С мерак всичко е възможно! Днес в Пловдив 16.5 - 17С - климатика ми при зададен 23, поддържаше 24 на ауто фан! За сефте!
С мерак всичко е възможно! Днес в Пловдив 16.5 - 17С - климатика ми при зададен 23, поддържаше 24 на ауто фан! За сефте!
Днес бях в Плевен едно хитачи инвертор мисля 45-ца на новата боулинг зала на покрива който не вярва и има възможност да иде да го види пече го цял ден слънцето и външното е станало 2 пъти по голямо заради леда който е натрупало а днес температурите бяха 16градуса.Нямах възможност да го снимам защото светофара светна зелено и почнаха да ми свиркат отзад да тръгвам иначе бях извадил телефона
Що се не обади да пием по кафе? Може аз да го снимам.
Днес отляха фреон от климатика-резултатът е впечатляващ.Струята достигна 50-55°,но проблема не е решен-забелязах, че работи на принципа включване/изключване-при зададени 20° спря напълно, падна до 17° и тръгна, но не да наваксва с яката струя, а със струята, с която би трябвало да поддържа.Не може да направи 18°. Някакви идеи?
Дали някоя платка не е скапана?
Днес беше много топло, нормално е да работи на он/офф. Как отляха фреон, че при 410 е интересно
Ми изпуснаха малко навън.Според тях 70-80 мл, ама не знам какрешиха, че са изпуснали толкова.
Че те все едно нищо не са направили. Умници... Така и ти можеше.
deian Съгласен съм че не са направили нищо, но R410A може да се дозарежда. Неми се водят излишни спорове. http://refrigerants.dupont.com/Suva/...pdf/h92031.pdf
Днес навън при 1° климатика на 21° в стаята поддържа 19° и си работи на принципа on/off като температурата на изходящата струя- 29-30°.Стори ми се малко ниска, качих го на 22°, продължи да работи с разликата, че не спираше.Изходящата си остана 30°.След доста време направи 20° и пак започна да спира и да я поддържа като изчаква да падне с 1° и пак тръгва.Ядоса ме и го дадох на 26° и след 10 минути струята вече беше 50-51° - започна да топли яко.Въпросът ми е нормално ли е това,защо не топли винаги с 50° и защо спира при положение, че темп. в стаята е с 2° по-ниска от зададената?
Е как ще топли винаги с 50°, нали е инвертор... Кой знае защо спира - може датчикът да се лъже. Изчакай да застудее да видиш как е.
с отливането на фреон нищо не стана сега ще ли да му свалят да му препрограмират или сменят платката това възможно ли е да се направи дали няма да има негативен резултат и още повече да го сдухат
нова щели да сложатПървоначално публикувано от VeleV.Klima
платката днес е сменена до няколко ако може по-студени дни ще пиша как е
А на коя степен трябва да се държи вентилаторът според теб тогава - на High ли, защо?!Първоначално публикувано от Julian
Ако работи на High , това означава че постоянно му работи на макс. и ще му консумира повече ток!
Някак си ми е много трудно да се съглася с хората, които мислят, че като постовят вентилаторо на макс и ще им гори по-малко ток.
Този вентилатор нали работи с ток? Следователно, ако е на High върти най-бързо и по тази причина ще се нуждае от повечко ток за да върти по-мощно! На коя скорост автомобилът ще е по икономичен на 2-ра или на 3-та? Хм, не знам аз не съм електричар, но...
При мен машината работи на Авто и според температурата сама си определя оборотите!
Задал съм му 23 от дистанционното в хола ей ся погледнах термометъра и показва 26, а в спалнята е 24.Температурата навън е -1 (Пловдив).