Страница 106 от 181 ПърваПърва ... 5696104105106107108116156 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,576 до 1,590 от общо 2703
Like Tree1052Одобрявам

Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2017
    Живее в
    Враца
    Мнения
    379
    #1576

    Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

    На това аз му викам невъзможност за първоначална инвестиция от 4-5 хил. лева и страх от високи сметки.
    Страх от капиталовложения в изолация и т.н.
    Демек ниски и несигурни доходи.
    Във Варна да речем, че доходите са по-нормални, но в северозапада е трагедия, Лазаре.
    Vizi одобрява това.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    May 2017
    Мнения
    892
    #1577
    Цитат Първоначално публикувано от Lazar Виж публикацията
    Vizi, ако оставим община и държава, кой какво свършил или несвършил. При нас да речем в едни 20% от входовете на блокове имат изградена сградна инсталация с изводи до всяко жилище. като от 16 апартамента са се възползвали само 2. Отиваме да газифицираме третия, изявил желание на следващата година, а в същото време някой е стоварил купчина дърва на улицата и ги пренася в мазата с асансьора. После пак със същия асансьор, който е обща собственост ги носи всеки ден на осмия етаж, но не желае да се възползва от газовото кранче, което някой е оставил пред входа на апартамента му безплатно! На това какво му викаш?
    Мизерийка му викам и то не само във финансовия смисъл. Истината е, че за много хора и първоначалната инвестиция е непосилна. В БГ почти всеки има собствено жилище, нo малко могат, а още по-малко искат да го поддържат подобаващо. Под поддръжка разбирам и използване на подходящ вид отопление. Все пак апартамент на седмия етаж в жилищна сграда не е същото като на село в двора, но ходи го обяснявай на хората.
    Аз преди някоя друга седмица бях споделил, че индивидуалното отопление в жилищни сгради е глупост - за мен по-комфортно от централното парно (било то и с общ газов котел) няма ама тук не става.
    Този пост е редактиран от Vizi; 14-03-18 в 22:48.
    pepitoff одобрява това.

  4. Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    527
    #1578

    Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

    Централно парно е много окей, но само ако не се краде от комшиите. В голям блок със 100 апартамента абонатна станция, тристаен около 80м2 чисто, излизаше 1000-1100 лева топлото и бгв за цяла година ! Но знам за случаи в други блокове с огромни сметки, само заради кражбата от съседи...
    VanDan, ccankov73, milanov и 1 други харесват това.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,606
    #1579

    Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

    Кражбите и манталитета. Топла сградата, топлят тръбите (мои познати не си затваряха вратата на тоалетната, че там минавали тръбите), топлят комшийте и бай Иван минава на климатици нисък клас, защото още по-евтино. След него и бай Петър решава и той да не се мине. Като го направят още 50-60% и вече сградата не е топла, сметките на тези на ТЕЦ стават високи. И тези с климатиците реват - "съседа не топли вече".
    Писал съм за подобен случай с мои колеги. Вход от панелен блок, в който всички апартаменти имаха парно с общ котел на твърдо гориво разположен в мазите. Беше им топло навсякъде, а избягваха хамалогията. Купуваха въглища на едро 1-2 пъти годишно с камиони. Имаха си един комшия здрав пенсионер, който за 150лв. на месец го играеше огняр и поддържаше котела. Сметките им бяха по 50-60лв. на месец на апартамент и всички били доволни от отоплението. Но някои с времето и за тази сума започнали да се стискат. Закъснявали при плащането и започнили конфликти. Започнали първите тарикати да минават на 1-2 климатика и за 2г. работа с общото парно се разпаднала. Входът вече е студен и седят свити в по 1-2 стаи. Вярно е, че повечето са с ниски доходи - примерно жената е санитарка при нас с минимална заплата, а съпругът й също е при нас шофьор с 20лв. над минималната. В нашия край няма много работа и доходите са плачевни.
    Този пост е редактиран от VanDan; 15-03-18 в 07:58.
    bobivg и pepitoff харесват това.

  6. Banned
    Тук е от
    May 2017
    Мнения
    2,482
    #1580

    Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

    За съжаление мизерията е навсякъде в Чалгария. Няма за какво да се сърдим на хората за вида на отоплението.Има и такива,които стоят на студено.
    Докато има министри,като дебелата свиня,която тръби по медиите,че българите сме били алчни,затова сме работили в чужбина,положението ще е трагично.
    Само,че тази сигурно„ не знае”такива като мен/„алчни българи”/колко свежо €€€,вкараха в Бг,и продължават.
    Така,че тази тема ще е актуална много..много години.
    Този пост е редактиран от Viking72; 15-03-18 в 14:01.
    JordanS одобрява това.

  7. Novice
    Тук е от
    Mar 2018
    Мнения
    3
    #1581

    Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

    Здравейте на всички. От няколко дни чета темата и все още се колебая какво котле да сложа и каква инсталация би била най-оптимална. Нека дам първо малко повече информация за апартамента. На шпакловка и замазка е, все още не съм направил ремонт, но мисля отоплителната инсталация да бъде първото нещо с което ще се захвана. От София съм, апартаментът е ново строителство, на 3трети(среден) жилищен етаж, под мен за сега не се живее и над мен също. От едната страна гранича със стълбището от другата има населен апартамент. На партерния апартамент&nbsp; също се живее и на по-следващния над мен. Има външна изолация, таваните са около 2.60 м. Квадратурата и изложението са както следва: 100 квадрата по Нот. Акт с общите част 86.25 чисто застроена площ в която влизат и дебелината на стените, тоест е малко по-ниска от тези 86кв м. Изложение: детска- изток, дневна- югоизток, спалня-юг, баните са вътрешни. Дневната е с големи прозорци(френски) по цялата външна стена. Като влизах в доста студени дни ми се струваше доста топло вътре без да е живяно.Не съм сигурен дали е фалшиво чувство заради студа отвън. Наскоро занесох термометър, но доста фалшив и китайски - показваше 13-14 градуса при около 0 навън. Апартаментът е много светъл и слънчев и се надявам това да е бонус за зимата. Прави ми впечатление, че доста от хората са с инсталирана газова система, съдя по отдушниците за газ, от която излиза парата. Има и такива, които са на ток. Като цяло не съм много запознат с темата и бих се радвал на всякакви насоки, препоръки и съвети. Лазар, обръщам се и към теб като човек, който наистина рабира от работата си. Би ли ме посъветвал за моя апартамент какво котле би било най-удачния вариант, какви радиатори и тн. Мога да изпратя и снимки, ако е нужно. Като цяло искам да е бош и да бъде колкото може с по ниска минимална мощност. Бюджетът, който имам само за котлето е около 3к лева. Тръбите са ми инсталирани предварително и вървят по пода до всяка стая. Котлето ще бъде в дневната и бих се радвал, ако ме посъветвате за добри марки освен Бош. Какво ви е мнението за Weissmann? Бащата наскоро беше влязал в някакъв магазин, в който продавали италиански котлета, те му казали че Бош били боклуци и се правели в Турция. Разбирам, че искат да си продадат стоката, но има ли истина в това, съдейки, че наистина много от техниката им се прави там? Приятелката ми също има познати в Италия/Милано та са я филмирали, че италианските котлета били много добри, просто защото там масово се ползват от хората. Исках да попитам и какви тестове трябва да се направят със системата преди да почна да полагам настилките, защото се притеснявам да не протече някъде от трабите, а вече примерно да съм сложил гранитогреса и паркета/ламината.<br>Още веднъж казвам, отворен съм за всякакви насоки и съвети. Температурата, която искам да поддържам е около 21 градуса и се надявам за моя южен апартамент да не плащам повече от 150-200 лева в най-студените месеци от годината.<br>Поздрави,

    - - - - - - - - - -

    Здравейте, забравих да спомена, че държа да бъде двуконтурен за да ползвам и топла вода, понеже не искам да се занимавам с бойлери.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,606
    #1582

    Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

    Това в колко теми си го постнал?!? Досега писах в другата тема отговори, няма да ги копирам навсякъде. Тук е за сметки, а не избор на котел.
    Актуалните модели на Имергаз по нищо не отстъпват на немските марки по качество и характеристики. В газовата техника не е като стереотипите при италианските коли и немските коли. Италианските производители имат традиции специално в тази област.

  10. Member
    Тук е от
    Nov 2005
    Мнения
    527
    #1583

    Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

    Европейската комисия е готова с решение по делото за злоупотреба с господстващо положение, което се точи от години

  11. Novice
    Тук е от
    Jan 2014
    Живее в
    Ботевград
    Мнения
    6
    #1584

    Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

    За месец Март, 196 к.м. (2.069 MWh), или в левро - тотал 133.85

  12. Senior Member Аватара на KI_YOOU
    Тук е от
    Nov 2014
    Живее в
    Русе
    Мнения
    2,071
    #1585

    Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

    Квадратурата, поддържана Т?

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2016
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    20
    #1586

    Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

    За целия зимен сезон 1176 м3 или в лв. 912.38 ....досега за дърва 700 за газ за котлона 53 и бойлер 120 за 6 месеца = 873 лв. ... за разлика от 40 лв. повече на природна газ като не смятам рязане, цепене и носене, смятам че си заслужава вече няма да гледам газомера успех на всички които се чудят на какво гориво да се топлят ...
    Lazar, lazarus18, ivodivo и 2 други харесват това.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Mar 2014
    Мнения
    151
    #1587

    Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

    Цитат Първоначално публикувано от sevastaki Виж публикацията
    96 лв. за Февруари
    85 лв за Март

  16. Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    324
    #1588

    Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

    31.03.2018 Дебитно известие 141,44 лв. Да
    01.03.2018 Фактура 119,41 лв. Да
    01.02.2018 Фактура 119,41 лв. Да
    31.12.2017 Дебитно известие 66,06 лв. Да
    31.12.2017 Дебитно известие 0,38 лв. Да
    01.12.2017 Фактура 88,01 лв. Да
    01.11.2017 Фактура 88,01 лв. Да
    Това ми е консумацията за 6-те месеца от октомври до март вкл..80м2 чиста отопляема площ.4стаи,кухня,коридор,баня.Етаж от къща.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Мнения
    33
    #1589

    Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

    83.71 за март, общо 460,27 за сезона от декември насам. Доволен съм.

  18. Member
    Тук е от
    May 2017
    Мнения
    892
    #1590

    Отговор: Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

    Имах си аз да не си доволен.
    Uve_Smotanson и pepitoff харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Майстор за локално парно из Пловдивско
    От Jumbalaya във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 15-11-13, 16:46
  2. Отговори: 1
    Последно: 27-03-13, 16:25
  3. мога ли да си направя локално парно ?
    От get във форум Отопление
    Отговори: 15
    Последно: 09-01-12, 11:28
  4. UPS за локално парно,избор?
    От Binq във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 07-01-10, 15:22
  5. Локално парно с бойлер
    От nakt17 във форум Отопление
    Отговори: 18
    Последно: 19-03-08, 10:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе