Пушка е Хайър-ът. Само трябваше и ти да пуснеш малко музичка от вътре и при затворен прозорец, че така не е честно да се сравнява.
Пушка е Хайър-ът. Само трябваше и ти да пуснеш малко музичка от вътре и при затворен прозорец, че така не е честно да се сравнява.
Ей,ще вземе някой да се люсне от джама или по-лошото-да си изпусне скъпата камера,та жена му да го претрепе!А тия решетки са голяма беля и мицубишито и фуджицото лепят лед,а на дайкина пък хванали телта за тръбата...
Да ,като вали сняг по решетката се натрупва и остава докато не се стопли времето.Първоначално публикувано от johny01
аз за това съм я махнал тая решетка на Фуджичо ,има положителна промяна .. а Санчо фабрично няма такава
На този дали са му махнали решетката? Вчера го щракнах
Ей това ми е най-интересно. Моя е същия, но 12-ка и пак до -5 на кашона, но той не знаеше. Работи и при -18 ( а може и малко по-ниски, но не съм ги видял). Настроен на 26градуса при -15 поддържа 23. Вечер, когато и температурата падаше до -18 работи на 21 и поддържа 20,5. Може би наистина го измъчих в тази студена седмица и половина, но разчитам че има защити и т.н. дето да му кажат, че не бива да работи . На тез ниски температури с тоя сух въздух не ми правеше грам лед по външното, но на около всеки 35-40 минути си минава в режим на дефрост профилактично за по 5-7 минутки. Останах доста доволен, дано не е за сметка на скъсен животПървоначално публикувано от VeleV.Klima
След като климатикът не мери влажност или няма обемни датчици, за да прецени кога има лед по питата, за да го махне, как някои клими дефростват само при нужда? Трудно е да го хващам моя Sharp кога размразява, защото няма индикация, но така на око и по усет размразява много рядко и само и единствено когато има лед по питата. Иначе не. Не съм го виждал да прави"контролни дефрости", както ги наричате, нито дефрости по таймер - да речем на всеки 2.5 часа и тн. Как става това, някой може ли да обясни? Гледам, и собствениците на Дайсейкай споделят, че така им работят климите.
Благодаря.
Всичко допира до алгоритъма и параметрите, които се следят.Знам за моя ТОШО как става, но е малко дълго за писане.В сервизното ги има.Грубо казано - три зони на дефрост, базова температура, която се определя между десета и петнадесета минута на работа на компресора и която се запаметява от елекртониката и после мониторинга и сравнението на базата и реалната температура на обменника.При ТОШО ІІІ контролните дефрости започват чак под -25 градуса и по дължина са в зависимост от температурата на обменника вън.
Мерси, еdi, ще прегледам сервизното на 3-ката.Първоначално публикувано от edi1
Ей,бабати,изтекоха ти очите.А как е MHIто,ама честно?По наше село конвенционалки само мидейките оцелаха.
ппБабати трябва да го вземете(които сте му градски) да преточи някоя машина с цигарка в уста,да се фиксира,че е врътнал по темата(да не се обидиш,ей).
hahahaha :D :D добре съм, Джонка, споко:PПървоначално публикувано от johny01
MHI-то не искам да го хваля, че да не го урочасам! Щото е и дърто... Ако трябва да съм откровен - държи се феноменално (!), дори това, че е шумно взе да ми харесва, ако щеш вярвай:P Някак си като го чуя, ми звучи като яка машина и ми вдъхва доверие и се чувствам сигурно и дори ми доставя удоволствие да го слушам, инверторчето в другата стая като отворя прозореца и му чия "телцето" как жужи и ми е малко като детска играчка и дори ми е смешно Пък и не искам да говоря повече за конвенционалки щото ме hate-ват здраво хората във форума:P Единственото предимство на Sharp-а пред MHI-то е софтуерът и по-ниският шум на вътрешното, нищо повече! MHI-то в по-голямо помещение е по-икономично от Sharp-а. И не е заради изложението, повярвай ми - 8kW повече ми изхарчи за 24 часа в голямия студ в сравнение с SHarp-а 10 vs. 18kW - е не може от изложението да се спестяват тия 8kW - чак толкова не ми се вярва MHI-то (не знам дали щото е на завет и не го вали сняг) тая зима се е обледенило здраво само 2-3 пъти, през останалото време е съвсем чиста питата! Също и доста рядко дефроства Дори 1 път му помогнах с дефроста като го пуснах да студено щото се уплаших да не му стане нещо. Беше събрало 2-3 см лед но дори и това не му пречеше продължава да топли помещението от 26 квадрата! Какво да ти кажа, ако нещо му стане на това MHI, за това помещение пак ще си взема конвенционално MHI - 40HG-S Много съм доволен Конвенционалките на MHI са адските машини просто!
37 кила външно, 9 кила вътрешно
1300 фреон
1300W компресор
600 масло
с капиларки е обаче
Но за мен е просто перфектната машина! На -12 бачка без ядове и прави 43 градуса струя без проблем
"с капиларки е обаче",ми с кво искаш да е,то и шарпа ти е с капилярка.Нека,да ти е топло и кеф,ама не отваряй прозореца да ги гледаш,че ще ги пресечеш от топлия въздух,който излиза.
Знам, че е с капилярка Sharp-а Ама той е само с една А и сегашните конвенционалки на MHI (HG-S серията) са с EEV Затова споменах, че мойто е с капилярки.Първоначално публикувано от johny01
за конвенционалка е нормално да е с капилярка ама инвертора се скопява малко .. моя Панасоник е с капилярка другите са с ЕТРВ ,разликата са някакви 10° надолу в ефективното отопление при машините с ЕТРВ .. Панасоника топли до към -10-12 ,а другите бичат и духат топло и под -20 особено Саньото е много добре пресметната машина ако се оразмери правилно просто няма събаряне от студ ... ама е с 33 кила външно