Страница 77 от 194 ПърваПърва ... 2767757677787987127 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,141 до 1,155 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Re:Разскрежаване при климатиците

Нека и аз да споделя как се справих с проблема "Не размразяване" на външното тяло. Знам, че тук има много специалисти които си разбират от работата и това което ще напиша, вероятно ще разсмее някого.
    Аз не разбирам от климатици..... всъщност разбирам до толкова, колкото да знам, че като ми спре компресора и вентилатора на външното тяло, трябва да сменя кондензатора.
    Ето какво се получи при моят LG18.
    Три зими работеше перфектно. Въртеше си циклите безупречно... топли-размразява, топли-размразява. През лятото след третата зима спря да ми работи компрецора и вентилатора на външното тяло. Смених кондензатора и заработи като нов. В същото време ми направи впечатление, че шумът от вентилатора на Вътрешното тяло, не е както беше а доста по-слаб(при 18-тиците се чува доста добре). Помислих си, че или съм оглушал или съм свикнал със шумът, защото тялото си духа прилично. След оглушаването ми обаче, започнаха проблемите със размразяването. И така две зими! Топла вода с маркуча, сушоар на вътрешния датчик и принудително режим охлаждане..... и каквили не щуротии които съм чел по форумите! Преди месец и половина се усъмних в моята глухота и реших да видя как е кондензатора на мотора на Вътрешното тяло. Оказа се, че с и без кондензатора мотора върти по един и същ начин. Веднага бегом до магазина с 2.40лв. в рака, купих нов кондензатор и го поставих на мястото на стария. Е бога ми!......... бях забражил този шум. Оправи ми се слухът, турбината започна да върти тройно по яко съответно и да затопля помещението тройно по бързо....... и най-важното. Започна да реди циклите отново като нов!!!
    Та оказа се, че проблем предизвикал изписването на 82 страниси със щуротии се решава с 2 лева и 40 стотинки.
    Ако някой има проблем с размразяването на вънщното тяло, да не мята одеала по него и да не ръчка из датчизите за температурата а да си смени кондензатора на Вътрешното тяло.
    Успех

2.  

3. Тук е от
    Feb 2011

Вчера се ядосах на моя ДАЕКИН, който е превърнат в термопомпа с конвектори...При 0 градуса навън, леко мъгливо време и зададени 20 градуса вътре, правеше дефрос през 20 минути. Направих му 25 градуса на дистанционното...няма и помен от дефрос Не мога да разбера какво точно се случва

4. Senior Member Аватара на mimojef
    Тук е от
    Jul 2007

Цитат Първоначално публикувано от GalinRachev
    Вчера се ядосах на моя ДАЕКИН, който е превърнат в термопомпа с конвектори...При 0 градуса навън, леко мъгливо време и зададени 20 градуса вътре, правеше дефрос през 20 минути. Направих му 25 градуса на дистанционното...няма и помен от дефрос Не мога да разбера какво точно се случва
    Какво точно не ти харесва?
    При зададени 20' много бързо ги достига и използва времето в което трябва да не духа за размразяване. При зададени 25' ще ги достигне доста по бавно и ще размразява когато му дойде времето.

5. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от Bivola
    Не може да няма датчик за външна температура.
    Няма такъв датчик,има само легло за датчик в пластмасовата решетка на гърба.Явно тази решетка се поставя в някой от инверторите като LCC например.

Цитат Първоначално публикувано от Bivola
    Добре де,защо тогава при температури над 7-8 градуса не влиза в режим на размразяване.
    На два три пъти пролетта ми се случи да дефроства при +12* без нужда.Това си е загадка за мен!

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Имам едно предположение за дефрост при много топло време, тъй като ми се е случвало един два пъти следното:
    Температурата в стаята е 23 градуса, климатика намален на 18, тъй като има и друго отопление (парно), поради тази причина климатика не е включвал компресора повече от два три часа,вдигам градусите само с 2, на 20, климатика включва но на ниска мощност няма какво да достига и работи няколко минути но не затопля въздуха,обръща клапите надолу и пак духа хладно ( предполагам налягането което трябва да е останало в сиситемата е паднало поради дългият престой).При това положение след минута две прави дефрост- много бърз, около 3-4минути. На външното тяло няма и помен от скреж и лед тъй като не е работил часове а и температурата е доста над нулата.
    Та си мисля че при достатъчно хладен изходящ въздух климатика прави дефрост.
    Нека по компетентните да кажат има ли такъв вариант

7. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от ivan1
    Имам едно предположение за дефрост при много топло време,
    Та си мисля че при достатъчно хладен изходящ въздух климатика прави дефрост.
    Споменах за случай с 12USB (като на Bivola)който при тези условия издухва доста горещ въздух,а и няма въздушен датчик във външното така че теорията ти (дори и да е вярна) не важи за този случай

8.  

