Страница 75 от 194 ПърваПърва ... 2565737475767785125 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,111 до 1,125 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. gnf
    gnf е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Re:Разскрежаване при климатиците

Благодаря Alexi, когато гледах инфото от ДУ и на двете машини за външна Т° изписа -15° явно заради обгърналия ги скреж. Аз като ги видях в какво състояние са и се притесних много, да не би нещо да им се е случило, за да не са разкрежили.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от zlobarov
    Днес привечер отидох да си нагледам MHI (май се вманячавам) и понеже вече беше започнало да се смрачава и не се виждаше добре през отворите за отводняване (исках да проверя дали има останал лед по дъното на питата) затова пъхнах пръст вътре... доста се изненадах когато веднага след като пръста ми докосна ръба на отвора започна да се стича вода (махнах си пръста водата спря пъхнах го пак пак потече същото и с другия отвор) след кратък размисъл и опипване ми се струва че разбрах къде е "ключа от палатката" по ръба на самия отвор има "мустак" който явно пречи всичката вода от дъното да изтече и може да има нещо общо с проблема с непълното размразяване....
    Както и да е взех едни клещи и изкривих отвора веднага започна да изтича вода повторих процедурата с другия ефекта беше същия...
    Сега чакам минусови температури за да разбера дали ми е вярна теорията....

Ако все още някой има проблем със заледяването на тавата на MHI потвърждавам че горната процедура премахва проблема.

4. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Напълно е възможно да е вярна, защото на ДЖЕНЕРАЛ отвора е един и е сравнително малък и понякога събира по ръба лед, който пречи на оттичането по-нататък.И аз съм замислил подобно реконструиране на отвора, но по-нататък.За сега не пречи кой знае колко.

5. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Ръбчето служи за по добро захващане и уплътняване на щуцерите,но рядко някой ги ползва,даже зимата са нежелани,та интервенцията явно е удачна...

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

И аз май ще си поиграя с тавата на МХИ-то, защото вчера за малко да заоре перката в леда. На 2 мм (не преувеличавам) над леда минаваше, когато го изключих, отворих и разледих. Така че хората с МХИ-та да хвърлят по едно око от време на време във външното тяло, да не търсим после перки.

7. Тук е от
    Dec 2007

Аз на моето МХИ разширих отвора на щуцера и тая зима е малко по добре.Мисля да разширя и другия отвор под топлооменника че той се запушва първи с лед.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от zxc0

(1). CONDITION OF STARTING THE DEFROST OPERATION
    The defrost operation starts when the outdoor heat exchanger temperature sensor detects
    the temperature lower than the values shown in Table 13.
    (Table 13 : Condition of starting Defrost Operation)
    ASU12RLQ
    1st time defrosting after starting operation
    Compressor operating time
    Less than 20 minutes / 20 to 60 minutes / 60 minutes to 4 hours / After 4 hours
    Does not operate / 16°F(-9°C) / 23°F(-5°C) / 27°F(-3°C)

Defrosting after 2nd time upon starting operation
    Compressor operating time
    Less than 35 minutes / 35 minutes to 4 hours / After 4 hours
    Does not operate / 21°F(-6°C) / 27°F(-3°C)

Според този алгоритъм при външна температура под -6 градуса би трябвало да дефроства на всеки 35 минути (да ама не). При под -6 дефроства 1 или 2 пъти за 12-13 часа работа (само ако има скреж).
    Мисля, че има и друго условие, което трябва да се изпълни за да почне дефрост. Или втори вариант: Така дадените градуси да са разликата между температурата на въздуха и температурата на топлообменника (по-голяма разлика = по-лош топлообмен = скреж).
    Аз тоя алгоритъм го разбирам малко по-различно. Не говорим за околна температура тука, ами за температурата на тръбата при дефрост сензора. Мисля че датчика за околната температура на външното тяло не влияе на дефростите, но може и да съм в грешка. Реално дефроста е по време след като тръбата е с по-ниска температура от посочената има предпоставки за скрежообразуване. Обаче това не става мигновено и климатика продължава да бачка, като следи температурите от тръбните датчици и преценява кога да направи дефрост. А постаричките са си само по време, даже на централни домашни системи от канален тип на платките има възможност да се избира 30, 60, 90мин работа. (Тея машини не са характерни за България) Така при подаване на сигнал от дефрост сензора, машината продължава да си бачка още и след това - дефрост.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от provigo
    Аз тоя алгоритъм го разбирам малко по-различно. Не говорим за околна температура тука, ами за температурата на тръбата при дефрост сензора. Мисля че датчика за околната температура на външното тяло не влияе на дефростите, но може и да съм в грешка. Реално дефроста е по време след като тръбата е с по-ниска температура от посочената има предпоставки за скрежообразуване. Обаче това не става мигновено и климатика продължава да бачка, като следи температурите от тръбните датчици и преценява кога да направи дефрост.
    Така е - не се говори за околна температура, а за темп. на тръбата.
    Обаче при околна температура минус 7 градуса, колко ли е темп. на тръбата (според мен = минус 7 и под минус 7)? - това условие е изпълнено и остава да чака 35 мин. работа на компресора. Което значи че след 35 мин. ще стартира дефрост (реално това не се случва).
    Това не е ли логично? - самоцитирам се: "Така дадените градуси да са разликата между температурата на въздуха и температурата на топлообменника (по-голяма разлика = по-лош топлообмен = скреж)".

11. Тук е от
    Jan 2011

Днес при темп +2C и сухо време забелязах че климатика размразява.По външното тяло нямаше скреж.Не изтече никаква вода при размразяването. Когато вдигна градусите от 23 на 25 проблема се решава частично. На какво се дължи тово и може ли да се оправи?

12. Тук е от
    Aug 2009

Цитат Първоначално публикувано от georgi46_
    Когато вдигна градусите от 23 на 25 проблема се решава частично.
    Това какво значи? Кой проблем?

13. Тук е от
    Nov 2011

Здравейте.Нов съм във форума. Имам климатик Osaka CH-LBP-09 от 3 години. Според наблюденията ми се държи много добре. Разкрежава много рядко.Стаята, която отоплява е 12м2 с алуминиева дограма, без изолация, източна.Климатикът се държи на 22-23 гр. през зимата и 25-26 гр. лятото.Почистам го 2 пъти месечно и му правя 2 пъти профилактика годишно.За сега нямам проблеми със него.Размразява без проблеми, дори и изсушава питата.Дефроста трае около 6-10 минути,зависи колко е заскрежен.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

gazara_30 хей и аз го имам този и съм доволен от него - точно в 12м2
    но зимата не е ползван има централно.
    снимката е яка.
    брау много грижа - аз дайкина 1 пат на месец тупам филтрите. а профилактика как му правиш 2 пъти на година?

16. Тук е от
    Nov 2011

Странно ми е когато дефроста е приключил не тръгва веднага външния вентилатор, а след 2-3 минути.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Има таймер, който не позволява компресорът да стартира веднага, след като е бил спрял, обикновено е 3 минути. Пък и трябва да се оттече хубаво водата, ако завърти веднага вентиилатора ще замръзне по топлообменника.

18. Тук е от
    Nov 2011

разбирам

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320428928[/time]_________________________________________________

чудя се дали мога принудително да го накарам да разкрежи за да се изчисти

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе