на тези осаки датчиците са 15коМ
Е да но той го мери както е замръзнал климатика и датчика и неможеда е вярно.
Благодаря на всички за бързия отговор.Най- вече на " rsvr "
Измерих вътрешния датчик.Който на външен вид е еднакъв с външния.На много места твърдят че са еднакви.
Та съпротивлението му е 10ком около 25 градуса по Целзий.
В един сервиз за кл. ми искат 22 лева за подобен датчик , като трябва да си сменя буксата.
Дали ако си купя термистор за 22стотинки няма да стане ?
Все пак е 100 пъти по евтино!
п.п И без това не се знае кривата температура/съпротивление дали ще отговаря на дадената по горе.
Това е верния отговор ,размразих го целия и след това го оставих вентилатора винаги на автомат. фан и вече се размразява целия,пак остава лента но я размразява.Първоначално публикувано от pikinana
БЛАГОДАРЯ pikinana
Стойностите на вътрешния и външния датчици са еднакви.Купи си нов датчик и дано всичко да тръгне , само с тази поправка. Функцията на външния датчик при твоя климатик не е за включване на дефроста, ами служи за определяне на времетраенето/определя края/ на самото размразяване. Ако при няколко поредни размразявания ти остане линия с лед по питата и искаш да си увеличиш времетраенето на дефроста , можеш да добавиш още максимум до 4 килоома или да преместиш датчика на мястото на линията.Първоначално публикувано от johnYork
...и не забравяй преди да пуснеш климатика отново да работи, да премахнеш абсолютно целия лед, който се е натрупал
Добре че райко задейства най силния дефрос та размрази доста хаери и осаки е има и такива дето и до днес са като ледници.
Оооо да! Зимното слънце е най-добрия приятел на климатикаПървоначално публикувано от VeleV.Klima
![]()
Хайера на един съсед най-накрая се размрази преди 2 дена, след 1 седмица температури над 9 градуса във Варна. Беше голяма актракция миналата събота. Тогава беще около 15 градуса, слънчево време, а климатика още имаше лед.
оооо , трябваше да ти снимам един Хайер до офиса ми ...монтиран е в кафене и девойките не полагали никаква грижа , приличаше все едно е минала лавина оттам , като взе да тресе и да жули перката тъпите женички направо го спряха ... казах им да го размразят с топла вода - не , щял да се повреди така , еми нека да студуват като са загубениПървоначално публикувано от muchoto
просто тази марка за пореден път се убеждавам , че за отопление не става , може да са имали преди време и добри модели , но сега са явна излагация , през мъглите всички хайери , които видях до един бяха снежни или ледени топки , някои бяха спряни вече за да не се потрошат![]()
Имам голям проблем с един климатик!Беше скъсал капилярната тръба,и феона беше изфъшкал.До тук добре,ама собственика го поливал с вода и системата засмукала всичко вътре!!!
Вакумирах го ,чистих го с метанол,ама като го пусна пак запушва.Вече съм се отчаял и незнам какво да правя
Дайте съвет!!!!
danfoss: Видът на фреона с който работи този климатик е важно да се знае. Ако маслото на компресора е полиолестерно, поглъща влагата в себе си, нарушават се свойствата му и ще доведе до корозия в системата и съкращаване живота на компресора.
Ако бях изправен аз пред подобен случай, бих добавил филтър дехидратор към системата, но преди това климатикът е добре да е стоял на вакуум поне едно денонощие с мануметри за да може да се следи дали вакуума се променя. Когато вакуума спре да се променя следва последно вакуумиране и добавяне на филтъра. Възможно е да се наложи да се смени филтъра в последствие ако се запуши от влагата която събере в себе си. Бих оставил накрая климатика да си работи с филтър дехидратор.
По старите модели климатици са имали такъв филтър, сега вече нямат. При Panasonic CU-E12DKE, има поставен такъв филтър между капилярката и малкият двупътен кран.
А някой от бранша знае ли случайно, кой е вносителя за БГ на тези руските джаджи "Мебиус"??
Имам предвид дренажните им размразители, а не нагревателите за картери
Тънката част се напъхва през щуцера в маркуча за отичане на конденза, а дебелатата остава на дъното на тавата. Хубавото е , че харчи само 36 вата и се оставя да работи постоянно през цялата зима
А аз мога ли да попитам, какво ви е мнението за обезскрежаване със пистолет за горещ въздух?
Бавно и трудно.Първоначално публикувано от ewgeny