9. Тук е от
    Nov 2011

Качвам видео на дефроста на моята осака LBP 09 . Писал съм за нея в по-задните страници. https://www.youtube.com/watch?v=fmRB6JfWuEU#

10. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Размразяването при конвенционалните климатици е реализирано по няколко начина .Първия на време около 40 минути без значение на ословията на работа праи дефрост на зададено време от една страна досадно при топло време а от друга сас сигорност ще размрази в студовете Втория вариянт е с външен датчик поставен наи долу в нискоото и следи тепературата на фреона и когато стане прекалено ниска за определен период от време се пуща дефроста Този вариянт е наи добър но се ползва рядко и в малко модели И третия наи масов вариянт за дефрост е с вътрешния тръбен датик и ваздушния следи температурата на кондензация на фреона в вътрешното тяло и когато разликата между температурата на топлобменика и изходящия въздух стане по малка от 16 градуса се стартира дефроста Пример ако изходящия въздух е с температура 40 градуса а температурата на топлобменика е от 55 и нагоре дефроста нямада се включи А ако темпертурата на изходящия въздух е 30 градуса температурата на топлобеника е 45 и надолу се стартира дефроста При някои модели също се следи и тока на компрсора При тях е много точно размразяването

11. Тук е от
    Apr 2011

Здравейте. Да не отварям нова тема ще попитам тука.
    Първо да спомена, че не разбирам грам от климатици за това ще помоля да го имате в предвид.
    Значи да попитам следното. Климатика е на режим отопление зададена температура 22 градуса. Режим Ауто и QUIET. Температурата в помещението е 22, 4. Влажност от 20 до 25% Стаята е южен хол панелка с ПВЦ дограма. Изолация на таван последен етаж и на две от стените. Климатика работи по следния начин. 6 минути работи като духа топъл въздух и 4 минути спира да работи. Та въпроса ми е : нормално ли е така да работи? Ако трябва да кажа и друго за по точен отговор питайте

12. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

ivondera -и климатикът е... ???? ....

Ако е този от подписа го стави на ауто вентилатор и не го мисли.Ще има запас при предостоящата фъртуна следващите 50-60 дни...

Радвай се защото, ако нямаше мощност щеше да се скъсва от работа, дефрости= да му се разкаже играта= да му се "окъси" животът.

Запас на мощност е по-добре от недостиг на мощност!

13. Тук е от
    Apr 2011

Панасоник TE-12HKE
    Да той е. Ама ме притеснява да не би тези 4 минути в които не работи да е в режим на дефрост. Понеже не съм имал климатик не знам какво става в тези 4 минути?

14.  

15. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Не е в разскрежаване, но дори да прави дефрост то това е задължително за да работи добре.Ако му зададете 25 градуса ще работи без да спира, като ще спира единствено за дефрост когато е нобходимо.Дефроста е на 45- 50 минути и то само ако е необходим.Просто засега при тези външни температури помещението в което е климатика няма големи топлозагуби, но в неделя/понеделник с падането на температурите около нула градуса това ще се промени.

Не го мисли от неделя/понеделник като паднат температурите ще работи почти постоянно, но го сложи на ауто вентилатор/турбина защото иначе ще го мъчите при ниските температури които предстоят.

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

не не не повечето климатици имат минимално време преди което не могат да повторят размразяването. 6 мин е прекалено малко време.
    работи в он-офф режим като конвенционалка най вероятно - достига желаната т и се изключва.

17. Тук е от
    Apr 2011

Турбината е на Ауто. И аз си мисля че работи на он офф режим, но както казах не разбирам за това питам. Ето сега на вън има слънце не е студено температурата при всички положения е около 5 - 6 градуса и пак така работи. 6 минути бачка 4 минути не работи.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Не бой се и мен като ме напече слънцето - у нас или в офиса(особено след като съм обядвал) и се включвам в ON-OFF режим(будувам-дремя)

За южен апартамент е така... = малко ток за отопление=малка сметка

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе