Принципно като за първо мнение във форума няма да ми е много добро, но все пак от това което чета тука ... има много разбиращи хора които надявам се да ми помогнат. Този въпрос сигурно ви е втръснал и може и да "линчувате" избора ми на климатик, но все пак ще съм много благодарен за отговори и то бързи, че нещо стоя на студено днеска и не е приятно.
Имам PANASONIC CS/CU-RE9JKX-1, който до днес сутринта работеше перфектно въпреки "топлото" време (при мен в Ловеч сутрин е -22). Но днеска реши че вече няма да иска да топли не знам защо. Нямам тръбичката отдолу (не ми я сложиха при монтажа), държах го на 24 градуса в стаята правеше 22-23 ( 17 кв. без изолация, тавана е висок 2.10 метра), не се спира по цял ден откакто е сложен.
Имам достъп до компресора, огледах го днес имаше шушулка отдолу около 20 сантиметра, която е запушила дупката през която се отича водата, не знам защо - явно не може да се оправи с дефроста и натрупвало с времето. Сутринта беше спрял направо или поне аз такова чувство имах ... Спрях го пуснах го наново и лампата за POWER направо започна да мига като за дефрост (не е грешка, защото при този модел би следвало да мига TIMER).
Интересува ме какво може да се направи, ако ще е с топла вода, то къде да я наливам ... по ламелите може ли? Колко време да чакам преди да пусна отново климатика да работи след като го напоя с топла вода ( ако мене ме питате бих му дал и греяна ракия ако ще се оправи) ...
Но като цяло ме интересува къде точно да поливам водата и дали ще помогне и ще го върне към работата му както си беше до вчера, че нещо ми се губи комфорта ...
Благодаря Ви предварително и се извинявам ако съм объркал темата.
ПП. Има ли смисъл даго пусна за 15-20 минути на студено и на 16до18 градуса? Ще ми махне ли леда тази манипулация?