Страница 113 от 194 ПърваПърва ... 63103111112113114115123163 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,681 до 1,695 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Отговор: Разскрежаване при климатиците

Джак , почти го победи. Значи няма да се купува LG flagship(каквото и да означава)?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2009

...ега ти боклука(климатика)... какъв е смисъла от такъв дефрост...че то докато мисли електрониката и обърне два пъти цикъла ще минат поне две минути...моите притеснения са свързани с това че Саньото ми под минус 7° почва дефрост на всеки два часа по часовник...ма добре ,че тук в Бургас рядко хваща такъв студ...
    Този пост е редактиран от teon; 30-12-15 в 21:09.

4. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Варна ,минус 5 гр. и сух студ.Големия ми Samsung пак почна с дефростите през 2,5 часа без да има скреж.Дефростите са кратки,от спиране да духа докато пак почне топло са около 3 мин.Както и предполагах,стаята ми е с огромни топлозагуби,при - 5 за да поддържа 23 гр ми харчи около 600 в,това е и предполагам причината за дефростите по време.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

а новия самсуняк как е доволен ли си

6. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Джак , почти го победи. Значи няма да се купува LG flagship(каквото и да означава)?

Тоя докато функционира друго дърво не ми трябва. Когато се скапе тогава ще му мисля. Може пак да си взема панасоник. На тази марка поне и хванах цаката и и знам кусурите.

7. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Откъм дефрости да,все още не е правил дефрост.Откъм консумация относително,ама и неговата стая е с огромни загуби.Задал съм му 23 ,толкова и поддържа ,няма скреж ,според неговия електромер за 3 часа,харчи между 900 в и 1 кв в момента.Открих и нещо интересно,имя някаква функция Single user ,ограничаваща компресора уж да пести.Не знам какво пести,но намаля с една идея силата на духане,и вече и на 1 ва степен духа приемливо с тая функция.Но поради големите загуби на помещението се налага в момента да е на 2 ра или 3 та степен,за да е добра темп. в другия край на стаята.

8.  

9. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе

Евалата за малкия Самсунг. Без дефрост още си е мечта за много юзъри. На 2ра степен как е откъм шум? Някакви паразитни шумове забелязал ли си?

10. Member
    Тук е от
    Mar 2011

Ами за мене втора степен е шумна за спане,но предполагам за повечето нормални потребители няма да е проблем.Както и в момента така спят жената и децата без да им пречи.Иначе имаше пукане на пластмаси,когато работеше он-оф на топлото време.Тая сутрин беше -9 на терасата ми със силен северен вятър,дефрост още не е правил,явно при сух студ е добре със дефроста засега.Но и отчетох висока консумация в студа,за 3 часа, 1.5 кв. на -9.Иначе заданието от 23 гр. го държеше.За сметка на него ,големия си поработи сутринта на 1,3 кв,мъчейки се да направи 24 гр.Май добре си мислех за нокрийка преди,явно хола е с огромни топлозагуби.Цял ден днеска работи на 600+ вата.
    bobbyap одобрява това.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2009

...ами при топлозагуби- така или иначе харча ще го има... но при по-класна машина- поне няма да студуваш...

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от luka Виж публикацията
    Не са глупости, ако те буди през нощта на всеки час. Профилактично. Пък ако ще и половин стотинка да е.
    Не знам какво му стана на това Хитачи, сега в студовете(-15гр и надолу) не дефроства без нужда, правеше го само когато е малко под нулата. Все още се опитвам да му схвана логиката на дефроста, и ако има нужда тогава ще се намесвам.

13. Тук е от
    Dec 2007

Здравейте колеги. Закупих си тази година Daikin FTX35K/RX35K 2015 + WiFi за стая южно изложение панел 19квадрата без външни стени с идеята да го позлвам за отопление. По принцип е много топла стаята и много малко му трябва на климатика да я стопли. Като цяло работи добре докато не станаха температурите около 2 3 градуса. Дефроства на изцяло чиста пита през интервал от 35 минути което е изключително досадно. Самия дефрост трае точно 5 минути. Не знам дали има някакъв проблем с климатика или просто липсва алгоритъм за размразяване и си го прави по таймер. Прикачвам и графиката от датчкик закачен точно над вътрешното тяло при вентилатор на макс и зададена температура 21 градуса -
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от avenger; 02-01-16 в 21:34.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Usa

Toshiba sdr401 никакви дефрости до сега от както е пуснат на топло . Честита 2016 живи и здрави.

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: Разскрежаване при климатиците

Samsung 09-jsfn Пуснат е преди 5 часа, монтиран лятото при тъщата и сега го пуснахме, температура -2 -4 Без никакви дефрости за сега, ще го видя тази вечер дават до -10 но ми се струва, че е направен интелигентно дефрост режима. За цената си ще излезе сполучлив
    Jack Krauser и spas.slavchev харесват това.

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Базов модел е, но е доста добър като цяло. За тия пари трудно ще се намери по-добра машина. Топлят, а и дефростите им са доста добри. Като цяло от триъгълните самсунги недоволни няма, независимо дали базов, среден, премиум или флагшип.

18. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Само за инфо кое е триъгълно??

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе