Страница 76 от 194 ПърваПърва ... 2666747576777886126 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,126 до 1,140 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2011

Re:Разскрежаване при климатиците

на режим сдудено или темп. на макс като е топло

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ей ама красавец голям. трябва да се опитам да си изкопча моя обратно. външното тяло на 9-ката е огрооомно.

4. Тук е от
    Nov 2011

не е чак толкова голямо. Но е плоско
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320483507[/time]_________________________________________________

5. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

6. Тук е от
    Nov 2011

I♥MY OSAKA

7. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Форумът не е място за чат!

8.  

9. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Никъде не можах да намеря данни за алгоритъма на размразяване за модела на Светата тройца 12USB и затова реших,ако не друго,то поне да замеря при каква температура на външния топлообменник приключва размразяването.И днеска си извадих мултиметърчето,сложих си го на шкафченцето и легнах пред телевизора да си "почина" от уикенда,очаквайки момента на дефроста да настъпи.Въпросният момент настъпи и заврях "пишката" на термосондата в питата и екрана ми показа 59 градуса по Целзий Реших,че нещо не виждам добре и запалих лампата на терасата,за да виждам по добре,въпреки,че от спалнята си светеше лампата.Меря втори път - пак слагам "пишката" в питата и пак около 58-60 градуса Целзий.
    Температурата ми се вижда висока,защото тука се коментират едни температури от по 7-8-10 градуса за край на дефроста при инверторите.Там обаче си мисля температурите са такива,защото компресора може да сваля оборотите и оттам съответно и по-ниската температура на фреона/питата.Докато при моя конвенционален модел компресора си бичи постоянно на високи/номинални обороти и оттам идва и тая температура.
    Дали съм на прав път в разсъжденията? :rolleyes:

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от Bivola
    Никъде не можах да намеря данни за алгоритъма на размразяване за модела на Светата тройца 12USB и затова реших,ако не друго,то поне да замеря при каква температура на външния топлообменник приключва размразяването.И днеска си извадих мултиметърчето,сложих си го на шкафченцето и легнах пред телевизора да си "почина" от уикенда,очаквайки момента на дефроста да настъпи.Въпросният момент настъпи и заврях "пишката" на термосондата в питата и екрана ми показа 59 градуса по Целзий Реших,че нещо не виждам добре и запалих лампата на терасата,за да виждам по добре,въпреки,че от спалнята си светеше лампата.Меря втори път - пак слагам "пишката" в питата и пак около 58-60 градуса Целзий.
    Температурата ми се вижда висока,защото тука се коментират едни температури от по 7-8-10 градуса за край на дефроста при инверторите.Там обаче си мисля температурите са такива,защото компресора може да сваля оборотите и оттам съответно и по-ниската температура на фреона/питата.Докато при моя конвенционален модел компресора си бичи постоянно на високи/номинални обороти и оттам идва и тая температура.
    Дали съм на прав път в разсъжденията? :rolleyes:
    А с ръка пипна ли? Да не лъже тая сонда. При тая температура трябва да не можеш да си държиш ръката повече от 5-10 секунди.
    На LGC дефроста приключва при 16 гр., като харчи около 750W ( на номинал е 970W).
    Да направи 59гр. отвън на студа - голяма хала ще дойде, то много модели вътре не могат да направят такава температура (вярно че се обдухват ама с 20гр., не са на -5гр.).

11. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Да,наистина не мога да си задържа ръката на питата за повече от 5-6 секунди.Питата е гореща.
    И по странното е,защо след като ги вдига тия градуси на външния топлообменник,дефроста трае по около 11 минути.Би трябвало с тая висока температура да приключва с дефроста за 3-4 минути

ПП
    ...хала,хала колко да е хала.1.62 киловата при -7,няма да е от най-големите хали.

12. Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Пловдив

Да,наистина не мога да си задържа ръката на питата за повече от 5-6 секунди.Питата е гореща.
    И по странното е,защо след като ги вдига тия градуси на външния топлообменник,дефроста трае по около 11 минути.Би трябвало с тая висока температура да приключва с дефроста за 3-4 минути

ПП
    ...хала,хала колко да е хала.1.62 киловата при -7,няма да е от най-големите хали.
    Получава се така,защото няма температурни датчици на външното тяло следователно "от къде да знае детето,че този струг тежи 2 тона"

13. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Разглеждам това сервизно и единствено виждам на електрическите блок схеми два датчика.Единия е Room temp - за вътрешната температура.Той е във вътрешното тяло,а другия Pipe temp предполагам,че за температурата на вътр. топлообменник.Не вярвам,обаче да няма кьорав датчик във външното тяло.Айде поне да бяха нарисували на схемата един,който да следи външната температура.Такъв според мен би трябвало да има...може би схемата не е съвсем пълна,знам ли?

14.  

15. Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Пловдив

Разглеждам това сервизно и единствено виждам на електрическите блок схеми два датчика.Единия е Room temp - за вътрешната температура.Той е във вътрешното тяло,а другия Pipe temp предполагам,че за температурата на вътр. топлообменник.Не вярвам,обаче да няма кьорав датчик във външното тяло.Айде поне да бяха нарисували на схемата един,който да следи външната температура.Такъв според мен би трябвало да има...може би схемата не е съвсем пълна,знам ли?
    Миналата седмица монтираха на познат FUJI 9UA разгледах го обстойно( разбира се го разглобих преди да дойдат монтажниците)- във външното тяло има само компресор, дефазиращ кондензатор за компресора, вентилатор и 4-пътен вентил. И аз си мислих,че има някаква грешка

16. Тук е от
    May 2011

Здравейте и от мен!
    Днес при около 0-та в Ботевград преди малко де, за пръв път Фуджито 12 ЛД направи дефрост.Поне аз го усетих че климата е над мене. какво сатна ами спря да духа топло свали клапите на долу и взе червената лампа на оперейшъна да мига бавно. та така окло 3 3,5 мин. И после пак си върна клапите в по горно положение ,
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321894120[/time]_________________________________________________

/ както си бяха пред/ и пак взе да дух топло/. В сряда ми слагат най-накрай каменната вата за изолация и ще направя снимки и ще кача. Та това е за сега от мен

17. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от ivan_v
    Миналата седмица монтираха на познат FUJI 9UA разгледах го обстойно( разбира се го разглобих преди да дойдат монтажниците)- във външното тяло има само компресор, дефазиращ кондензатор за компресора, вентилатор и 4-пътен вентил. И аз си мислих,че има някаква грешка
    Добре де,защо тогава при температури над 7-8 градуса не влиза в режим на размразяване.Не може да няма датчик за външна температура.Как тогава разбира,че е по-студено и размразява,а при по-високи температури не го прави?

18. Тук е от
    Mar 2010
    Живее в
    Пловдив

Добре де,защо тогава при температури над 7-8 градуса не влиза в режим на размразяване.Не може да няма датчик за външна температура.Как тогава разбира,че е по-студено и размразява,а при по-високи температури не го прави?
    Явно използва не пряк метод за оценка на стойността на външната температура. Например температурата на вътрешния топлообменник зависи силно от външните условия( и други фактори оказват значение, като стайна температура, скорост на вентилатора,но те са известни величини)

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе