Джонка, MHI са пословични със свойството си, да се превръщат в ледогенератори зиме. Това не е изолиран случай.
Джонка, MHI са пословични със свойството си, да се превръщат в ледогенератори зиме. Това не е изолиран случай.
... Ела да видиш моя, чист като сълза. Днес и дефрост не е правил. Той и не прави без нужда.Първоначално публикувано от Kasap
Климатикът е монтиран преди около 11 години от Condex. Същите му направиха и първата профилактика от тогава насам, малко преди да почне зимата:P Казаха, че всичко му било наред. Провериха налягането, позачистиха питите с обезмаслител. Като си тръгнаха, проверих тапата дали е завинтена добре и си беше ок. Надявам се да нямам ядове, до -5 е климата по книга...Първоначално публикувано от johny01
Не забравяйте,че става въпрос за стара конвенционалка,която според мен до 0 та ще е перфектна,а после рязко ще се срине-я дигне 16 бара сега,я не при -8.Да не говорим,че има памук мъгла,значи още по-зле.Ако господата не са му направили пълна профилактика(сигурен съм,че не са) и компресорът е за пенсия ще е мъка за бабати,а за MHIто-дваж.
Между другото я си включете бойлерите и аз отивам.
Не ме интересува, да се "пържи" :P Нали затова е направен - да работи:P Няма да го изключвам, ако ще -20 да стане, любопитно ми е какво ще стане
Какво точно включва пълната профилактика?
Сега термометърът до климата показва -5, в помещението е 21.5 градуса на около 1 метър от пода в най-отдалечения край на помещението (правоъгълно, 26 квадрата), при зададени 21 на дистанционното, машинката засега не се мъчи, доста си почива - поне по 5-10 минути почивка си прави след всеки цикъл на работа
Струята, точно преди да изключи, когато вдигне налягането, скача до 43 градуса. Иначе е 40. Меря на MED вентилатор.
Моя Daiseikai 3 уж не събирал лед в тавичката, ама ела гледай. В този студ чувам одеве нещо почуква леко. Излиам и гледам отдолу ледени висулки, като най-голямата от отвора за оттичане на водата, който от леда е запушен. Почукването звучеше като ледени парчета удрящи ветилатора. Явно при размразяването падат долу. Не звучеше много зле, но се притеснявам да не вентилатора да почне да удря в леда. Как да разкарам леда оттам?
При теб отворите трябва да са 3 броя? Един кръгъл и два по-голями? Да не са ти запушили с тапите другите два?
Пускай в действие шишето с топла вода (не гореща). С две-три шишета от кола си свалил леда.
Мерси, ама утре ще е, че сега ... За отворите ще проверя.
ПС: Сетих се че може да стане през прозореца. С едно шише от бира с пробита капачка, за да може да пръска, го напръсках с топла вода и прочете от някой отвор, ама не мога да видя от кой. Извода - едно шише бира, коклото няколко от кола
Чука ти главата,не си мисли,че перката е до тавата и амен ледът ще стигне до нея веднага.Първоначално публикувано от Carnivorous.Vulgaris
Е, мойте уши са тука, не твойте. Все нещо е опирало в нея.Първоначално публикувано от johny01
Че къде събра лед в този сух студ.Аз мойте машини не съм ги виждал заскрежени от последните мъгли и студ преди месец и повече.Сигурно си с двете гумени тапи под обменника.Ако са там, махай ги.
По нашия край снощи и мъгла си имаше.Само на тошибите не им пука,тая кво се е омотала-незнам.Първоначално публикувано от edi1
М,м прав си за ТОШИБА-та.Моята и тя си работи без никакъв зор по всяко време, хич не и дреме какво е вън.
Само за инфо -снощи /в Пазарджик/ температурата беше -15*С и плътна гъста мъгла се стелеше навсякъде.Първоначално публикувано от edi1
Въпреки тази ужасна комбинация подържаната средна температура в къщи остана твърдо 23*С.
Ясно, и в Русе е имало мъгла.Ние от около месец не сме имали в Ямбол.