Страница 26 от 194 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2007

Re:Размразяване на климатици

Ето един мъченик

[img width=800 height=600]http://i.data.bg/08/02/09/801589_orig.jpg[/img]
    [img width=800 height=600]http://i.data.bg/08/02/09/801593_orig.jpg[/img]
    [img width=800 height=600]http://i.data.bg/08/02/09/801598_orig.jpg[/img]
    [img width=800 height=600]http://i.data.bg/08/02/09/801600_orig.jpg[/img]

2.  

3. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Днес видях така изглеждащ климатик с име "Еверест" сигурно защото така изглежада като доиде зимата.

4. Тук е от
    Feb 2008

Здравейте, страхотен форум и много професионален. Имам следния проблем. Климатика ни е Мицубиши инвертор GX256, от 2 дни размразява прекалено често- на 40-50 мин за по 10-12 минути. Предната вечер не успяхме да спим. Допреди не съм усетил да размразява толкова често. Не знам дали има нещо общо, но точно преди 2 дни имаше токов удар и тогава жена ми каза, че е спрял да работи за известно време и после започна това често размразяване с много пукане и тракане. Надявам се да ми дадете някаква идея.

5. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от emergency_bg
    Здравейте, страхотен форум и много професионален. Имам следния проблем. Климатика ни е Мицубиши инвертор GX256, от 2 дни размразява прекалено често- на 40-50 мин за по 10-12 минути. Предната вечер не успяхме да спим. Допреди не съм усетил да размразява толкова често. Не знам дали има нещо общо, но точно преди 2 дни имаше токов удар и тогава жена ми каза, че е спрял да работи за известно време и после започна това често размразяване с много пукане и тракане. Надявам се да ми дадете някаква идея.
    Пробвай с рестарт от щепсела.

6. Тук е от
    Feb 2008

още първия път като ми се стори че се държи странно, го изключих от мрежата за 10мин, но често казано промяна няма. днес цял ден във варна вали сняг, досега не съм го ползвал при такива условия, дали това не е причината да се размразява толкова често? смятате ли че е нормално

7. Member
    Тук е от
    Dec 2006

още първия път като ми се стори че се държи странно, го изключих от мрежата за 10мин, но често казано промяна няма. днес цял ден във варна вали сняг, досега не съм го ползвал при такива условия, дали това не е причината да се размразява толкова често? смятате ли че е нормално
    Колкото е по висока влажноста на въздуха, толкова по често ще размразява, трябва да кажеш , когато размразява дали има скреж по питата или го прави без причина.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2008

да, има скреж, пак цяла нощ не сме спали, сигурно 10 пъти се размразява. какво правите в такива случаи, може ли това размразяване да става по рядко или по безшумно

10. Тук е от
    Feb 2008

сега като се прибрах от работа, гледам, че по питата има една хоризонтална лента, около 30 см лед, не много дебел, но все пак...Жена ми каза че днес цял ден е бил като програмиран: 40 мин работи, 12 мин размразява. не би ли трябвало с толкова чести размразявания поне да има ефект. все си мисля че нещо не му е наред

11. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

сега като се прибрах от работа, гледам, че по питата има една хоризонтална лента, около 30 см лед, не много дебел, но все пак...Жена ми каза че днес цял ден е бил като програмиран: 40 мин работи, 12 мин размразява. не би ли трябвало с толкова чести размразявания поне да има ефект. все си мисля че нещо не му е наред
    Най-вероятно климатика ти да е изпуснал част от фреона или дефектирал датчик. При всички положения трябва да се погледне от техник. Машината е стара така, че колкото по-скоро, толкова по-добре

12. Тук е от
    Feb 2008

благодаря ви за мненията, ще дочакам техника и ако има проблем, го връщам, тъй като за тази зима това ще му е 4ти ремонт
    P.S: Дано да е фреон, че да го дозаредят и да не се занимавам повече с това

13. Member
    Тук е от
    Dec 2006

благодаря ви за мненията, ще дочакам техника и ако има проблем, го връщам, тъй като за тази зима това ще му е 4ти ремонт
    P.S: Дано да е фреон, че да го дозаредят и да не се занимавам повече с това
    Е как 4-ти бре, кво толкова му е станало? За една зима толкова дефекти??

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

А, една зима?! 13 зими колега, след разчистването не се разбира, че машината е втора ръка.

16. Тук е от
    Feb 2008

дълга история, първо през есента духаше само лееееко топличко, колкото и да засилвахме. взеха го за ремонт, пращаха го до пловдив /аз съм от варна/, обещаха да го върнат за празниците, защото сме с малко дете. Дойдоха в средата на декември, тъкмо се зарадвахме, 5 часа се мъчиха момчетата на студа и установиха, че не е оправен. Взеха го пак. В края на януари се обадих на управителката да питам какво става, тя била забравила да го прати по празниците и останал в тях. после пак идваха, вземаха и електрониката на вътр. тяло. и така докато най накрая уж се оправи. нооо само седмица по късно пак е за ремонт. Лошото е, че през цялото време монтажниците нищо не знаеха какво му е имало и така и не знам. чакам ги да дойдат да го видят и ако не е нещо малко като дозареждане, вдигам скандал и го сменям

17. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ако е изкарал 13 години, направо ги накарай само да го закрепят до края на зимата и напролет го махай, че с това малко дете, не знам ....сигурно жена ти е оревала махалата, че ги държиш на студено

18. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Бе, при толкова създадени главоболия, има пълното право да изисква подмяна. Това обаче, няма да е лесно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 194 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе