на режим сдудено или темп. на макс като е топло
на режим сдудено или темп. на макс като е топло
ей ама красавец голям. трябва да се опитам да си изкопча моя обратно. външното тяло на 9-ката е огрооомно.
не е чак толкова голямо. Но е плоско
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320483507[/time]_________________________________________________
Никъде не можах да намеря данни за алгоритъма на размразяване за модела на Светата тройца 12USB и затова реших,ако не друго,то поне да замеря при каква температура на външния топлообменник приключва размразяването.И днеска си извадих мултиметърчето,сложих си го на шкафченцето и легнах пред телевизора да си "почина" от уикенда,очаквайки момента на дефроста да настъпи.Въпросният момент настъпи и заврях "пишката" на термосондата в питата и екрана ми показа 59 градуса по Целзий Реших,че нещо не виждам добре и запалих лампата на терасата,за да виждам по добре,въпреки,че от спалнята си светеше лампата.Меря втори път - пак слагам "пишката" в питата и пак около 58-60 градуса Целзий.
Температурата ми се вижда висока,защото тука се коментират едни температури от по 7-8-10 градуса за край на дефроста при инверторите.Там обаче си мисля температурите са такива,защото компресора може да сваля оборотите и оттам съответно и по-ниската температура на фреона/питата.Докато при моя конвенционален модел компресора си бичи постоянно на високи/номинални обороти и оттам идва и тая температура.
Дали съм на прав път в разсъжденията? :rolleyes:
А с ръка пипна ли? Да не лъже тая сонда. При тая температура трябва да не можеш да си държиш ръката повече от 5-10 секунди.Първоначално публикувано от Bivola
На LGC дефроста приключва при 16 гр., като харчи около 750W ( на номинал е 970W).
Да направи 59гр. отвън на студа - голяма хала ще дойде, то много модели вътре не могат да направят такава температура (вярно че се обдухват ама с 20гр., не са на -5гр.).
Да,наистина не мога да си задържа ръката на питата за повече от 5-6 секунди.Питата е гореща.
И по странното е,защо след като ги вдига тия градуси на външния топлообменник,дефроста трае по около 11 минути.Би трябвало с тая висока температура да приключва с дефроста за 3-4 минути
ПП
...хала,хала колко да е хала.1.62 киловата при -7,няма да е от най-големите хали.
Получава се така,защото няма температурни датчици на външното тяло следователно "от къде да знае детето,че този струг тежи 2 тона"Първоначално публикувано от Bivola
Разглеждам това сервизно и единствено виждам на електрическите блок схеми два датчика.Единия е Room temp - за вътрешната температура.Той е във вътрешното тяло,а другия Pipe temp предполагам,че за температурата на вътр. топлообменник.Не вярвам,обаче да няма кьорав датчик във външното тяло.Айде поне да бяха нарисували на схемата един,който да следи външната температура.Такъв според мен би трябвало да има...може би схемата не е съвсем пълна,знам ли?
Миналата седмица монтираха на познат FUJI 9UA разгледах го обстойно( разбира се го разглобих преди да дойдат монтажниците)- във външното тяло има само компресор, дефазиращ кондензатор за компресора, вентилатор и 4-пътен вентил. И аз си мислих,че има някаква грешкаПървоначално публикувано от Bivola
Здравейте и от мен!
Днес при около 0-та в Ботевград преди малко де, за пръв път Фуджито 12 ЛД направи дефрост.Поне аз го усетих че климата е над мене. какво сатна ами спря да духа топло свали клапите на долу и взе червената лампа на оперейшъна да мига бавно. та така окло 3 3,5 мин. И после пак си върна клапите в по горно положение ,
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321894120[/time]_________________________________________________
/ както си бяха пред/ и пак взе да дух топло/. В сряда ми слагат най-накрай каменната вата за изолация и ще направя снимки и ще кача. Та това е за сега от мен
Добре де,защо тогава при температури над 7-8 градуса не влиза в режим на размразяване.Не може да няма датчик за външна температура.Как тогава разбира,че е по-студено и размразява,а при по-високи температури не го прави?Първоначално публикувано от ivan_v
Явно използва не пряк метод за оценка на стойността на външната температура. Например температурата на вътрешния топлообменник зависи силно от външните условия( и други фактори оказват значение, като стайна температура, скорост на вентилатора,но те са известни величини)Първоначално публикувано от Bivola