Страница 33 от 194 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно
Резултати от 481 до 495 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Размразяване на климатици

Тъкмо се е размразявал,НЕ го пипай и не го спирай.След 5-10 мин ще започне пак да топли.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ми това нормално ли е да прави така или да викам техници да го гледат???? щот за външното съм чувал че е нормално но за вътрешното незнам

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Нормално е,когато външното се затопля,вътр.се охлажда.И понеже вентилатора му не работи,за да не ти вкарва студ в стаята,се покрива със скреж от влагата в стаята.След като се реверсира цикъла,влагата ще се изпари и ще се върне обратно в стаята.

5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Много благодаря щот взех да се притеснявам че май здава багажа а зимата едва сега почва а като гледам другите клими около мен нямат този проблем дано да работи нормално

6. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Е,едва ли си имал(а) възможност да погледнеш другите клими отвътре.И не се притеснявай,това не е проблем.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Е даде вътре не съм ги виждал Благодаря а случайно да може да кажеш от някъде да си намеря инструкция на дистанционното поне на английски

8.  

9. Тук е от
    Jan 2008

Някой, случайно ако е монтирал дренажен нагревател в тавата на климатика си, да постне снимки за да видим за какво става въпрос. Имам и едно питане - дали е възможно да се постави без да се сваля външното тяло, при условие, че имаш достъп до него и се предполага, че може да махнеш капаците или ............. е по-добре да го "бутне" някой по "майстор".

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

A за какво ти е нагревател най-напред?

11. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Ами сигурно за да не му замръзва в тавата? И не мен ми е интересно...

Моя климатик натрупа снощи докато валеше сняг 2 мм скреж и си го изпари без капка в тавата под климатика... И днес сух.

12. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    A за какво ти е нагревател най-напред?
    Ами да речем, че ми се запушват отворите / 2-та / за оттичане на водата от тавата. Инача топлообменника е сух като ---------............... пиянско гърло.

13. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И аз за това питам,не вярвам да е замръзнала тавата при тези температури.Иначе монтирам комплект от нагревателен кабел 50-100-200 Вт+ допълнителна автоматика,за да работи само при размразяване.

14.  

15. Тук е от
    Mar 2007

Тази година лятото съседа ми отгоре си монтира климатик точно над моя. Дойде зимата и се оказа, че водите му се изтичат точно върху него. Днес го намерих със едносантиметров слой лед отгоре и около половината от отвора за перката заледен. Какви мерки да взема докато съседа ми си отведе водите в олука? Да го размразя с антифриз или спирт или да изчакам утрешното слънце? Иначе вътре си топли и поддържа зададените 23 градуса. Благодаря предварително! Толкова ли е притеснително, колкото го усещам или мога все пак да съм спокоен засега...А може би в перспектива ще е нужно да покрия външното тяло с нещо...

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

За последното-Една леко наклонена рамка с парче плексиглас или нещо подобно.Но е много досаден звука при капенето.По разумно е да помогнеш на съседа си да се отведе встрани конденза му.
    и не бъди много спокоен,ако леда опре в перката,понякога я чупи,а не е гаранционен ремонта(смяната).Следващото е ,ако леда опре в дъното на компресора-започва да бучи осезаемо и заради невъзможността да си вибрира в тампоните,може да се разбие механиката му.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от curizo
    Ами да речем, че ми се запушват отворите / 2-та / за оттичане на водата от тавата. Инача топлообменника е сух като ---------............... пиянско гърло.
    И при мен така. MHI-то има 3 отвора на различна височина. Най-вътрешния точно под топлообменника най-лесно се залежда, той е в ниското. Другия пред него е следващия, през който се оттича, той понякога хваща лед - на същото ниво е. А третият отвор е по-напред и е издигнат по-нагоре - него не съм го виждал заледен. Явно е резервен вариант ако тавата я обхване лед да изтича през него.
    Може би недостатък е, че отворите са с малък диаметър и лесно се заледяват.

18. Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от deian
    И при мен така. MHI-то има 3 отвора на различна височина. Най-вътрешния точно под топлообменника най-лесно се залежда, той е в ниското. Другия пред него е следващия, през който се оттича, той понякога хваща лед - на същото ниво е. А третият отвор е по-напред и е издигнат по-нагоре - него не съм го виждал заледен. Явно е резервен вариант ако тавата я обхване лед да изтича през него.
    Може би недостатък е, че отворите са с малък диаметър и лесно се заледяват.
    Дидо, на лято вземаме по 1 флекс и правим по-големи отвори, като на Хитачи да речем. Не мога да проумея, защо от Митсубиши не са направили по големи отвори, какво би им коствало...... / тъкмо ще имат и повече отпадък за вторични суровини /. По отношение на дефроста ми се струва, че се включва прекалено често и следствие на това се изтича по малко количество конденз / вода / от ламелите. По пътя си към отворите водата замръзва, тъй като поради малкото си количество се охлажда и по-бързо. Знам ли, просто се опитвам да расъждавам, но като се замисля, не сме си ги взели тия клими да "клечим" по терасите и да им засичаме дефроста ........... НАЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ!!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 33 от 194 ПърваПърва ... 2331323334354383 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе