Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 47

Кога инверторния климатик работи на минимума си?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2007

Re:Кога инверторния климатик работи на минимума си?

deian Този с минимум 900 W отдаване при 90 W консумация какъв му е номинала и максимала
    отдаване консумация
    Ако може и цена за да сравним

2.  

3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

На моя ТОШКО често му се случва да работи около минимума.При 600 вата отдаване, дават 120 вата консумация.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

nikiexp - този модел вече сме го чепкали.Няма момент,в който някой да го е забелязал да се доближава до тези 90 Вт консумация. А и отдаването от 900 Вт е под въпрос...

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

edi1 @ Ама виждал ли си го или така пише само . Уред за мощност ползваш ли ? Ако да сподели при какви температури пада на тоя минимум.
    Щото моя шарп и при +10 и при -10 все 380W минимална при 160 по документи . Сега си ги държи твърдо 380W с часове ако не влезе в дефрост ( което през деня почти не му се случва) , но при + 2 и нагоре почва да гаси компресора на често , което не ми харесва ама хич.

6. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

За мерене, не съм мерил, не ми се занимава с това, пък и нямам с какво.Помещението на малкия, където е монтиран обаче е много добре изолирано и често си мърка безшумно, естествено не при тези ниски температури.На японците им вярвам, защото го видях какво може при -20, -22 градуса тези дни.Щом при -16 ми вади към 50 градуса въздушен поток на ХАЙ ПАУЪР, вярвам и за консумацията.Освен това, компресора е двойно-роторен и като имам предвид управлението му, напълно е възможна такава консумация.В темата за ТОШИБА бях сложил таблицата за работата на компресора при различни температури през 10% мощност.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2008
    Живее в
    Пловдив

rumo- Реално това ти е минимума а не този по каталога.Аз,се борих така с едни климатици и се видя, че не всичко което казва производителя е така.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2008

работи на макс като е студено и не може да достигне зададената температурата

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

http://www.refteh.ee/popFile.php?id=...top=10,left=10 ей тука в ПДФ-а има данни за ТОШКО и консумацията при различни мощности и температури.

11. Тук е от
    Feb 2009

Като сте зачекнали минимума,да се включа и аз.Клима 225GDR в стая 16кв. съм го виждал да слиза до 140W-при отопление, и 85W-при охлаждане лятото без спиране на компресора.Минус 25W консумация на трафа-големия,60W за климатика,което е много близко до минимума

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Точно Тошибите са едни от климатиците, които си слизат най-близо до минимума. Да не говорим за новия PDR, който може да си изключва единия цилиндър на компресора

13. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

За да съм напълно обективен, засичал съм с ампер клещи (колкото и да е неточно) минимума на отопление на RAS 10 SKVP-E.При неколкократни опити се вижда че слиза до 176 вата.По-малко, поне при мен не съм измервал.Чудя се кои от възможните странични фактори може да влияе на този минимум(напр.- дължина на тръбния път,които в случая е 4.5м.) или нещо друго.По ми е интересен друг факт-при определени външни темп. климатика си поставя минимални долни прагове на консумацията -при около 0 град. -мин.1.2А,при -3 и надолу1.8А.Установил съм че под съответния праг предпочит да спре отколкото да падне на мин. 0.8А. както при плюсови температури.Изглежда така сякаш производителя е предположил съответните мин. топлозагуби на помещението за което е предназначен.Другото ми обяснение е свързано с необходимото налягане на фреона (по-високо при студено време) за да може да загрее вътр. топлообменник и да духа топъл въздух.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Това с вдигането на прага е забелязвано и при други модели.

16. Тук е от
    Dec 2009

За да си отговорим за минимума включете на макс.
    Може да се измери и с амперклещи но има голям риск от грешки.Защо ли е повече от каталога?

17. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Re:Кога инверторния климатик работи на мин

Цитат Първоначално публикувано от bariBG
    Защо ли е повече от каталога?
    cos(Ф)

18. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Аз моя го видях как достига минимума, като му пуснах една духалка и той се усети, че е стоплил и падна на мин.! Друг е въпроса дали има смисъл, реално работеше като вентилатор само!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Климатик RAS-ej28s не работи
    От diamobg във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 3
    Последно: 30-11-13, 23:25
  2. Кога сме на "далавера" при отопление с климатик?
    От Pat във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 87
    Последно: 22-09-13, 18:59
  3. Климатик FUJI RO-24UC - Перката * не работи!
    От adcku във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 5
    Последно: 31-01-13, 10:54
  4. Как да проверя работи ли компресора при DC инверторен климатик
    От batgrad във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 73
    Последно: 11-03-09, 18:32
  5. Климатик Electra - не работи както преди
    От white_shark във форум Други марки климатици
    Отговори: 7
    Последно: 22-06-08, 19:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе