Страница 45 от 194 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно
Резултати от 661 до 675 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Re:Размразяване на климатици

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    По честитата на размразяване неможе да се съди дали климатика е малък или голям за помещението. Японските клими са с малки номинални мощности за да изкарат голям COP. КОлко често се размразява зависи и на колко градуса си натроил климатика.
    По честотата на разкрежаване може да се съди дали климатика е малък или голям за помещението. Колкото температурата в помещението е по-ниска, толкова кондензацията и охлаждането на фреона извършващо се във вътрешния топлообменник е по-добро, това води до по-ниски температури на изпарение на фреона във външното тяло. Колкото температурата на изпарение е по-ниска, толкова и натрупването на скреж е по-голямо.

Напълно съм съгласен, че върху процеса разкрежаване влияе и това на колко градуса си настроил климатика. Как по точно влияе? - Когато се зададат по-високи градуси при не-инверторните климатици компресора започва да работи, без да спира, а при инверторните се увеличават на максимум оборотите. Когато това стане климатика започва дефрост по изпълнение на някой от условията за това, като например намалена разлика в температурите между входящият въздух и температурата на топлообменника.

Ако обърнете внимание, когато има оплакване от участник, че климатика му целият е заскрежил и не ще да включи разкрежаване му се дава съвет да вдигне зададените градуси и да зададе максимална степен на въртене на вътрешния вентилатор.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитат Първоначално публикувано от karamundi
    новиат ми климатик замръва как да го оправя не топли от сервизния център ми казаха че е нормално при -7 градуса да замръзва а е инверторен помагаите
    Какъв е, кое му замръзна, как го ползваш? Успокой се, всичко се оправя, но дай повече информация.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от valen1
    По честотата на разкрежаване може да се съди дали климатика е малък или голям за помещението. Колкото температурата в помещението е по-ниска, толкова кондензацията и охлаждането на фреона извършващо се във вътрешния топлообменник е по-добро, това води до по-ниски температури на изпарение на фреона във външното тяло. Колкото температурата на изпарение е по-ниска, толкова и натрупването на скреж е по-голямо.

Напълно съм съгласен, че върху процеса разкрежаване влияе и това на колко градуса си настроил климатика. Как по точно влияе? - Когато се зададат по-високи градуси при не-инверторните климатици компресора започва да работи, без да спира, а при инверторните се увеличават на максимум оборотите. Когато това стане климатика започва дефрост по изпълнение на някой от условията за това, като например намалена разлика в температурите между входящият въздух и температурата на топлообменника.

Ако обърнете внимание, когато има оплакване от участник, че климатика му целият е заскрежил и не ще да включи разкрежаване му се дава съвет да вдигне зададените градуси.
    Виж сега. На мен са ми пределно ясни тези неща, но никога незнаеш при какви условия сравняваш два климатика. Ако навън е мъгла и отрицателна температура(характерно за София) климатика дори да е оразмерен правилно ще размразява често. Затова съм написал, че по размразяване неможе да се съди това дали клиамтика е правилно оразмерен. Принципно е язсно, че при еднакви узливия и само разлика в помещенията ще размразява по-често този който е в по-голямото помешение. А както знаеш някои евтини боклуци дори размразяват дори без да са замръзнали. Еидин приятел има някакви шибана Осака която миналата зима толкова често размразяваше про температура около 0 градуса, че пича гоизключи и си включи обикновенна печка.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

valen1 според това разсъждение колкото по ниска темп. се поддържа в помещението толкова по често ще размразява климатика ( тъй като пада темп. на изпарение което води до заскрежаване )а на практика е точно обратното

6. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    valen1 според това разсъждение колкото по ниска темп. се поддържа в помещението толкова по често ще размразява климатика ( тъй като пада темп. на изпарение което води до заскрежаване )а на практика е точно обратното
    Не е точно така. Колкото е по-ниска температурата в отопляваното помещение и климатика работи без да изключва компресорът е така. Когато климатика си достига ниската зададена температура и изключва компресора не е така. За да се натрупа скреж компресора трябва да работи.

7. Member
    Тук е от
    Oct 2006
    Живее в
    Ботевград

Да не пускам нова тема кажете, как е най добре да се размразяват отворите на външните тела? Дойде ми на идея понеже имам нагревател за размразяване от хладилник "Мраз". Ако го поусуча и го пъхна в отвора дали ще върши работа? Може ли да се свърже някъде към външното тяло и да се пуска от време на време автоматично?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Инвертор ли е или конвенционален?

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Още нещо да добавя при избор на климатик. Ако някой търговец Ви каже, че липсата на разлика или намалената такава между отдаваните мощности на отопление и охлаждане е поради това, че по този начин производителят постигал по-висока икономичност на системата, си е Ваша работа дали да му вярвате. На всеки му се иска да вярва в хубави приказки.

Японски модел от каталога на Sanyo за 2008 г.

Sanyo SAP-EX25U
    Отдавана номинална мощност на охлаждане - 2,5 kW
    Отдавана номинална мощност на отопление - 3,2 kW
    Килограми вътрешно тяло - 13 kg.
    Килограми външно тяло - 40 kg.
    COP - 5,94

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Това е топ-модела на Sanyo за 2007-ма. Което само потвърждава моето мнение малко по-назад

12. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

valen1 спомени и цената на Саньото ,аз се сгрявам само като му чета цената другите параметри не искам да ги чета инак е перфектна машина

13. Member
    Тук е от
    May 2003

Да питам: в службата имаме една OSAKA CH-52 на дисплея и показва 18*/23*, вън на питата има два пръста лед! Вчера техниците цял ден я поливаха с маркуча с топла вода - днес сутринта пак е замръзнала. Мислим че нещо и е збъркано в системата за размръзяване, при толкова лед и не влиза в дефрост - продължава да работи но духа хладно. Как да я накараме да се размръзи? Или да викаме сервиза?

14.  

15. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Вчера ТОШИБА-та ми /10SAVP-E /размрази за първи път през живота си .Беше си хванал вече скреж по целия топлообменник след снега, вятъра и студа, безтова да се отрази осезателно на топлоотдаването.Включи си дефроста и след 5 минути питата беше направо изблизана.почти не се разбра, че размразява, тъй като се оказа, че зеления индикатор не мига при дефрост.Само си се появи нормалния шум от движението на фреона, който за моя изненада изобщо не бе силен, и ако не беше тихо в стаята, можеше и да не усетя, че размразява.

16. Member
    Тук е от
    May 2003

Така е да. Хубавите машини не се усещат като размръзяват. При включен телевизор, само ако си бил под него ще усетиш че е спрял да духа топличко  Да не го хваля много моя че ми е на ръбчето като мощност ама ... никви ядове в тоя студ нямам Генерал-Фужитсу 12LGC. Тука в службата техниците ходят с едни схеми напред/назад(имаме няколко климатика) - е не могат да ги накарат за да топлят работните помещения до нужната температура.

17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2008

Здравейте

Имам нуйда от съвет. Климатика ми е LG LM2163H2L. Това е мултисплит система от една 12-ка и една 9-ка. Машината май доста е замръзнала защото 12-ката не топли хубаво и като работи компресора бучи адски силно. Имам сложен при монтажа щуцер и доста дълъг отвеждащ маркуч (около 2 метра). Машината е на втория етаж на къща, а маркуча слиза до земята. Проверил съм,че от него неизтича нищо. Търся метод да му помогна.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от deqnak__
    Търся метод да му помогна.
    Използувай "водния метод".
    Махни щуцера, щолкото и трудно да е това при тези минусови температури. После му сипи няколко шишета с топла вода отстрани за да се размрази тавата и да изтече всичко отдолу през отвора на щуцера.
    Винаги трябва да следиш да не се запушва вече този отвор

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 45 от 194 ПърваПърва ... 3543444546475595 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе