Имаш ли поглед до тавата ? Да не се е заледила?
Имаш ли поглед до тавата ? Да не се е заледила?
От какво ще се заледи, навън е между +5° и +10°. Нещо му има ако наистина вади едва 37° на максимум.
Ванко виж това е горе долу разрез на ресивъра така успях да го нарисувам ще разберешПървоначално публикувано от vanko68
Благодаря за труда,който си положил,аз много добре ги знам картинките.Но не ми отговаряш на въпроса-как така се събира течна фаза,като в него влиза газова.И откъде ще вземе енергия,за да се изпарява течността в газ.Нали не ме караш да вярвам,че на входа на компресора има течна фаза?
deian-а звука от стържене? Сега качвам снимки на ледогенератор в такова време.
http://pics.data.bg/categories/1/общ...7/26012009176e
Подчертавам,че отгоре му няма нищо.Това са офиси на един етаж.
Точно на картинката се вижда че засмуква от горе на ресивъра там е газова несъм го начертал много добре в книгата на Гатев я има хубаво нарисувана и описана. Все пак човек се учи постояно.
Между другото и аз вчера снимах едих хаер и една мидея замръзнали но по бели така с хубав скреж. Най интерсното е че и двата климатика са с лого на една фирма дето се прави на велика в Плевен.
Ами не е се напълнил с течна фаза това се ползва за допълнително подсигуряване да не влезне течна фаза в компресора че иначе ще има воден удар.
Е ако не се пълни с течна фаза,за какво му викаме ресивър или акумулатор( резервоар)
Меркурий ама и тия дето си написал не си бръснят клиентите сложат ли климатика повече не стъпват при тях.
Моята група там се скъсват да ходят на гаранционни ремонти на техни клими.
възможно ли е от препълването с фреон което твърдят че е направено от завода да се повреди компресора от засмукването на течна фаза фреон
Възможно е,но трябва да е доста препълнен,в пъти.
Малко оф - ама къде е това чудо при положителни температури , а днес късно пролетно времеПървоначално публикувано от VeleV.Klima