Страница 30 от 194 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Re:Размразяване на климатици

ba4_dido
    Съгласен или не, говоря на базата на опит с 3 бр. Фуджитцу вкъщи.

bg_tisho
    И 3-те ми климатика сутринта бяха натрупали скреж. Разскрежават се и продължават да топлят, като поддържат зададените си температури с изключение на единия, който е монтиран в помещение, което при -15 евентуално би могло да се стопли с ядрен реактор.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    точно така е както казва ... аз имам хол 26 квадрата и ако клапите са право надолу първо че ми вее на врата и после на другия край е по хладно .. аз ги слагам под 45 градуса
    Alexi, Jackas, да не би да искате да ми кажете че фуджицу не знаят как да си настроят клапите? Забелязахте ли че при първоначално пускане винаги се обръщат право надолу?

bg_tisho, нощем в какъв режим е вентилатора? Относно заскрежаването - то зависи повече колко е влажен въздуха, а не колко е студен

Не пускай два последователни поста! Има бутон "Редактирай"!

4. Тук е от
    Aug 2008

абе какви климатици имате вие щом още от сега замръзват моя въобще няма и намерение да замръзва духа яко жега и прави толкова колкото му задам

5. Тук е от
    Nov 2008

И моя така. Даже размразява един път на два-три дена.Подминава зададената температура с 2* градуса.Работи още ОН-ОФ.Яко преоразмерен-около120вт.на кубик.Миналия месец около 27-30лв.без никво спиране.

6. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

Здравейте модела на климатика ми е ASY12LCC снощи като се прибрах климатика беше направил 26 гр. на толкова го бях оставил вечерта само един път размрази и си работеше нормално като си легнах го направих на 24гр. вентилатора на med сутринта ставам беше 19гр. ужас" здравей аляска" и външното тяло беше здраво смразено започвам да си мисля че наистина е малък за стаята и живот и здраве по нататък ще го сменям с по голям а този го прехвърлям в спалнята.Благодаря на всички за отговорите

7. Member
    Тук е от
    May 2003

С "дълга пи*ка лесно се пикае" момчета 

farkash  сега вън е -1* и яко има скреж нявсякъде, как да не заскрежи и климатика при тая влага и студ който идва от радиатора не ми е известно? И моя замръзва чат пат, какво толкова - щом се налага  После ще се размръзи и пак ще топли.

ba4_dido това "право надоло" не е много право ако си забелязал, и ако имаш препятствия по земята е по-добре да е под по-малък ъгъл за да се издухва по-добре, не мислиш ли? Аз лично ги държа под 45* някъде(щото и отдоло спя та да не ми и духа на главата).

bg_tisho изби змея с тоя коментар, поне 5 човека срещам(включително и аз) със тоя проблем(а сигурно са 50хиляди). Не "започвай да мислиш", а направо си експериментирай на какви настройки ще прави това което се иска от него. Междудругото - днес сутринта беше "кокал"(за разлика от предните дни). Хубаво че жената става рано и изобщо не виждам колко градуса е - като се събудя, машината е набузена и вътре е станало 24* - пей сърце  Ама сериозно ако погледнем, и аз незнам - трябва да му се дига вентилатора и градусите - друго не виждам какво може да се прави + на пролет изолация.

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

моите 3 машини до сега нито са се заскрежавали нито са се размразявали ,беше -5-6 но пак не се заскрежават ,а на съседа Тошибата се размразява постоянно ,явно се заскрежава питата и не я виждам ...

10. Member
    Тук е от
    May 2003

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    моите 3 машини до сега нито са се заскрежавали нито са се размразявали ,беше -5-6 но пак не се заскрежават ,а на съседа Тошибата се размразява постоянно ,явно се заскрежава питата и не я виждам ...
    На минус 6 - не размръзяват? Може би работят на ниска мощност? Тука говорим за яко изфорсване на машините - какво няма да замръзне вънка. Ако една машина е сложена на МАКС, отвън нали излиза по-студен въздух - нормално ли е да замръзва повече от колкото ако е сложена на МИН и топли едва едва?

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

на ниска да ,аз не ги гася градусите не се пипат много много

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

При мен в Русе падна адската мъгла отново и сега си правим defrost-че. Няма скреж по питата, ама явно датчикът си казва - щом е 0* и е влажно давай.
    През нощта явно е било доста студено, имале малка висулчица от отвора на външното тяло. Но при зададени 19* през нощта, сутринта си беше 20 - 20.5 в стаята. Обичам да спя по на хладно.

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Да питам: забелязвам че вентилатора дори и ръчно да го задам на висока степен, машината(12LGC) пак си го регулира(намаля) сама на моменти? Или пък не зацепва веднага да го дигне след цъкането на дистанционното, ами примерно след време - когато си реши сама? Особенно на ХАЙ ако са ниски градусите 22* а в стаята е 20* - не духа като за ХАЙ, ами трябва и градусите да дигна 25+ за да засили и вентилатора? Мисля че е нормално, ама все пак да питам?

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Управлението не разрешава на вентилатора винаги да следва командите на потребителя. Ако разликата между зададените и направените е малка, няма защо да включи на High.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

ТОШИБА-та до сега не съм я видял да размразява или го прави, но вътре не се разбира по никакъв начин - работи в режим между 19 и 22 градуса, защото ако го сложа от 23 нагоре, в стаята не се живее от жега.Тоя огромен топлообменник явно не може да хване скреж .LDC-то също не съм го виждал да размразява - работи в режим между 18 и 20 градуса, но шишето под него се качва на ден с около 300-500 милилитра, сиреч към половин литър си отделя.Е10Н2 в кухнята си размразява вече няколко пъти на ден - работи в режим между 18 и 22 градуса.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Можем ли да открием зависимост между големината на топлообменника и честотата на заскрежаването му? Особено голям двуредов дали хваща скреж по-рядко от малък едноредов?

18. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Възможно е и да има, ако машината не се форсира, но надали има някакво голямо значение.По-скоро е от значение оразмеряването на машината и режима на работа.Но на ТОШИБА-та не мога да видя топлообменника дали заскрежава и после машината размразява, тъй като трябва да стоя на прозореца цял ден , пък и отдолу се изтича директно и не се събира конденз.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 194 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе