Страница 84 от 194 ПърваПърва ... 3474828384858694134 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,246 до 1,260 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Re:Разскрежаване при климатиците

Пушка е Хайър-ът. Само трябваше и ти да пуснеш малко музичка от вътре и при затворен прозорец, че така не е честно да се сравнява.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ей,ще вземе някой да се люсне от джама или по-лошото-да си изпусне скъпата камера,та жена му да го претрепе!А тия решетки са голяма беля и мицубишито и фуджицото лепят лед,а на дайкина пък хванали телта за тръбата...

4. Тук е от
    Aug 2007

Цитат Първоначално публикувано от johny01
    Ей,ще вземе някой да се люсне от джама или по-лошото-да си изпусне скъпата камера,та жена му да го претрепе!А тия решетки са голяма беля и мицубишито и фуджицото лепят лед,а на дайкина пък хванали телта за тръбата...
    Да ,като вали сняг по решетката се натрупва и остава докато не се стопли времето.

5. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

аз за това съм я махнал тая решетка на Фуджичо ,има положителна промяна .. а Санчо фабрично няма такава

6. Тук е от
    Nov 2011

На този дали са му махнали решетката? Вчера го щракнах

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

На този му тече яко отгоре...

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Вместо да се караш и търсиш виж какви са параметрите на този климатик никой не е виновен за избора ти че е до -5.
    Ей това ми е най-интересно. Моя е същия, но 12-ка и пак до -5 на кашона, но той не знаеше. Работи и при -18 ( а може и малко по-ниски, но не съм ги видял). Настроен на 26градуса при -15 поддържа 23. Вечер, когато и температурата падаше до -18 работи на 21 и поддържа 20,5. Може би наистина го измъчих в тази студена седмица и половина, но разчитам че има защити и т.н. дето да му кажат, че не бива да работи . На тез ниски температури с тоя сух въздух не ми правеше грам лед по външното, но на около всеки 35-40 минути си минава в режим на дефрост профилактично за по 5-7 минутки. Останах доста доволен, дано не е за сметка на скъсен живот

10. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

След като климатикът не мери влажност или няма обемни датчици, за да прецени кога има лед по питата, за да го махне, как някои клими дефростват само при нужда? Трудно е да го хващам моя Sharp кога размразява, защото няма индикация, но така на око и по усет размразява много рядко и само и единствено когато има лед по питата. Иначе не. Не съм го виждал да прави"контролни дефрости", както ги наричате, нито дефрости по таймер - да речем на всеки 2.5 часа и тн. Как става това, някой може ли да обясни? Гледам, и собствениците на Дайсейкай споделят, че така им работят климите.

Благодаря.

11. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Всичко допира до алгоритъма и параметрите, които се следят.Знам за моя ТОШО как става, но е малко дълго за писане.В сервизното ги има.Грубо казано - три зони на дефрост, базова температура, която се определя между десета и петнадесета минута на работа на компресора и която се запаметява от елекртониката и после мониторинга и сравнението на базата и реалната температура на обменника.При ТОШО ІІІ контролните дефрости започват чак под -25 градуса и по дължина са в зависимост от температурата на обменника вън.

12. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Всичко допира до алгоритъма и параметрите, които се следят.Знам за моя ТОШО как става, но е малко дълго за писане.В сервизното ги има.Грубо казано - три зони на дефрост, базова температура, която се определя между десета и петнадесета минута на работа на компресора и която се запаметява от елекртониката и после мониторинга и сравнението на базата и реалната температура на обменника.При ТОШО ІІІ контролните дефрости започват чак под -25 градуса и по дължина са в зависимост от температурата на обменника вън.
    Мерси, еdi, ще прегледам сервизното на 3-ката.

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ей,бабати,изтекоха ти очите.А как е MHIто,ама честно?По наше село конвенционалки само мидейките оцелаха.
    ппБабати трябва да го вземете(които сте му градски) да преточи някоя машина с цигарка в уста,да се фиксира,че е врътнал по темата(да не се обидиш,ей).

14.  

15. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Ей,бабати,изтекоха ти очите.А как е MHIто,ама честно?По наше село конвенционалки само мидейките оцелаха.
    ппБабати трябва да го вземете(които сте му градски) да преточи някоя машина с цигарка в уста,да се фиксира,че е врътнал по темата(да не се обидиш,ей).
    hahahaha :D :D добре съм, Джонка, споко:P

MHI-то не искам да го хваля, че да не го урочасам! Щото е и дърто... Ако трябва да съм откровен - държи се феноменално (!), дори това, че е шумно взе да ми харесва, ако щеш вярвай:P Някак си като го чуя, ми звучи като яка машина и ми вдъхва доверие и се чувствам сигурно и дори ми доставя удоволствие да го слушам, инверторчето в другата стая като отворя прозореца и му чия "телцето" как жужи и ми е малко като детска играчка и дори ми е смешно Пък и не искам да говоря повече за конвенционалки щото ме hate-ват здраво хората във форума:P Единственото предимство на Sharp-а пред MHI-то е софтуерът и по-ниският шум на вътрешното, нищо повече! MHI-то в по-голямо помещение е по-икономично от Sharp-а. И не е заради изложението, повярвай ми - 8kW повече ми изхарчи за 24 часа в голямия студ в сравнение с SHarp-а 10 vs. 18kW - е не може от изложението да се спестяват тия 8kW - чак толкова не ми се вярва MHI-то (не знам дали щото е на завет и не го вали сняг) тая зима се е обледенило здраво само 2-3 пъти, през останалото време е съвсем чиста питата! Също и доста рядко дефроства Дори 1 път му помогнах с дефроста като го пуснах да студено щото се уплаших да не му стане нещо. Беше събрало 2-3 см лед но дори и това не му пречеше продължава да топли помещението от 26 квадрата! Какво да ти кажа, ако нещо му стане на това MHI, за това помещение пак ще си взема конвенционално MHI - 40HG-S Много съм доволен Конвенционалките на MHI са адските машини просто!

37 кила външно, 9 кила вътрешно
    1300 фреон
    1300W компресор
    600 масло
    с капиларки е обаче

Но за мен е просто перфектната машина! На -12 бачка без ядове и прави 43 градуса струя без проблем

16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

"с капиларки е обаче",ми с кво искаш да е,то и шарпа ти е с капилярка.Нека,да ти е топло и кеф,ама не отваряй прозореца да ги гледаш,че ще ги пресечеш от топлия въздух,който излиза.

17. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

"с капиларки е обаче",ми с кво искаш да е,то и шарпа ти е с капилярка.Нека,да ти е топло и кеф,ама не отваряй прозореца да ги гледаш,че ще ги пресечеш от топлия въздух,който излиза.
    Знам, че е с капилярка Sharp-а Ама той е само с една А и сегашните конвенционалки на MHI (HG-S серията) са с EEV Затова споменах, че мойто е с капилярки.

18. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

за конвенционалка е нормално да е с капилярка ама инвертора се скопява малко .. моя Панасоник е с капилярка другите са с ЕТРВ ,разликата са някакви 10° надолу в ефективното отопление при машините с ЕТРВ .. Панасоника топли до към -10-12 ,а другите бичат и духат топло и под -20 особено Саньото е много добре пресметната машина ако се оразмери правилно просто няма събаряне от студ ... ама е с 33 кила външно

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе