ми биро,аз си лочкам на обед,щот после бачкам до 23.00
Когато стигна до заключението, че трябва нещо аз да променям, сменям или марката, или модела. За хора, мислещи противното, могат да пробват с конвектор.
аз не виждам някакви драми с Хитачито за момента .. сутрин като стана го сварвам да дефроства понякога ( миналата седмица в мъглите и -2-3° ) ,и Фуджицуто дефростваше .. после през деня дефрост не съм виждал ,нито вечер .. топли много добре машинката и харчи малко .. при мен е в хола и да има малко повечко дефрости като стане трайно под нулата на никого няма да пречат
Така е въпроса е да не ги подкара през 1 час, защото доста хитачита имат дози алгоритъм. Имам 2 броя единия е най- ниския им клас 10ha и дефрости си прави само при нужда по 1 2 пъти на ден и то като е доста студено сега в Русе не са падали температурите и не дефроства. Другия климатик е 25wx8 той си размразяваше по часовник под 0 градуса през един час без никаква нужда като си работи на минимум, затова му преместих дефрост датчика от 4 5 ред от топлообменика на входа на топлообменика, където по принцип на повечето климатици стоят, и миналата година имаше голям ефект при няма значение дали 0 или - 15 си дефростваше по 2 пъти на ден само, като пак няма среж, но е много по добре отколкото през 1 час, тя и самата машина работи много разтоварена стаята е топла,хол и сега без да е пускан изобщо си е 20 21 градуса като има слънчеви дни.
.
За спалня, само високия клас на Хитачи. Всичко друго на 230V, към момента, е компромис. Ако става въпрос за отопление.
Ааа, значи ти си бил.Тъкмо щях да питам, защото имах спомен, че някой беше правил тази дяволия с преместването на дефрост датчика.
Аз мисля да си поиграя със стойностите на този датчик и този за въздуха. От втория зависи т.н. Defrosting Inhibit Period, но също и оборотите на външния вентилатор. А от първия е заявката за дефрост и за спирането му. Има възможности за манипулиране.
Абе кави дефроси са ви взели в това топло време аз още не съм усетил моите да рязмразяват. Е днес видях едно лг и едно беко с пет пръста лед.
Пет пръста лед, ама не размразяват! Това се котира тук, в темата. Толкова са икономични, като обледят добре![]()
сега е топло ,но миналата седмица беше мъгливо и сутрин под нулата че и докъм обяд отиваше а в годините съм установил че нищо не може да изтормози климатиците така както трайните мъгли
Времето позастудя. Тук имаше някакви леки наченки на сняг/поледица.
При сух студ без влага и температури на въздуха от 2 до -2 градуса, за интервал от 9 часа панасоника направи 1 много кратък дефрост с продължителност 1 минута, при чиста пита. Нямаше заскрежаване. ~ 24 квадрата, вътрешна изолация, зададени 23 градуса, компресора е нон-стоп. Сега добре работи - в сухо и студено време рядко размразява.
И като стана по-студено, като че ли взе да топли повече - изходящта струя е плътна и много приятно топла. Т.е при зададени 23 и външна -2 духа по-топло, отколкото при зададени 23 и външна 7 градуса. Естествено сега при -2 харчи повече. Не съм си играл да го меря, по звука го усещам, но не ми пука. Важното, че вътре е топло и не бичи безмислени дефрости на всеки час.
Тази зима ако продължава така със слънце и без големи студове, както до сега, ще минем тънко за отопление.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 30-12-15 в 19:19.
Местих му датчика и разни други работи му правих...
Промених някои от стойностите, от които зависи размразяването. Сега при мен са така:
![]()
...аве как ги правите тея дефрости за 1мин...като чета,
имам чувството ,че тук някои климатик и през плет не са виждали даже...да не са 10мин?
Този пост е редактиран от teon; 30-12-15 в 20:19.
При абсолютно чиста и суха пита толкова продължи дефроста, около - 60-70 секунди от обръщането на вентила до спирането на компресора. Защо, какво те притеснява?
При влажно време и мъгла съм го виждал да размразява по 7-9 и повече минути.
Този пост е редактиран от Jack Krauser; 30-12-15 в 20:49.