Страница 73 от 194 ПърваПърва ... 2363717273747583123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,081 до 1,095 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Re:Разскрежаване при климатиците

И при мен понякога се получава на ДЖЕНЕРАЛА корица лед.По цяла зима не я закачам и до сега няма проблеми, сама си изчезва в по-топлите дни.Винаги съм се чудил, защо дренажния отвор на ДЖЕНЕРАЛ е толкова малък, при условие, че има толкова много място.ТШКО-вците например имат освен един голям кръгъл отвор и две големи елипси под топлообменника и няма начин да задържи влага.ХИТАЧИ-то ми също има един голям правоъгълен отвор и до сега, независимо от условията, винаги е бил без лед по топлообменника.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

При такива условия на всички климатици остава лед,повечето не го забелязват,но като размразява климатика го топи около ламелите и рядко става беля.Който се притеснява да грабва кофата.

4. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Мерси за отзивите - като цяло мога да приема че е нормално и не представялва реален проблем? Иначе мога да покрия отстрани климатика, но така ще намалее притока на въздуъх отстрани и като цяло ме съмнява че е добра идея? Като гледам при тия температури (около -2) работи на 450 - 500 вата (вътре е 22-23) и размразява на 2-3 часа (не съм засичал колко продължава дефроста в този случай) - като че ли е успял да разтопи малко от леда спрямо снощи но орепделено не е много.

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

При нормална/добра работа на климатика-не е проблем.При лош дефрост и натрупване може да повреди(пробие,смачка,спука) кондензатора или перката.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Вчера и днес забелязах че отвора за изтичане на водата отдолу се затваря... Вчера беще напълно затворил (размразих го с нещо като шошоар - едно уредче дето жената ползва за хобито си). Незнам дали това е най добрия начин за размразяване - нещо не ми се видя добра идея да го поливам с вода докато работи... Днес пак дупката е почнала да се затваря - образуват се висулки които аз отчупвам от време на време (колкото мога).

Тия дни в София не е много студено но има доста мъгла (а и съм в ниското близо до езерото).
    Чудя се от къде да следя температурата навънка. Взех се един електронен термометър на Хама с външен датчик, и един живачен имам - и двата показват -2, -3 в момента. А на тъпия сайт на синоптик.бг (който взима данни от НХМИ) е -6... Снощи в 22:00 мойте показваха -2 а НИХМ-то твърдеше че е -11... Пълен асбурд (до колкото знам станцията им е между дружба и младост).

7. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Махни ги тия от sinoptik.bg ,аз съм много доволен от този сайт: gismeteo.ru

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Термометъра ХАМА е най-точен и аз съм с такъв.По гаранция грешката е в рамките на половин градуса.

Все пак имай предивд, че както моят така и твоят термометри са на фасадата на сграда която малко и ли повече е затоплена от живеещите в сградата.Дори еди изпарения от тръбата за изгорял газ на газово котле под теб мооже да окаже влияние...

Гледай си ХАМАТА другото е само ориентировъчно като прогноза, нали затова е и ПРОГНОЗА...

10. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Цитат Първоначално публикувано от justify
    Термометъра ХАМА е най-точен и аз съм с такъв.По гаранция грешката е в рамките на половин градуса.

Все пак имай предивд, че както моят така и твоят термометри са на фасадата на сграда която малко и ли повече е затоплена от живеещите в сградата.Дори еди изпарения от тръбата за изгорял газ на газово котле под теб мооже да окаже влияние...

Гледай си ХАМАТА другото е само ориентировъчно като прогноза, нали затова е и ПРОГНОЗА...
    Мда, разположението на датчика има голямо значение. Тъй като съм с вътрешна тераса, реално на нея е малко или повече завет, като го монтирам на "закътано място" (така че да не го пече слънцето - югозапад е терасата), показва с +2 градуса (от колкото живачния). В момента съм го сложил на конзолата на климатика (не тази на която е копресора а другата - че все пак е с радио сигнал - да не стане някоя интерференция с климатика). Там хем е на сянка от външното тяло хем и показва температурата около него.
    Иначе за синоптика - то е ясно че е прогноза само че имат и "времето в момента" измерено от станцията на НИХМ - така че нямат оправдание че е "прогноза". Даже вече почвам да си мисля че има някаква конспирация - защото от данните на НИХМ Топлофикациите си начсиляват "ден-градусите" и смятат сметките. Така че те имат "сметка" да е "по студено официално" от колкото е всъщност... Нещо като официалната инфлация дето е 0.5 % а реално стоките са скочили с 20%...

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Колега Sunmanbg, Не се притеснявай и моето MHI беше заледло и двете дупки и беше направило дълги висулки. Това не се е отразило нито на шума, нито на работата. Продължавам да не го чувам. Днес го поливах с вода, защото тялото е над пътеката на блока и се замислих някоя висулка да не прасне някой по главата. Колкото можах свалих от леда. За щастите не се отразява на работата на машината.

12. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Така.. мойта сага с раскрежаването пордължава... може би вече съм досаден но това ми е първа зима с климатик и незнам кое е нормално и кое не.
    Та днес вечерта климатика се заскрежи и забелязах че по-средата остава една "суха" лента...

На какво се дължи това и има ли основание да се притеснявам за ранни симптоми на нещо по сериозно? Климатика работи близо до минимума си около 300 вата консумация. Навънка прехвърча сняг и е -1.5 градуса

13. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Нямаш повод за никакви притеснения...

14.  

15. Тук е от
    Jan 2011

Климатика прави 2 заледени ивици.Има ли проблем?
    Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008

Не са заледени ивици,а заскрежени.Нормално е,не се притеснявай!

17. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

[img width=450 height=600]http://img716.imageshack.us/img716/7338/007cd.jpg[/img]

sunmanbg
    Така като стане е страшно

18. Member
    Тук е от
    Sep 2010

не дай боже да се стига до там... аз се чудя има ли смисъл тоя климатик да бичи ток след като е в това състояние...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе