работят. Някой тествал ли е това и как се държи или е само теоретично ????

11. Тук е от
    Dec 2008

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    hajigeo, знаеш ли какво е DLNA? Човека иска да стриймва по мрежата и да се вижда съдържанието на плеъра от други телевизори със DLNA възможности. Теоритично е възможно, но не знам как е решено при този модел.
    много добре знам какво е DLNA и затова си взех тв което го има.
    от време на време пускам стриим от лаптопа към тв-то като за целта ползам руския home media server или vlc. пробвал съм и някой други медиа сървъри.

поисках уточнение защото не съм пробвал и не съм сигурен обаче че процесора на дивата ще може да се справи с две задачи едновременно и дали изобщо има техническа възможност за това. по скоро не, според мен.

колегата amonev беше дал линк за теглене на фърм на е-бода на предната страница.
    там има media renderer, а линка към стиима се зарежда през компютър. дали обаче плеъра го стриимва по lan не съм проверявал.

I put the menu and IMS Media Render '.
    You can send a link to the MP computer media.
    Example you have a youtube link and you want to see your MP.
    Access the browser: http://<ip-mp>/cgi-bin/renderer
    Supported protocols: HTTP, FTP, MMS, MMSH, RTSP, RTMP, RTMP, ICY, RTP.
    or links youtube, vimeo or video.google + playlist (m3u, for example)

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Много ясно, че плеъра няма да транскодира видеото и/или аудиото. Достатъчно е да има сложен uPnP сървър на плеъра от типа на Windows Media Player и да стриймва по DLNA. Телевизора ще го види и евентуално ще покаже нещо. По принцип не бих разчитал на нещо подобно да върши работа, но става за някое клипче или снимки.

13. Тук е от
    Nov 2009

Аз лично много смисъл от DLNA не виждам, но това е друга тема. По въпроса - използвайки фирма на Mede8er може да се инсталира Mediatomb, като по този начин Дивата ще стане видима от телевизорите. Да транскодира едва ли ще може.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Някой да е тествал privileg mp 300 hd . Дали е като Дивата. Може ли да му се сложи друг фирмуер?

16. Banned
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    София

Може, на Mede8er СЪС СИГУРНОСТ

17. Тук е от
    Oct 2009

Някой да е тествал privileg mp 300 hd . Дали е като Дивата. Може ли да му се сложи друг фирмуер?
    До колкото знам Privileg-a не поддържа DTS. Т.е. има само DTS-passthrough през оптиката или коаксиалния изход.

18. Тук е от
    Apr 2009

Сложил съм Firmware на Mede8er_FW_V3_0_4_140610 дотук всичко добре.Плейва си всякви филми без проблем HD , Blue ray ,Радиото работи. Но вътрешния торент клиент няма подкарване дори и да работи сваля най много с 100 К което за 40 ГБ филм е 1 седмица но и това не е голям проблем аз съм го решил с Halite Torrent Client през Лан като мапнат външен хард. Сега проблема ми е следния: Защо когато реша да изтрия някои Blueray и докато трие windowsa изведнъж плеъра изчезва от Windowsa и го няма в мрежата а от плеъра виждам мрежата. Другото е когато пусна да свалям доста време след 10 - 20 часа ми дава грешка на свалянете и плеъра пак е изчезнал от Windowsa. Да уточня че плеъра е със сменен радиатор и вентилатор на чипсета и сега не би трябвало да прегрява. С лизенциран VISTA съм и хард 500 ГБ green na WD. 100 МБ стандартна мрежа. Интересувам се вие как сваляте на хард-а? през USB , Като ЛАН , Вадите харда копирате после слагате и гледате или ..... ? Забравих да кажа че когато свалям на дивата през лан с Utorrent ми дава "претоварен диск" и за това използвам друг клиент който държи над 1 мБ някой път качва до 3 .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 3
    Последно: 06-05-14, 16:33
  2. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI1.8m
    От kokonvz във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 06-02-13, 10:06
  3. Продавам Media Player DIVA Full HD Explorer
    От patzolino във форум Приключили продажби
    Отговори: 5
    Последно: 23-01-13, 15:56
  4. Media Player Diva Mini/HD Box 2.5'' Slim/HD BOX/ FAQ в 1-ви пост
    От Hell във форум Мултимедийни плейъри
    Отговори: 41
    Последно: 04-12-12, 09:45
  5. Продавам Media Player DIVA Full HD+Wi-Fi Adaptor + HDMI + 500GB HDD
    От pakan във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 14-03-11, 16:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе