Страница 79 от 194 ПърваПърва ... 2969777879808189129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,171 до 1,185 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2011

Re:Разскрежаване при климатиците

Банда помагайте. В хола имам един Panasonik CU E15DKE или нещо от сорта Позвам го като втори климатик в хола понеже помага за комфорта в стаята и доброто разпределение на температурата. От 3 дни го гледам, че като дефроства не съумява да се разскрежи до-край. В момента от влагата стана по-зле и сега в долната му част има лед 1 см дебел
    Предполагам за всичко си има причина и една от тях е че не махнах „щуцера“ от долу и предполагам е замръзнал. По скоро ме тормози факта, че не успя да се размрази сам още в началото докато беше доста по леко положението. На какво може да се дължи това? Дайте мнение какво мога да направя. Предполагам тези дни всички майстори са си дали почивка

2.  

3. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Размразиго с вряла вода и махни щуцер коляното и отпуши отвора така че водата да си истича свободно и след тази процедура ако пак не размразява добре и оддолу отсва пак лед значи е истървал френ и ше иска зареждане

4. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тоя модел има фабричен софтуерен проблем с размразяването решен е по някакъв начин със смяна на датчик или не знам точно как трябва да викнеш професионалист да го види

5. Тук е от
    Nov 2011

Ще кажа как върви. За момента го спрях и ще го обдухам с пустолет за горещ въздух. Имам го от 6-7 години и това се случва за втори път. Миналата година се случи по същото време но тогава го оставих на 18 гр за една седмица и като се върнах не беше дефроствал и съответно побелял като полярно мече Сега предполагам причината е същата понеже монтирах втора машина и сега Панасоника поюти не се тормози при зададени 23 гр.
    Надявам се спирането да не е проблемно и като го размразя да си заработо отново.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2011

Здравейте,имам мидеа ms9a-09hrdn1.при зададени 23-24 си работи тихичко и спокойно в малка стаичка.та въпроса ми е за външното тяло,което през цялото време е сух,а и не капе,за разлика от на комшията(някакъв панасоник)а и май не дефроства

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Какъв е въпроса? Задай го, не се притеснявай...

8.  

9. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Цитат Първоначално публикувано от Anubis
    Ще кажа как върви. За момента го спрях и ще го обдухам с пустолет за горещ въздух.
    Какво стана?Успя ли да го размразиш със сешоара?То външното ти е грамадно доколкото знам.Иначе и аз съм правил такива гимнастики преди години.Само че по-елегантно...обдухвах със сешоар (веднъж на 3-4 дни) вътрешната ''пита'' по време на дефрост.Ефекта беше пълен,разтопяваше натрупания с дни лед

10. Member
    Тук е от
    Nov 2011

чудя се така сухо външно тяло и без дори да капе,нормално ли е?защото на комшията има малка локвичка отдолу.а и колко често трябва да дефроства,защото ми се струва че не него прави

11. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от oska
    чудя се така сухо външно тяло и без дори да капе,нормално ли е?защото на комшията има малка локвичка отдолу.а и колко често трябва да дефроства,защото ми се струва че не него прави
    Явно, така са преценили инженерите от "Осака". Ако не трупа лед и скреж по топлообменника, няма защо да се притесняваш.

12. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Не виждам нищо ненормално. Моите панасоници все още не съм ги видял да дефросват този сезон.

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2011

Вкъщи Панасоник LKE-3 12-ка си дефроства от време на време, а като имаше мъгла и температурите бяха още по-ниски доста често. За разлика от него пък LG CS12AF пък до сега не съм го виждал да дефроства понеже го прави по рядко. Като гледам и по малко се заскрежава, но предполагам това има общо и с кубиците на стаите, които различни.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2011

когато се "зори" повече,по-често ли дефросва?

16. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Цитат Първоначално публикувано от oska
    когато се "зори" повече,по-често ли дефросва?
    Да.То и ние при по голям зор- повече се потим.
    При ''мерцедеса'' ,доста модели дефростват по часовник-има няма нужда.

17. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от Anubis
    Банда помагайте. В хола имам един Panasonik CU E15DKE или нещо от сорта Позвам го като втори климатик в хола понеже помага за комфорта в стаята и доброто разпределение на температурата. От 3 дни го гледам, че като дефроства не съумява да се разскрежи до-край. В момента от влагата стана по-зле и сега в долната му част има лед 1 см дебел
    Предполагам за всичко си има причина и една от тях е че не махнах „щуцера“ от долу и предполагам е замръзнал. По скоро ме тормози факта, че не успя да се размрази сам още в началото докато беше доста по леко положението. На какво може да се дължи това? Дайте мнение какво мога да направя. Предполагам тези дни всички майстори са си дали почивка
    До колкото си спомням тези модели имаха нещо сбъркано в софтуера и когато тръбния път е къс замръзваха а когато е дълъг работеха добре, пиши на колегата климамаркет той май беше намерил решение...

18. Тук е от
    Jan 2006

как да направя климатик елит обикновен да се размразява на по-малко време , сега е на 40 мин работа и трупа доста скреж .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе