Страница 106 от 194 ПърваПърва ... 5696104105106107108116156 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,576 до 1,590 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Разскрежаване при климатиците

тука проблема е крайно неподходящото място на монтаж като не е чак толкова трагично положението .. и ние говорим за ненужните дефрости а не за нужните такива .. под -10 влага няма почти ,това от клипа е набита със сняг пита който при дефроста става на лед по дъното тъй като дренажния отвор отдавна е запушен - един подгрев на тавата няма да е излишен в случая а ако беше моя тоя климатик до 2 дена да е изместен
    mirandi и rukar харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    @Jack, какъв лед, каква вода при -15 градуса??? Знаеш ли колко от нея се намира в кило въздух при тази температура??? Времевите дефрости при подобни температури се правят само и единствено за гарантиране на максимален топлообмен между сухия студен въздух и недостатъчно студения изпарител, поради намалената мощност на компресора (опасността от засмукване на течен фреон).
    Спомням си, преди 2 или 3 години една зима имаше теператури -14, -16 в комбинация с гъсти непрогледни мъгли и видимост 20-30 метра. Тези условия продължиха около десетина дни. Не си мисли, че като е студено, не може да има влага във въздуха.
    Може и още как.
    И аз мислех, че е невъзможно, но явно за природата няма невъзможни неща.
    При такива тежки условия ако климатика не размразява често ще ти трябват чук, секач или кирка за леда. Плюс нова перка.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 01-02-15 в 18:12.

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

човек говорим за ненужните дефрости по време не за необходимите такива .. пиша го за 3ти и последен път
    mirandi одобрява това.

5. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    Прави го по малко по-различен начин, който не е описан в сервизните:
    -мери околната външна температура, която е свързана с абсолютното влагосъдържание;
    -мери скоростта на спадане на температурата на изпарителя, при определено натоварване на компресора.
    На базата на тази информация смята относителната влажност.
    Отделно се следи и температурната разлика между изпарителя и околния въздух, свързано с промяната на мощността на компресора, което определя дебелината на леда.
    Времевите дефрости при ниски температури са необходими, поради нарастване на грешките от меренето на температурите. Има долна граница на изпарение на фреона в изпарителя (между -25 и -30 градуса), поради което дори много тънък слой лед, под -10 / -15 градуса, силно влошава топлообмена.
    Моля те не ме карай да вадя таблиците и да пиша съчинение по темата.
    mirandi одобрява това.

6. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Моя 12LMCA е много зле на външни температури +1+5гр. размразява на всеки 40минути,а панасоник 12dke при същите условия няма и прашинка скреж и не знае какво е дефрост!

7. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

При 1 ~ 5 градуса и мъгла е нормално климатиците да трупат скреж и да размразяват. А панасоника ти не дефроства, защото си му задал твърде ниска температура - 21 градуса. Вероятно компресора му се изключва на всеки 15-20 минути работа.

8.  

9. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Ааа дообре,а тогава на фуджицото като е 20гр?Не ми се мисли при минус градус какво ще става с фуджицуту,панасоника го знам имам го от 10г.

10. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Еми фуджитсуто ти сигурно е с по-чувствителен датчик, затова дефроства често. Щом трупа скреж трябва да го размразява, няма как. Ако започне да дефроства без нужда, тогава вече имаш проблем.
    При гъсти мъгли и температури около нулата всички климатици започват да трупат скреж и дефростите им зачестяват. Такова време ги мъчи най-много.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Зависи и от местоположението на двете външни тела.

12. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от juspar Виж публикацията
    Ааа дообре,а тогава на фуджицото като е 20гр?Не ми се мисли при минус градус какво ще става с фуджицуту,панасоника го знам имам го от 10г.
    Задал си му 20 градуса и казваш, че размразявал на всеки 40 минути?! Тоя климатик въобще топли ли? Аз при такъв режим ще измръзна от студ.

13. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Точно и аз това казвам,фуджито е на южна страна,а панасоника на северна,и повярвай това време изобщо не мъчи панасоника-зададох му 30гр.работи почти един час без грам скреж,а фуджито-мъка!Е добре де 1мм скреж трупа и хоп дефрост.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

малко е трудно да се сравни висок клас панасоник с нисък клас фуджицу ,те имат 10 кг разлика само във външните топлообменници ..

16. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

И това е вярно,ама никой не е споменал за такива чести дефрости с тоя модел фуджи,и аз си помислих,че проблема е в моя телевизор,ама знае ли се?Между другото дойде техник от монтажната фирма,без уреди видя го и отсече,че нищо му нямало да видиш ти ха ха,щом трупал скреж било то и макс.1мм всичко е наред,с дефроста,ако бил той и на 30-40мин на+2+3градуса,леле леле.Като му казах,че другия не знае що е скреж и лед не можа да повярва!
    Този пост е редактиран от juspar; 10-12-15 в 17:32.

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Е как без уреди как си избирате фирми за покупка на климатик?

18. Banned
    Тук е от
    Dec 2010

Тя фирмата има,ама той дойде така като,че идва на банкет,а иии времето било такова влажно мрачно,абе ти да видиш философи,като че ли на другия от север му е слънчево и топло.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе