Страница 69 от 194 ПърваПърва ... 1959676869707179119 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,021 до 1,035 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

Re:Разскрежаване при климатиците

ivan1 Слагай тампони с тях вътре няма да се чува. Тампоните трябва да са с прекъснат болт.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Тези са хубави,наистина са с два отделни болта,но са много меки и се смачкват откъм компресора дори външното да тежи 30кг.

4. Moderator Аватара на Jackas
    Тук е от
    Jan 2007

Внимавайте с тези тампони, защото има доста калпави и се късат много лесно( шпилките излизат от гумата без особенно усилие)

5. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Благодаря ви за мненията, ще търся такива тампони, даже ще извикам пак монтажната група щото е доста високо към 5 метра където го монтираха, и е в гаранция.

P.S. днеска са ми монтирали тампоните докато бях на работа и сега съм доволен, вече не се чува кога тръгва и спира само шума от вътрешното тяло, преди повече чувах външното, когато се форсира на средна мощност на затворен прозорец не се чува,докато ги слагали пак са казали на баща ми че нямало нужда от тях обаче на практика се оказа че има нужда, проблема е бил, че четирите крачета на външното тяло не са стъпвали всичките, единият не е опирал, като при монтажа са го изравнили със шайби , това леко посукване е било достатъчно да генерира вибрации.

6. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Днес реших да замеря температурите които генерира климатика ми. При външна +10, стая +22, при зададени 30 градуса и вентилатор на макс след около 7-8 минути на изхода климатиха духаше с +55. Очаквах малко повечко като че ли, но май е нормална тази температура. Както и да - намалих го на 22 градуса и разбира се той изключи. След около 3-4 часа погледнах навънка тялото - беше влажно (нормално след като навън леко ръмеше или по скоро беше валяло до преди малко). Това което ме изненада е че по средата на външното тяло имаше една хоризонтална ленат "сух" топлообменник - може би около 10 см широка. Там където се получава заскрежаване поради недостиг на фреон при мен имаше "суха" част - а под и над нея беше влажно - чудя се на какво се дължи това?

7. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    Днес реших да замеря температурите които генерира климатика ми. При външна +10, стая +22, при зададени 30 градуса и вентилатор на макс след около 7-8 минути на изхода климатиха духаше с +55. Очаквах малко повечко като че ли, но май е нормална тази температура. Както и да - намалих го на 22 градуса и разбира се той изключи. След около 3-4 часа погледнах навънка тялото - беше влажно (нормално след като навън леко ръмеше или по скоро беше валяло до преди малко). Това което ме изненада е че по средата на външното тяло имаше една хоризонтална ленат "сух" топлообменник - може би около 10 см широка. Там където се получава заскрежаване поради недостиг на фреон при мен имаше "суха" част - а под и над нея беше влажно - чудя се на какво се дължи това?
    ... на нормална работа.Имам два-същото полжение.Виждал съм и други 12 ЛДЦ-същото.Гледай като паднат температурите под 2 градуса дали размразява както трябва.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2008

Днес моя 12LD за първи път го видях заскрежен.Забелязах ,че след дефорс остана малко скреж по външното тяло (на трета снимка )нормално ли е?
    В Русе температурата е 0* , полусилен североизточен вятър, вали дъжд (абе направо поледица)
    Преди разскрежаването

По време на разсрежаването

Няколко минути след разскрежаването пак започна да се заскрежава .Нормално ли е толкова бързо да се заскрежи?
    [img width=712 height=600]http://storage1.album.bg/b11/p1040449_c1098_26026463.jpg[/img]

10. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Да - всичко си му е наред...затвори прозореца и сядай пред телевизора,машинката си знае работата ,ще вземеш да го орочасаш...

11. Member Аватара на ceco.bojkov
    Тук е от
    Apr 2010

Ще изчакаме температурите в Русе да станат -20 тогава ще видим на кои климатика е наред и на кои не

12. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

При вашите условия в Русе, по-добре от това, здраве му кажи.При -20 лесно, няма влага, всичко сухо, машинките работят бомба.Поне моите, де......

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    При вашите условия в Русе, по-добре от това, здраве му кажи.При -20 лесно, няма влага, всичко сухо, машинките работят бомба.Поне моите, де......
    А чувал ли си при -20 как брумкат на сухо(не твоите де),ха по-добре да е така до Георгьовден,па после ще го мислим http://sinoptik.bg/?lid=100728193 .

14.  

15. Тук е от
    Nov 2010

Можеш да го понапръскваш с антифриз концентрат отвреме навреме.

16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    А чувал ли си при -20 как брумкат на сухо(не твоите де),ха по-добре да е така до Георгьовден,па после ще го мислим http://sinoptik.bg/?lid=100728193 .
    Няма лошо да е така, хем на вилата ще мога да си работя.

17. Member
    Тук е от
    Sep 2010

Има въпрос относно дефроста на моя климатик (от подписа). Някой колега от форума ми беше дал документ с алгоритъма за размразяване за моя но нещо не можах да го разбера съвсем (за съжаление в момента го нямам). Та в него пише че за да се включи дефроста трябва външната температура да е под ппределена стойност и компресора да е работил определено време (мисля че беше нещо от рода на 60 мин). Това което забелязвам при моя климатик е че поради спецификата на мястото в което е монтиран доста често изключва (част от въздуха се връща много бързо нагоре и лъже датчика). Например в момента температурата навънка е +3 в стаята е 22, на климатика му е зададена 21 и той работи по следния начин - около 5-7 минути топли на минимума си, след което изключва (температурата горе при него става 25) и след около 2-3 минути отново ключва защото при него температурата пада до 23. През цялото време в стаята е 22 (комфортно ми е). Това което ми притестнява е че ако изключва по този начини при по-ниски температури (да кажем около -3, -4) дори и при по голям интервал на работа - нещо от рода на 30 минути топли, 5-10 минути "почива" то никога няма да включи дефорст заради ограничението необходимо количество "работа" на компресора след протекъл дефрост. Та въпроса ми е - някой знае ли дали този режим за работа на компресора се "натрупва" например 2 интервала по 30 минути или трябва да има непрестанна работа от 60 мин на компреосра за да включи дефроста? Ето и снимки на мястото на монтажа - за съжаление това беше единствено място - стаята е 3.5 х 6 м - стената на която е монтиран климатика е външна.

18. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от sunmanbg
    Има въпрос относно дефроста на моя климатик (от подписа). Някой колега от форума ми беше дал документ с алгоритъма за размразяване за моя но нещо не можах да го разбера съвсем (за съжаление в момента го нямам). Та в него пише че за да се включи дефроста трябва външната температура да е под ппределена стойност и компресора да е работил определено време (мисля че беше нещо от рода на 60 мин). Това което забелязвам при моя климатик е че поради спецификата на мястото в което е монтиран доста често изключва (част от въздуха се връща много бързо нагоре и лъже датчика). Например в момента температурата навънка е +3 в стаята е 22, на климатика му е зададена 21 и той работи по следния начин - около 5-7 минути топли на минимума си, след което изключва (температурата горе при него става 25) и след около 2-3 минути отново ключва защото при него температурата пада до 23. През цялото време в стаята е 22 (комфортно ми е). Това което ми притестнява е че ако изключва по този начини при по-ниски температури (да кажем около -3, -4) дори и при по голям интервал на работа - нещо от рода на 30 минути топли, 5-10 минути "почива" то никога няма да включи дефорст заради ограничението необходимо количество "работа" на компресора след протекъл дефрост. Та въпроса ми е - някой знае ли дали този режим за работа на компресора се "натрупва" например 2 интервала по 30 минути или трябва да има непрестанна работа от 60 мин на компреосра за да включи дефроста? Ето и снимки на мястото на монтажа - за съжаление това беше единствено място - стаята е 3.5 х 6 м - стената на която е монтиран климатика е външна.

Не бой се работата н а компресора с оглед влизането в дефрост се натрупва, но засега след като не работи постоянно, най-вероятно няма и да натрупа скреж и да обледени, така че напразно се притесняваш.Когато вали или пада под 0 градуса тогава хвърляй по 1 - 2 пъти на ден поглед към него(особено при снеговалеж).

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе