Страница 46 от 194 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно
Резултати от 676 до 690 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2006

Re:Размразяване на климатици

Здравейте,имам климатик Osaka CH-12-B/D инвертор,подкара шеста година,но от няколко дни забелязах че като почне да размразява кара по 10-15 минути, и компресора издава звук все едно иска да отлети нанякъде Самата пита отвън не е заскрежена.След това близо час си работи нормално и пак от начало.Днес при едно такова размразяване го спрях от контакта за 5-10 минути и след това заработи както трябва докато не почна пак да размразява.Има ли място за притеснение,профилактика не му е правена откакто излезна от гаранция(3 години)
    Иначе аз всяко лято с пароструйка мия външното тяло а вътре чистя филтрите.

п.п.И самото обръщане на режима стана по-дълго(въздишката е по-продължителна)

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

tany,когато превключи за дефрост,компресора на инвертора работи няколко минути на максимални обороти и ако не е обезшумен хубаво звукът е като на набиращо се "Балканче".Другото е че с годините остарява гумата на тампоните на компресора.И третата възможна причина е че при продължителни минусови температури може да се събере лед около ресивъра на компресора и той да опира в ламарината деляща компресора от топлообменника.Затова някой ресивъри имат изолация.
    Всичко изброено до тук не е притеснително.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

И не само около ресивъра,може да е събрал лед и под дъното на компресора.Ако има малък наклон към страната на компресора,там събира конденза от дефроста и ако няма отвор-си замръзва под компресора и почва да бучи отвратително.Е това е притеснително -заради невъзможността на компресора да си вибрира в тампоните започва да се амортизира лагеруването на ротора.Следва заклинване и блокиране на ротора.

5. Тук е от
    Jun 2006

jori,точно като "Балканче" се набира,кофти е че продължителността е 10-15мин.Той размразява нещо което го няма!Питата няма скреж та камо ли лед.Всички отвори са отпушени и аз като бъркам с пръст в тях не напипвам лед.Тази вечер няколко пъти се будих от "Балканчето"Може да е от внушение но като че ли е свързано с температурата която му е зададена.По принцип в това време го държа на 24-25гр.(макар че не е толкова)нощес към 3часа го намалих на 23 и от тогава не го е правил номера.Няколко пъти размразява нормално за около 5-6 мин.Направо не знам какво да мисля.

6. Тук е от
    Sep 2008

Здравейте на всички изчетах всичко по темата с интерес защото първа зима съм на климатик.Интересно ми е защо всички плюят осаките а се оплакват от всякакви други марки.Аз съм с осака 14-ка инвертор и съм супер доволен да чукна на дърво .Осаката работи нон стоп през деня на 25-26 гр. през ноща 21-22гр. на денонощие размразява 4 максимум 5 пъти.За лед и дума не може да става при условие че външното тяло е изнесено на перваза на терасата вали си го сняг и дъжд от всякъде.Щуцера не е махнат .Размразява за около 7-8 мин.без шумове и без да духа студено вътре.Отоплявам 26 кв. с обикновенна дървена дограма. Пздрави на всички.

7. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Зависи от ОСАКА-та и по-точно в кой завод е произведена.Аз имах и я дадох на бабата, когато си смених машините.Модела се води 12SBP - АС инвертор, първия с бренда ОСАКА.Машината по принцип си е ГРЕЕ, оказа се желязна.Трета зима работи като пушка, никога не е замръзвала, топли много добре и е достатъчно икономична.Между другото е доста тиха и може да се сравняма с по-класните машини.В момента е отопление на помещение от около 60 кубика/малко нестандартно- дълго и тясно, с таван на около 2,40 метра/, като няма никакви проблеми.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

За първи път хванах Саньото ми да размразява. Не го улових в началото, като влязох вече беше започнал процеса. Продължи над 5 мин. докато бях там, а колко преди това е започнало не знам. Включва дефрост рядко (чак сега го видях), но пък качествено. Толкова силно развърта компресора, че отвън се чува бучене. Изтече се солидно количество вода, топлообменникът идеално чист. Като включи пак на отопление, компресорът се развъртя много яко, явно за да навакса изгубената енергия (че аз отварях и прозореца да го гледам какво прави).
    Обаче особено при дефрост външното на Саньото бучи доста повече от МХИ-то ми. Сякаш и като цяло външното на Саньото е леко по-шумно, или пък просто понеже е под прозореца ми го чувам повече от МХИ-то, което е на терасата.

10. Тук е от
    Sep 2008

Дайте съвет как да премахна леда натрупан в долната част кадето е дупката че ми се струва че е запушена на климатика ми МХИ 25 ZG-S,ако го включа на режим охлаждане на 16 С с вдигнати клапи и LOW вентилатор и в съштото време полея и малко гореща вода отстрани дали мога да премахна изцяло леда?Иначе климатика си работи не му обръщах внимание но започна тея дни да бучи а преди изобщо не го чувах и мисля че се дължи на натрупаният лед в тавата.???

11. Тук е от
    Aug 2007

Здравейте. Да споделя моите наблюдения на дефрост режима на хаер 09-hva103. Много кратък окло 3 м.Бях поставил ел. електромер и наблюдавах консумацията по време на дефроста.Първите две мин.консумацията беше 350W ,през третата мин.консумацията се покачва на 600W след което дефроста преключва.Резултата е напълно чисто външно тяло.След като видях как се справя при отрицателни Т и снеговалеж вече нямам никакви съмнения относно качествата на този модел.
    И ми се струва че по време на деврост външното е малко по тихо.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

denis_7-само с гореща вода с малко сол в нея става бързо.От режима на охлаждане няма полза,освен да изстинете вътре в стаята.

13. Тук е от
    Sep 2008

vanko68 благодаря ти утре ще пробвам със горешта вода и сол

14.  

15. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Никога не бих си полял климатика със солена вода!

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Единствено и само топла вода!!!

17. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

познайте обледения труп
    [img width=750 height=600]http://img339.imageshack.us/img339/8913/img00251kq1.jpg[/img]
    а това е МЕ25GC след тежката минала зима .. явно има какво да се желае от размразяването му

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Alexi този климатик на снимката май някой от горе му е помогнал да замръзне.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 46 от 194 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе