Благодаря Alexi, когато гледах инфото от ДУ и на двете машини за външна Т° изписа -15° явно заради обгърналия ги скреж. Аз като ги видях в какво състояние са и се притесних много, да не би нещо да им се е случило, за да не са разкрежили.
Благодаря Alexi, когато гледах инфото от ДУ и на двете машини за външна Т° изписа -15° явно заради обгърналия ги скреж. Аз като ги видях в какво състояние са и се притесних много, да не би нещо да им се е случило, за да не са разкрежили.
Първоначално публикувано от zlobarov
Ако все още някой има проблем със заледяването на тавата на MHI потвърждавам че горната процедура премахва проблема.
Напълно е възможно да е вярна, защото на ДЖЕНЕРАЛ отвора е един и е сравнително малък и понякога събира по ръба лед, който пречи на оттичането по-нататък.И аз съм замислил подобно реконструиране на отвора, но по-нататък.За сега не пречи кой знае колко.
Ръбчето служи за по добро захващане и уплътняване на щуцерите,но рядко някой ги ползва,даже зимата са нежелани,та интервенцията явно е удачна...
И аз май ще си поиграя с тавата на МХИ-то, защото вчера за малко да заоре перката в леда. На 2 мм (не преувеличавам) над леда минаваше, когато го изключих, отворих и разледих. Така че хората с МХИ-та да хвърлят по едно око от време на време във външното тяло, да не търсим после перки.
Аз на моето МХИ разширих отвора на щуцера и тая зима е малко по добре.Мисля да разширя и другия отвор под топлооменника че той се запушва първи с лед.
Аз тоя алгоритъм го разбирам малко по-различно. Не говорим за околна температура тука, ами за температурата на тръбата при дефрост сензора. Мисля че датчика за околната температура на външното тяло не влияе на дефростите, но може и да съм в грешка. Реално дефроста е по време след като тръбата е с по-ниска температура от посочената има предпоставки за скрежообразуване. Обаче това не става мигновено и климатика продължава да бачка, като следи температурите от тръбните датчици и преценява кога да направи дефрост. А постаричките са си само по време, даже на централни домашни системи от канален тип на платките има възможност да се избира 30, 60, 90мин работа. (Тея машини не са характерни за България) Така при подаване на сигнал от дефрост сензора, машината продължава да си бачка още и след това - дефрост.Първоначално публикувано от zxc0
Така е - не се говори за околна температура, а за темп. на тръбата.Първоначално публикувано от provigo
Обаче при околна температура минус 7 градуса, колко ли е темп. на тръбата (според мен = минус 7 и под минус 7)? - това условие е изпълнено и остава да чака 35 мин. работа на компресора. Което значи че след 35 мин. ще стартира дефрост (реално това не се случва).
Това не е ли логично? - самоцитирам се: "Така дадените градуси да са разликата между температурата на въздуха и температурата на топлообменника (по-голяма разлика = по-лош топлообмен = скреж)".
Днес при темп +2C и сухо време забелязах че климатика размразява.По външното тяло нямаше скреж.Не изтече никаква вода при размразяването. Когато вдигна градусите от 23 на 25 проблема се решава частично. На какво се дължи тово и може ли да се оправи?
Това какво значи? Кой проблем?Първоначално публикувано от georgi46_
Здравейте.Нов съм във форума. Имам климатик Osaka CH-LBP-09 от 3 години. Според наблюденията ми се държи много добре. Разкрежава много рядко.Стаята, която отоплява е 12м2 с алуминиева дограма, без изолация, източна.Климатикът се държи на 22-23 гр. през зимата и 25-26 гр. лятото.Почистам го 2 пъти месечно и му правя 2 пъти профилактика годишно.За сега нямам проблеми със него.Размразява без проблеми, дори и изсушава питата.Дефроста трае около 6-10 минути,зависи колко е заскрежен.
gazara_30 хей и аз го имам този и съм доволен от него - точно в 12м2
но зимата не е ползван има централно.
снимката е яка.
брау много грижа - аз дайкина 1 пат на месец тупам филтрите. а профилактика как му правиш 2 пъти на година?
Странно ми е когато дефроста е приключил не тръгва веднага външния вентилатор, а след 2-3 минути.
Има таймер, който не позволява компресорът да стартира веднага, след като е бил спрял, обикновено е 3 минути. Пък и трябва да се оттече хубаво водата, ако завърти веднага вентиилатора ще замръзне по топлообменника.
разбирам
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320428928[/time]_________________________________________________
чудя се дали мога принудително да го накарам да разкрежи за да се изчисти