Страница 112 от 194 ПърваПърва ... 62102110111112113114122162 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,666 до 1,680 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Отговор: Разскрежаване при климатиците

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA Виж публикацията
    седя и чета и си пия ракийката.........ми колеги,разберете че компромиса с машините и доверената фирма си има минуси
    От рано си почнал
    Bivola одобрява това.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

ми биро,аз си лочкам на обед,щот после бачкам до 23.00

4. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Когато стигна до заключението, че трябва нещо аз да променям, сменям или марката, или модела. За хора, мислещи противното, могат да пробват с конвектор.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз не виждам някакви драми с Хитачито за момента .. сутрин като стана го сварвам да дефроства понякога ( миналата седмица в мъглите и -2-3° ) ,и Фуджицуто дефростваше .. после през деня дефрост не съм виждал ,нито вечер .. топли много добре машинката и харчи малко .. при мен е в хола и да има малко повечко дефрости като стане трайно под нулата на никого няма да пречат
    tony34al одобрява това.

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Разскрежаване при климатиците

Така е въпроса е да не ги подкара през 1 час, защото доста хитачита имат дози алгоритъм. Имам 2 броя единия е най- ниския им клас 10ha и дефрости си прави само при нужда по 1 2 пъти на ден и то като е доста студено сега в Русе не са падали температурите и не дефроства. Другия климатик е 25wx8 той си размразяваше по часовник под 0 градуса през един час без никаква нужда като си работи на минимум, затова му преместих дефрост датчика от 4 5 ред от топлообменика на входа на топлообменика, където по принцип на повечето климатици стоят, и миналата година имаше голям ефект при няма значение дали 0 или - 15 си дефростваше по 2 пъти на ден само, като пак няма среж, но е много по добре отколкото през 1 час, тя и самата машина работи много разтоварена стаята е топла,хол и сега без да е пускан изобщо си е 20 21 градуса като има слънчеви дни.
    .

7. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

За спалня, само високия клас на Хитачи. Всичко друго на 230V, към момента, е компромис. Ако става въпрос за отопление.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Отговор: Re: Разскрежаване при климатиците

Цитат Първоначално публикувано от mystikalrs Виж публикацията
    Така е въпроса е да не ги подкара през 1 час, защото доста хитачита имат дози алгоритъм. Имам 2 броя единия е най- ниския им клас 10ha и дефрости си прави само при нужда по 1 2 пъти на ден и то като е доста студено сега в Русе не са падали температурите и не дефроства. Другия климатик е 25wx8 той си размразяваше по часовник под 0 градуса през един час без никаква нужда като си работи на минимум, затова му преместих дефрост датчика от 4 5 ред от топлообменика на входа на топлообменика, където по принцип на повечето климатици стоят, и миналата година имаше голям ефект при няма значение дали 0 или - 15 си дефростваше по 2 пъти на ден само, като пак няма среж, но е много по добре отколкото през 1 час, тя и самата машина работи много разтоварена стаята е топла,хол и сега без да е пускан изобщо си е 20 21 градуса като има слънчеви дни.
    .
    Ааа, значи ти си бил. Тъкмо щях да питам, защото имах спомен, че някой беше правил тази дяволия с преместването на дефрост датчика.
    Аз мисля да си поиграя със стойностите на този датчик и този за въздуха. От втория зависи т.н. Defrosting Inhibit Period, но също и оборотите на външния вентилатор. А от първия е заявката за дефрост и за спирането му. Има възможности за манипулиране.

10. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Абе кави дефроси са ви взели в това топло време аз още не съм усетил моите да рязмразяват. Е днес видях едно лг и едно беко с пет пръста лед.

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Пет пръста лед, ама не размразяват! Това се котира тук, в темата. Толкова са икономични, като обледят добре
    tony34al одобрява това.

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

сега е топло ,но миналата седмица беше мъгливо и сутрин под нулата че и докъм обяд отиваше а в годините съм установил че нищо не може да изтормози климатиците така както трайните мъгли

13. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Времето позастудя. Тук имаше някакви леки наченки на сняг/поледица.
    При сух студ без влага и температури на въздуха от 2 до -2 градуса, за интервал от 9 часа панасоника направи 1 много кратък дефрост с продължителност 1 минута, при чиста пита. Нямаше заскрежаване. ~ 24 квадрата, вътрешна изолация, зададени 23 градуса, компресора е нон-стоп. Сега добре работи - в сухо и студено време рядко размразява.
    И като стана по-студено, като че ли взе да топли повече - изходящта струя е плътна и много приятно топла. Т.е при зададени 23 и външна -2 духа по-топло, отколкото при зададени 23 и външна 7 градуса. Естествено сега при -2 харчи повече. Не съм си играл да го меря, по звука го усещам, но не ми пука. Важното, че вътре е топло и не бичи безмислени дефрости на всеки час.
    Тази зима ако продължава така със слънце и без големи студове, както до сега, ще минем тънко за отопление.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 30-12-15 в 19:19.

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

ти му мести датчика ли кво беше ..

16. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Местих му датчика и разни други работи му правих...
    Промених някои от стойностите, от които зависи размразяването. Сега при мен са така:

17. Member
    Тук е от
    Apr 2009

...аве как ги правите тея дефрости за 1мин...като чета,
    имам чувството ,че тук някои климатик и през плет не са виждали даже...да не са 10мин?
    Този пост е редактиран от teon; 30-12-15 в 20:19.

18. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

При абсолютно чиста и суха пита толкова продължи дефроста, около - 60-70 секунди от обръщането на вентила до спирането на компресора. Защо, какво те притеснява?
    При влажно време и мъгла съм го виждал да размразява по 7-9 и повече минути.
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 30-12-15 в 20:49.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе