Страница 121 от 194 ПърваПърва ... 71111119120121122123131171 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,801 до 1,815 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2009

Отговор: Re: Разскрежаване при климатиците

...мъглата и ниските температури са изпитание за машините... Саньото не размразявало от 10-15 дена и гледам в момента се е кротнало на 210вт- ОБАЧЕ тук(Бургас) е др. България...днес беше плюс 3-4 гр, в момента минус 2гр и видимост поне 15км...не напразно в една др. тема писах, че за мен тая зима вече е свършила...днес като чух, че в Кнежа било минус 20 и кусур гр. направо ми се изправи косъма...
    Този пост е редактиран от teon; 20-01-16 в 22:16.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Цитат Първоначално публикувано от teon Виж публикацията
    ...мъглата и ниските температури са изпитание за машините... Саньото не размразявало от 10-15 дена и гледам в момента се е кротнало на 210вт- ОБАЧЕ тук(Бургас) е др. България...днес беше плюс 3-4 гр, в момента минус 2гр и видимост поне 15км...не напразно в една др. тема писах, че за мен тая зима вече е свършила...днес като чух, че в Кнежа било минус 20 и кусур гр. направо ми се изправи косъма...
    И на мен ми се изправи косъм, макар да съм много далеч от Кнежа. Не вземай за чиста монета всичко, което чуеш по новините или прегледаш синоптичните сайтове. :-)

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Отговор: Разскрежаване при климатиците

ми те и за Шумен го дадоха -17 .. може някъде и да е било , моя термометър показа -14

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Синоптичните сайтове не са точни.Няма синоптични станции в цяла България.В Пловдив бяха в, сега е една.Другата я съкратиха.

За Пазарджик например има данни от станцията в Ивайло(нещо като предградие е на 500 метра от града) до 2013 година и след това и нея я съкратиха.Сега обаче обявяват "Пазарджик -14 градуса", ама не казват че е според станцията от Пловдив ...

А ето и архивна информация от НИМХ при БАН: Архивна, обобщена информация за времето в България
    1952-2010г., по данни от NOAA

Ето и в момента Фактически данни за времето в България
    (станции на НИМХ-БАН)

Любителски станции http://www.stringmeteo.com/stations/index.php
    Този пост е редактиран от justify; 21-01-16 в 02:03.

6. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Днес ходих до Филибето по работа и гледах Т като се сетя. Напуснах Варна малко след 10 на -2, Бургас 11:30 +1.5, Пловдив 1 и малко около -1/0. На връщане около 7 Филибето бе леко замъглено и около -5/6, на първия лукойл посока бургас в 7:30 беше -8 и така почти до Стара Загора, към Нова Загора и Ямбол -4/5, Бургас 8:45 около -1.5/2, Варна -2.5/3 в 10:05.

Предварително казвам, че карам бързо, няма нужда от въпроси с колко, отговарям сега - с колкото може според обстановката, а именно - перфектно сух път през цялото време.

7. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Синоптичните сайтове не са точни...
    И да онагледим...

Кой е верния ??
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от kalcheff1; 21-01-16 в 03:29.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Хитачито не че не смогва, просто поддържа по-ниска от зададената. Като беше топло +7 +10 градуса настроен на 25 поддържа 23 23.5

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2014

В Разград беше-19 а даваха да се стопли до-14 а неделя го дават по студено.

11. Тук е от
    Jan 2016

Постнах въпрос в една друга тема кой сайт дава точна прогноза. В момента в София според accuweather.com е -9, а според sinoptik.bg -3.
    Както разбрах на собствен гръб и колегите в другата тема ми потвърдиха, че климатикът ми е слабичък, тези разлики в прогнозите ми създават проблем. Ако е -3 то в къщи ще е топло без климатик, но ако е -9 трябва да включа Адакса. Не че не мога да преценя като се пробера от работа, но бих искал да мога да разчитам на сайтовете поне на точно измерена моментна температура и на сравнително точна прогноза за следващите 24 часа. Толкова ли е сложно? По принцип забелязах, че през последните дни Синоптик дават доста по-високи температури отколкото другите сайтове и телевизиите.
    kalcheff1 одобрява това.

12. Member
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    Казанлък

Цитат Първоначално публикувано от mitko558 Виж публикацията
    Постнах въпрос в една друга тема кой сайт дава точна прогноза. В момента в София според accuweather.com е -9, а според sinoptik.bg -3.
    Както разбрах на собствен гръб и колегите в другата тема ми потвърдиха, че климатикът ми е слабичък, тези разлики в прогнозите ми създават проблем. Ако е -3 то в къщи ще е топло без климатик, но ако е -9 трябва да включа Адакса. Не че не мога да преценя като се пробера от работа, но бих искал да мога да разчитам на сайтовете поне на точно измерена моментна температура и на сравнително точна прогноза за следващите 24 часа. Толкова ли е сложно? По принцип забелязах, че през последните дни Синоптик дават доста по-високи температури отколкото другите сайтове и телевизиите.
    Аз имам външен термометър и прогнозата в sinoptik.bg се разминава с не повече от 2-3 градуса с това което меря. Мисля че може да се разчита на прогнозата в този сайт!

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

София е доста разтегливо понятие. В Разсадника темпер. може да е една, докато в Люлин съвсем друга. Площта е 1 349 km².

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kalcheff1 Виж публикацията
    И да онагледим...

Кой е верния ??
    Калчев я направи една тема да обсъдим изворите на информация че и аз съм ги засичал разликите и бях намерил един морски сайт за Т данни.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

В Плевен вчера сутринта беше -16гр. реални. Днес в 12ч. на обед тръгнах от Плевен при -10гр. , по Тракия ми показваше колата до +4. Пристигнах в Пловдив в 15.30 и беше 0гр.

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012

За прогноза на времето sinoptik.bg може да се ползва , но за реална температура НЕ...

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Тук може да наблюдавате темп. в реално време от автоматичните станции из страната Данни от автоматични станции » начало

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе