Страница 85 от 194 ПърваПърва ... 3575838485868795135 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,261 до 1,275 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Re:Разскрежаване при климатиците

Шарп има много добре написан дефрост.3 часа стоя побелял,но не спря да работи за ненужен дефрост.
    Достоен заместник на НР е въпреки че е малко по слаб.
    Не се огъна в този сибирски студ,каквото и да е изхарчил като консумация.
    Аз съветвах бабати за този климатик,и пак заставам зад думите си че е много добър за тези пари.
    Но бих си взел и Шарп от у серията на 100волта.Чувам че е класика в жанра.
    Бабати за твое инфо:АУ 09 ВЪТРЕШНО С АУ 12 ЛСР ВЪНШНО е при мен.

2.  

3. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от ferdi
    Шарп има много добре написан дефрост.3 часа стоя побелял,но не спря да работи за ненужен дефрост.
    Достоен заместник на НР е въпреки че е малко по слаб.
    Не се огъна в този сибирски студ,каквото и да е изхарчил като консумация.
    Аз съветвах бабати за този климатик,и пак заставам зад думите си че е много добър за тези пари.
    Но бих си взел и Шарп от у серията на 100волта.Чувам че е класика в жанра.
    ferdi, нищо лошо за ЛСР-то не казвам, напротив, климатикът е идеален Благодаря, че ме насочи към него! Благодаря и на bigmouth - той потвърди инфото за машинката, а и ме насочи към фирмата, от която го закупих. Нямам забележки! Не само за парите си, ами и по принцип машинката си е екстра Просто исках да кажа, че няма как да се сравни с качествена 12-ка конвенционалка по факторът ефективност. Тежкото външно тяло си казва думата.

4. Member
    Тук е от
    Oct 2010

Дали?

5. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Че ти си имаш 12-ка значи. Доколкото знам вътрешните са еднакви на 9-ката и на 12-ката. Няма 12LSR вътрешно.

Дали?
    Ами при мен така излиза, да MHI-то харчи по-малко, а го тествах на по-голям студ (-12 -13). Sharp-а на -9 -10. За 24 часа MHI-то в по-голямо помещение (26 квадрата) изхарчи 10kW. Sharp 12LSR в 18м2 + изхарчи 18kW. Sharp не го пече слънце през деня, това е разликата. Но не ми се вярва 8kW чак да ми е спестило слънцето Все пак макс 4-5 часа да е пекло. Дори и на макс консумация на MHI-то да го смятам - 1440W, колкото харчи на +8 и то само пикова консумация, която е само за секунди, точно преди климата да мине в off режим, пак излиза 5 часа X 1440 = 7200 + 10-тe kW = 17.2 kW А това е нереална и невярна сметка отвсякъде! Просто като пример го давам. Но дори и така да е, пак излиза че MHI-та харчи по-малко щото отоплява по-голямо помещение все пак Поддържал съм едни и същи градуси в помещенията при теста, дограмата е същата....

Евтин инвертор с добра on/off-ка по ефективност просто не може да се сравни, уверих се в това вече Повече тръби, повече фреон, по-голям топлообмен. И също така компресор с голяма мощност, който е идеално изчислен, така че да се постигнат оптимални резултати. Все пак говорим за разлика от 5 кила във външните тела, не 1-2. При еднакви вътрешни тела - 9кг, даже на MHI-то е 8.5 кила вътрешното сега се сетих и edit-нах поста MHI-то е с компресор 1300 вата, на Шарко 1470 максималната консумация е 1470 вата като това е + вентилаторите вероятно.

6. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Бабати,тук си в грешка-слънцето е фактор,ако не ти топи леда от климатика,топли ти помещението.При мен на облачно и студено се качва повече консумацията,отколкото при як студ,но слънчево.Факторите са винаги субективни и не можеш да кажеш:тая машина е по,другата-не,според консумацията и тн,както и за една и съща машина в различни помещения и условия.Например тук има много писания как една и съща машина работи различно и тези които ги ползват почват свекървенски приказки,вместо да преценят,че машините са при различни условия/фактори.

7. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    Бабати,тук си в грешка-слънцето е фактор,ако не ти топи леда от климатика,топли ти помещението.При мен на облачно и студено се качва повече консумацията,отколкото при як студ,но слънчево.Факторите са винаги субективни и не можеш да кажеш:тая машина е по,другата-не,според консумацията и тн,както и за една и съща машина в различни помещения и условия.Например тук има много писания как една и съща машина работи различно и тези които ги ползват почват свекървенски приказки,вместо да преценят,че машините са при различни условия/фактори.
    Така е по принцип, съгласен съм. Но все пак и разликата не е малка - 8kW - почти двойно! Де да знам, може и да си прав... Но все пак си е зима, слънцето пече 4-5 часа макс... И другото е че дори и равни да са по консумация, MHI-то е в по-голямо помещение... Както и да е, много задълбахме:P Да не се чупят машините само, това е важното

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Така е по принцип, съгласен съм. Но все пак и разликата не е малка - 8kW - почти двойно! Де да знам, може и да си прав... Но все пак си е зима, слънцето пече 4-5 часа макс...
    Прав е

10. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Дори в най-лошият случай имаме около 1400 квч годишно на квадратен метър като го разделим на 8760 часа=~ 160 вата на час на квадратен метър.Десет квадрата да имаме огрявани от стаята са 1.6кв за един час получени от слънцето.Разбира се това касае преди всичко жилищата с южно, югоизточно и югозападно изложение.Останалите като мен само се облизваме ...

11. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

само че лятото сметката е с обратен знак .. а лятото пече винаги ,докато зимата - много рядко ..

12. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Какъв е кярът от по-тежкото външно тяло тогава?

13. Тук е от
    Nov 2011

Огъва повече монтажните шини!

14.  

15. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    само че лятото сметката е с обратен знак .. а лятото пече винаги ,докато зимата - много рядко ..
    Не е баш така. Зимата слънцето е ниско и пече в стаята. Но лятото е високо и въобще не влиза. Да не говорим, че има и щори за тази цел.

16. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Бе ти нямай климатик та чакай само с щори да ти е хладно.

17. Тук е от
    Nov 2011

Аз съм с алу. щори с пълнеж от пенолатекс и лятото не пускам климатик.

18. Тук е от
    Aug 2011

Имам следната фактическа обстановка: Притежавам климатик Fujitsu AS-E25T-W. Вчера климатика спря да работи. Когато е включен премигват двата индикатора на вътрешното тяло зеления и оранжевия. Свързах се с фирмата от която е закупен, но поради голямата им натовареност ми препоръчаха да си помогна сам, като полея с топла вода задната решетка на външното тяло, за да сваля натрупания лед. Така и направих. Рестартирах климатика и той тръгна. Работи около 5 часа и снощи спря отново. Няма натрупан лед, но въпреки това когато се включи климатика светва зеления индикатор за включен климатик(така около 3-4 минути) в момента когато трябва да започне на топли започват отново да премигват зеления и оранжевия индикатор и климатика не започва да работи. Помогнете. Кажете според Вас какъв е проблема и как следва да се реши? Благодаря предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе