Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 03-01-16 в 20:31.
Лошо, заради големия външен топлообменник разликта надали ще се полчи толкова и моя Франкенщайн май ще го размразявам с чашка топла вода. Иначе бие Митсубишито отвсякъде.
Може. Колко градуса (на фреоновата тръба) имаш на изхода на изпарителя?
И какви са ти Т на топлоизточника?
И да не вземеш да мериш с ИЧ термометър!
Toshiba 401sdr цял ден работи без дефрост .в 30 квадрата настроен на 23 градуса вън -7 със слаб снеговалеж.
20160103_195126.jpg
20160103_195134.jpg
Скоро може да дефросне нз ще видим .
Триъгълния го вали снега и го духа вятъра.Беше заскрежил но не напълно като направи дефрост.Напъва компресора 11 мин,а целия дефрост докато тръгне пак ,продължи 17 мин.Стаята изстина с 1,5 гр.Толкова беше изстудил тялото вътре че,като тръгна изписа 14 гр,даже си помислих че е някаква грешка записана.Съответно,при заданието си от 25 гр,избримчи яко компресора и за 15 тина мин. затопли добре.При дефроста по слух не качва над 500-600 в,и явно това е причината да е толкова дълъг.Предполагам дефроста продължава или до определена зададена температура на външния топлобменник или до определено време,примерно 10-12 мин.И щом според вас,почва дефроста при определена разлика между външния въздушен и тръбен датчик,значи ли че ако изкарам външния въздушен от шлаухката и го сложа между ламелите на топлобменника,би трябвало да започва дефрост по късно ,на по добре заскрежена пита.И дали има някакъв начин да се повлияе да не е толкова дълъг дефроста.
Нормално е да изстуди тялото, виждал съм и близо -20 на входа на топлообменника вътре при дефрост. При този модел май е по температура на топлообменника, но ще проверя и ще ти кажа със сигурност. Да, ще започва дефрост по-късно, но другото последствие е, че ще напъва повече компресора при нормална работа заради отчитането на по-ниска външна температура.
17 мин е много за дефрост+тръгване. Мицубишито за 3 минути дефроства и започва отопление. Консумацията при дефрост стига до 1100W. Подовия дайкин също е с дълъг дефрост около 10 минути.
а как са дефростите на японското хитачи ? по време ли са
При хитачи явно не зависи дали е нисък или висок клас модел за дефроста им.
Вчера бях на гости и имаха монтиран мисля беше такъв Климатик Hitachi RAK-35RPB/RAC-35WPB за 2 часа не е правил дефрост, навън беше -10 и вятър явно не прави на 50мин.
В къщи 2-те хитачита се представят много добре, особенно за парите които съм дал.
25wx8- След преместване на датчика където трябва да е прави дефрост на 8-9 часа някъде преди винаги на 50мин. под 0 градуса..Дефростите са много бързи и тихи, защото няма никакво заскрежаване и е на тераса външното тяло. Настроен на 22 в стаята е 23 поддържа с консумация от 340-до 420 вата. Външото тяло също работи много тихо несависимо на какви обороти е скрул компресора си казва думата.
10HA- Настроен на 21 градуса стаята е с една външна стена на калкан без изолация 15кв, хубава дограма и изолация на стената. Дефрости прави рядко може би по 1-2 на ден, като са доста шумни,той по често има скреж по топлообменика нямам втори уред, но и той работи горе долу на 300-400 вата. В някой обороти външното тяло е шумно и се чува вътре, но като се кротне е безшумен
Температурите са си доста ниски около -10 вчера и със силен вътър
Samsung 09jsfn- Монтиран е при тъщата в много студена къща ползва се за допълнително отопление освен печка на дърва
За 1 ден съм го наблюдавал преди да завали сняг. През деня не дефростваше температури -5 -6 -7. През ноща направи 2 или 3 дефроста, но тогава и печката не гори и сее зорил температурите бяха до -11. Самите дефрости не са шумни няма изпъшкване и т.н , ако не са спи много леко няма да се чуват през ноща.Топли добре като климатик от нисък клас има си eev, няма паразитни шумове от фреон и т.н, само компресора малко буботи и се чува вътре макар, че е монтиран на тампони, на охлаждане и при по топло време мисля не се чуваше външното тяло
По време са да, по някога на 60 минути, друг път на 90 минути. Под -8 градуса са на 90мин. Между -2 и -8 са на 60мин. Дори при липса на скреж пак дефроства. Освен това са продължителни и шумни. Тръбният път е 4.70м с 1 чупка.