Страница 25 от 194 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно
Резултати от 361 до 375 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. p1
    p1 е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Aug 2007

Re:Размразяване на климатици

на тези осаки датчиците са 15коМ

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Е да но той го мери както е замръзнал климатика и датчика и неможеда е вярно.

4. Тук е от
    Dec 2000

Благодаря на всички за бързия отговор.Най- вече на " rsvr "
    Измерих вътрешния датчик.Който на външен вид е еднакъв с външния.На много места твърдят че са еднакви.
    Та съпротивлението му е 10ком около 25 градуса по Целзий.
    В един сервиз за кл. ми искат 22 лева за подобен датчик , като трябва да си сменя буксата.
    Дали ако си купя термистор за 22стотинки няма да стане ?
    Все пак е 100 пъти по евтино!

п.п И без това не се знае кривата температура/съпротивление дали ще отговаря на дадената по горе.

5. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от pikinana
    Ъъъ, само да кажа наблюденията си върху точно този китайски Панасоник. Когато вентилатора е на макс... климатика не работи добре. Не се размразява и става точно както е на снимката. Всякаш се успива, духа, духа, но забравя да се размрази. Побеляха ми косите. Когато го сложих на ауто (вентилатора на вътрешното тяло)... заработи като цвете. Дефроства си точно навреме, изчиства си питата добре... и не ми прави генерални проблеми. Така преживях и големите студове. По наблюдение, повечето време работи на средна скорост.
    Това е верния отговор ,размразих го целия и след това го оставих вентилатора винаги на автомат. фан и вече се размразява целия,пак остава лента но я размразява.
    БЛАГОДАРЯ pikinana

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от johnYork
    Благодаря на всички за бързия отговор.Най- вече на " rsvr "
    Измерих вътрешния датчик.Който на външен вид е еднакъв с външния.На много места твърдят че са еднакви.
    Та съпротивлението му е 10ком около 25 градуса по Целзий.
    В един сервиз за кл. ми искат 22 лева за подобен датчик , като трябва да си сменя буксата.
    Дали ако си купя термистор за 22стотинки няма да стане ?
    Все пак е 100 пъти по евтино!

п.п И без това не се знае кривата температура/съпротивление дали ще отговаря на дадената по горе.
    Стойностите на вътрешния и външния датчици са еднакви.Купи си нов датчик и дано всичко да тръгне , само с тази поправка. Функцията на външния датчик при твоя климатик не е за включване на дефроста, ами служи за определяне на времетраенето/определя края/ на самото размразяване. Ако при няколко поредни размразявания ти остане линия с лед по питата и искаш да си увеличиш времетраенето на дефроста , можеш да добавиш още максимум до 4 килоома или да преместиш датчика на мястото на линията.
    ...и не забравяй преди да пуснеш климатика отново да работи, да премахнеш абсолютно целия лед, който се е натрупал

7. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Добре че райко задейства най силния дефрос та размрази доста хаери и осаки е има и такива дето и до днес са като ледници.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Добре че райко задейства най силния дефрос та размрази доста хаери и осаки е има и такива дето и до днес са като ледници.
    Оооо да! Зимното слънце е най-добрия приятел на климатика

10. Member
    Тук е от
    Sep 2003

Хайера на един съсед най-накрая се размрази преди 2 дена, след 1 седмица температури над 9 градуса във Варна. Беше голяма актракция миналата събота. Тогава беще около 15 градуса, слънчево време, а климатика още имаше лед.

11. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от muchoto
    Хайера на един съсед най-накрая се размрази преди 2 дена, след 1 седмица температури над 9 градуса във Варна. Беше голяма актракция миналата събота. Тогава беще около 15 градуса, слънчево време, а климатика още имаше лед.
    оооо , трябваше да ти снимам един Хайер до офиса ми ...монтиран е в кафене и девойките не полагали никаква грижа , приличаше все едно е минала лавина оттам , като взе да тресе и да жули перката тъпите женички направо го спряха ... казах им да го размразят с топла вода - не , щял да се повреди така , еми нека да студуват като са загубени
    просто тази марка за пореден път се убеждавам , че за отопление не става , може да са имали преди време и добри модели , но сега са явна излагация , през мъглите всички хайери , които видях до един бяха снежни или ледени топки , някои бяха спряни вече за да не се потрошат

12. Тук е от
    Nov 2007

Имам голям проблем с един климатик!Беше скъсал капилярната тръба,и феона беше изфъшкал.До тук добре,ама собственика го поливал с вода и системата засмукала всичко вътре!!! Вакумирах го ,чистих го с метанол,ама като го пусна пак запушва.Вече съм се отчаял и незнам какво да правя Дайте съвет!!!!

13. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

danfoss: Видът на фреона с който работи този климатик е важно да се знае. Ако маслото на компресора е полиолестерно, поглъща влагата в себе си, нарушават се свойствата му и ще доведе до корозия в системата и съкращаване живота на компресора.

Ако бях изправен аз пред подобен случай, бих добавил филтър дехидратор към системата, но преди това климатикът е добре да е стоял на вакуум поне едно денонощие с мануметри за да може да се следи дали вакуума се променя. Когато вакуума спре да се променя следва последно вакуумиране и добавяне на филтъра. Възможно е да се наложи да се смени филтъра в последствие ако се запуши от влагата която събере в себе си. Бих оставил накрая климатика да си работи с филтър дехидратор.

По старите модели климатици са имали такъв филтър, сега вече нямат. При Panasonic CU-E12DKE, има поставен такъв филтър между капилярката и малкият двупътен кран.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2006

А някой от бранша знае ли случайно, кой е вносителя за БГ на тези руските джаджи "Мебиус"??
    Имам предвид дренажните им размразители, а не нагревателите за картери

Тънката част се напъхва през щуцера в маркуча за отичане на конденза, а дебелатата остава на дъното на тавата. Хубавото е , че харчи само 36 вата и се оставя да работи постоянно през цялата зима

16. Member
    Тук е от
    Jan 2008

А аз мога ли да попитам, какво ви е мнението за обезскрежаване със пистолет за горещ въздух?

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от ewgeny
    А аз мога ли да попитам, какво ви е мнението за обезскрежаване със пистолет за горещ въздух?
    Бавно и трудно.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Е с топла вода също не е мн.лесно

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 25 от 194 ПърваПърва ... 1523242526273575 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 18:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 17:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 10:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 17:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 21-12-06, 23:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе