Нека и аз да споделя как се справих с проблема "Не размразяване" на външното тяло. Знам, че тук има много специалисти които си разбират от работата и това което ще напиша, вероятно ще разсмее някого.
Аз не разбирам от климатици..... всъщност разбирам до толкова, колкото да знам, че като ми спре компресора и вентилатора на външното тяло, трябва да сменя кондензатора.
Ето какво се получи при моят LG18.
Три зими работеше перфектно. Въртеше си циклите безупречно... топли-размразява, топли-размразява. През лятото след третата зима спря да ми работи компрецора и вентилатора на външното тяло. Смених кондензатора и заработи като нов. В същото време ми направи впечатление, че шумът от вентилатора на Вътрешното тяло, не е както беше а доста по-слаб(при 18-тиците се чува доста добре). Помислих си, че или съм оглушал или съм свикнал със шумът, защото тялото си духа прилично. След оглушаването ми обаче, започнаха проблемите със размразяването. И така две зими! Топла вода с маркуча, сушоар на вътрешния датчик и принудително режим охлаждане..... и каквили не щуротии които съм чел по форумите! Преди месец и половина се усъмних в моята глухота и реших да видя как е кондензатора на мотора на Вътрешното тяло. Оказа се, че с и без кондензатора мотора върти по един и същ начин. Веднага бегом до магазина с 2.40лв. в рака, купих нов кондензатор и го поставих на мястото на стария. Е бога ми!......... бях забражил този шум. Оправи ми се слухът, турбината започна да върти тройно по яко съответно и да затопля помещението тройно по бързо....... и най-важното. Започна да реди циклите отново като нов!!!
Та оказа се, че проблем предизвикал изписването на 82 страниси със щуротии се решава с 2 лева и 40 стотинки.
Ако някой има проблем с размразяването на вънщното тяло, да не мята одеала по него и да не ръчка из датчизите за температурата а да си смени кондензатора на Вътрешното тяло.
Успех

така че теорията ти (дори и да е вярна) не важи за този случай
???? ....