Страница 83 от 194 ПърваПърва ... 3373818283848593133 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,231 до 1,245 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2012

Re:Разскрежаване при климатиците

Принципно като за първо мнение във форума няма да ми е много добро, но все пак от това което чета тука ... има много разбиращи хора които надявам се да ми помогнат. Този въпрос сигурно ви е втръснал и може и да "линчувате" избора ми на климатик, но все пак ще съм много благодарен за отговори и то бързи, че нещо стоя на студено днеска и не е приятно.

Имам PANASONIC CS/CU-RE9JKX-1, който до днес сутринта работеше перфектно въпреки "топлото" време (при мен в Ловеч сутрин е -22). Но днеска реши че вече няма да иска да топли не знам защо. Нямам тръбичката отдолу (не ми я сложиха при монтажа), държах го на 24 градуса в стаята правеше 22-23 ( 17 кв. без изолация, тавана е висок 2.10 метра), не се спира по цял ден откакто е сложен.
    Имам достъп до компресора, огледах го днес имаше шушулка отдолу около 20 сантиметра, която е запушила дупката през която се отича водата, не знам защо - явно не може да се оправи с дефроста и натрупвало с времето. Сутринта беше спрял направо или поне аз такова чувство имах ... Спрях го пуснах го наново и лампата за POWER направо започна да мига като за дефрост (не е грешка, защото при този модел би следвало да мига TIMER).

Интересува ме какво може да се направи, ако ще е с топла вода, то къде да я наливам ... по ламелите може ли? Колко време да чакам преди да пусна отново климатика да работи след като го напоя с топла вода ( ако мене ме питате бих му дал и греяна ракия ако ще се оправи) ...
    Но като цяло ме интересува къде точно да поливам водата и дали ще помогне и ще го върне към работата му както си беше до вчера, че нещо ми се губи комфорта ...
    Благодаря Ви предварително и се извинявам ако съм объркал темата.

ПП. Има ли смисъл даго пусна за 15-20 минути на студено и на 16до18 градуса? Ще ми махне ли леда тази манипулация?

2.  

3. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Ами малко еслаб за това помещение но щом се справя при тия градуси значи е повече от добре но ми се срува че го караш на голям градус намалиго на 22 зориш го на тия 23-24 А относно залеждането на тавата земи едно шише с топла вода и го исипи в тавата ако е нужно и 2 и 3 докато се разледи и протече от отвора виж как е с наклона може и нагревател даму сложиш на ваната което е наи добре има писано тука по този вапрос

4. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Леда в тавата не е причина да спре да топли, освен, ако не е стигнал до перката но и така да е пак трябва да отчете грешка

5. Тук е от
    Jan 2012

Ами сега в момента е на 22 градуса, нарочно съм пуснал вентилатора на MAX. От вътрешното тяло излиза съвсем лека струя въздух и не иска да топли ... И почвам да се изнервям вече ... че принципно като си легна след малко жена ми ще ме удуши с калъфката в тоя студ ...

6. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Направи вентилатора на минимум в тоя студ няма как да тръгне на макс И ако до сутринта не тръгне то битрябвало да итчете грешка ако има нещо Иначе тря да варви ако всичко е наред Пак и сега по често размразяват така че исчакаи го до сутринта и пиши пак как е?

7. Тук е от
    Jan 2012

Нагласих вентилатора на минимум, пуснах му един конвектор в стаята да му помагам с дефроста, че отивам на работа. След проверка за грешки тази сутрин излезе Н00 (което би следвало да означава че грешки няма).
    В момента чувам външното тяло как работи, а от вътрешното започна да излиза леко топло, но до там.

Явно вънка питата отдолу е хванала лед ине може да работи като хората и да топли като хората, така си го обяснявам аз.
    Мога ли да изливам топлата вода директно в/у питата?

ПП. Принципно не го държа на макс вентилатора, но просто снощи исках да видя дали топлото ще дойде. Винаги е на HEAT/Auto(вентилатор)/Auto(движение на панела).

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

От какъв зор на минимум, бе, колега? Така съвсем няма да стопли...

10. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

С колко метра тръбен път е?И виж толообеника дали не е обледен с тънък слои лед и също вентилатора духали

11. Тук е от
    Nov 2011

Когато това се случи (с мигането на зелената лампичка) след 3 години ползване се оказа, че компресора е заминал Дано не е така и при таб, викай монтажника да го види. Стискам ти палци.

12. Тук е от
    Jan 2012

Направи вентилатора на минимум в тоя студ няма как да тръгне на макс
    Ами в горните мнения така ме посъветваха и за това го оставих така, принципно е на автоматичен режим.

С колко метра тръбен път е?И виж топлообеника дали не е обледен с тънък слои лед и също вентилатора духа ли.
    С два метра тръбен път е климатичето, тръбите са изолирани като хората (гледах на монтажа много внимателно), лед има само по долната част на питата около 1 см и по цялата тава отдолу. Но като гледам е сковал стабилно и явно дефроста не може да се оправи с него.

13. Member Аватара на turboie
    Тук е от
    Oct 2007

Леда от долу не е кои знае какъв проблем и не пречи толкова на работата като го сложиш на 30 гр не започвали да духа топло

Ако е много студено навън и работа на минимал то няма да духа топло а марно и едвам щесе осеща все пак това е инвертор а не конвенционал а и помещението ти е голямо и ако имаш по големи топло загуби просто климатика неможе дасе справи и се задъхва

14.  

15. Тук е от
    Jan 2012

На 30 градуса почва да духа топло, но като че ли влиза по-често в дефрост. Но на 23 или 24 пак трябва да духа топло все пак е пуснат да отоплява не да охлажда ...
    В стаята на 30 градуса не може да дигне повече от 19 максимум 20 по термометъра в стаята. Това за мен не е нормално колкото и да е слаб този климатик. Така или иначе съм намислил да звъня на поддръжката, но не знам точно какво да им кажа. Лошото е че не са от моя град и най-вероятно ще ме мотат ден два, та и повече.
    В тези температури съм свидетел как климатик конвекционалка се ползва ден за ден, пуска се и се спира и няма никъкви проблеми с духането на топло и с работата си. Аз май да си бях взел нискобюджедка белким да не ме е яд ...

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Че ти какъв си взел... баш такъв е.
    Този не беше ли със странния външен топлообменник, дето му липсват половината тръбички?

17. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Вместо да се караш и търсиш виж какви са параметрите на този климатик никой не е виновен за избора ти че е до -5.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

18. Тук е от
    Aug 2007

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе