Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 140

Климатикът ми не топли при -5 градуса

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2008

Re: Климатикът ми не грее при -5

Imegogo, сега температурите навън са положителни и можеш по-обективно да прецениш дали работи климатика. Настрой го на макс. Т и го остави да работи на отопление с макс. вентилатор около 15 мин. Измерваш разликата между температурите на входящия и изходящия въздух, умножаваш я по макс . дебит на турбината и разделяш на 3,41. Така получаваш приблизително отоплителната му мощност в kW.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Хах и на мен ми пратиха съобщение от К&К че трябвало да се испусне фреон от новите хитачита и тва ако не е ебавка с клиента и с монтажниците.....
    Първо на първо как да разбера колко да испусна че да остане точно количество в системата(пък и R410 испуснеш ли малко той вече няма същото качество) според мен не трябва да се испуска ами да се събере и после да се зареди климатика на ново но точно колко събира не се знае защото няма кой да каже.Ето още една причина никога през живота си да работя с тази марка!

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

nikinp76-една дребна забележка-получава се във Вт.Да не вземе човека да повярва,че климата му отделя 3 000 Квт,голям майтап ще падне.

5. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Това е много несериозен отговор. Не пише ли точно какво трябва да е количеството фреон в съответните модели? Не вярвам от Хитачи да са казали "трябва да изпуснете малко фреон".

6. Тук е от
    Dec 2008

Прав си Ванко, извинявам се. Във ватове се получава.
    Ама явно няма нужда и колегата да смята, щом и от производителя признават, че в климатика нещо е сбъркано.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Точно че пише но е грешно.Примерно даден модел са написали че събира 1.00кг. и с толкова е зареден а се оказва че трябва да е по малко но точно колко никой неможе да ти каже.

8.  

9. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Според мен, при инвертор с ЕТРВ, по-голямото количество фреон няма да окаже негативно влияние върху работата на климатика, защото температурата на изпарение се контролира.

Тъй като нужният фреон участващ в хладилния процес се променя в зависимост от температурата в помещението обект на темпериране, при хладилните системи и големите климатици има поставени Ресивери, играят ролята на резервоар, в тях се събира фреонът, когато моментната нужда от него е малка.

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Е да,но това,което го дават за ресивър при домашните е точно на входа на компресора,след изпарителя,и не ми е много ясно как ще събира течна фаза,в резерв,като влиза газова.По-скоро ролята му е да се доизпарят капките фреон,ако има такива,за да не се получават хидравлични удари в компресора.

11. Member
    Тук е от
    Aug 2008

много ви моля да ми кажете какво горе долу какво трябва да е налягането на един инверторен климатик в режим отопление за да работи оптимално добре него пише мах4,15Мра защото в събота ще идват да го базикат и ако налягането е ниско мисля да предявя рекламация

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Нали главната идея на инвертора е да може да си променя топлоотдаването ,което пък зависи от налягането на фреона в конкретния момент.Тоест налягането се мени непрекъснато и зависи от околните условия,тези в помещението и настройката по дистанционното. Абсолютно нормално е налягането да е ниско,ако е затоплил стаята.На него пишело 41 бара макс,а не виждаш ли,че има и мин.
    При съмнения за количеството фреон в системата обикновено се източва стария,намира се пропуска и се ремонтира,вакуумира се и се зарежда с нов фреон на кантар.Ако е с фреон 410 . При 22 може да се допълва.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от imegogo
    много ви моля да ми кажете какво горе долу какво трябва да е налягането на един инверторен климатик в режим отопление за да работи оптимално добре него пише мах4,15Мра защото в събота ще идват да го базикат и ако налягането е ниско мисля да предявя рекламация
    Ще реши, че неработи добре? Достига ли си зададената температура? На нормална температура ли го държил(21°-22°) или на по-висока? И не ми казвай, че го държиш на автоматичен вентилатор или на ниска степен.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Aug 2008

при температура навън почти 10 градуса при зададени 22 вентилатор на средна скорост вътре прави 19 до 20 градуса ,като се има в предвид че повечето климатици при +7 може да се каже че работят оптимално добре

16. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Задай 30 и измери изходящата струя. И само за справка - убеден ли си в показанията на термометъра? Много термометри имат разлика от около 2 градуса спрямо реалната температура.

17. Member
    Тук е от
    Aug 2008

изходящата сруя е 36-37гр имам 2термометъра и двата показват 19 гр ходих от вън да го видя и да го чуя нещо е започнал да стърже вътре някакъв звук на подобяващ на стъргане на нещо метално

18. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Бре къв е тоя климатик много ниска Тизходяща има?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 10 ПърваПърва ... 56789 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Може ли да падне климатикът?
    От Shmi във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 17
    Последно: 03-01-18, 19:23
  2. Как работи климатикът (филмче 1-3 части)
    От babati във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 0
    Последно: 06-01-12, 16:26
  3. Климатикът не е работил от една година = ?
    От gkolarov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 20-09-11, 19:12
  4. Климатикът ми смущава Булсатком
    От Svetste във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 24
    Последно: 03-01-11, 08:58
  5. GREE ACS-12GP - не топли достатъчно при около 0 градуса
    От ontario във форум Климатици Hisense, Gree, Chofu, Bard
    Отговори: 18
    Последно: 01-02-10, 16:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе