Ще видим....
Те няма да го слагат в хранилището газа, а ще го вадят от там, за да го продадат на висока цена
Здравейте, бихте ли споделили какво е увеличението на сметката ви(в проценти) на база Ноември 2021 - Ноември 2022 при почти същото потребление и през двата отчетни периода.
Не знам къде живееш, но тая есен/зима до сега е доста по-топла от миналогодишната, така че въпреки по-високите цени до тук е по-евтино отоплението. Миналага година октомври 246лв газ, ноември 270лв газ, този октомври 3лв газ/48лв ток, ноември 144лв газ/35лв ток (тока е от котел на ток и в сметките влиза топлата вода). Декември ще видим, но най-вероятно ще е колкото миналага година (сега на ток, миналата година на газ).
Все пак е някакъв ориентир тъй като аз правя експеримент на ток с 1 климатик,1 конвектор,1 бойлер и не мога да сравня със собствените си сметки от 2021(иначе на ток сметката ми за Ноември е по-ниска с 20-тина лева от тази за газ миналата година).Иначе си прав и в Кюстендил(където живея) сезона е по-мек от миналата година но при тези цени на газа това не гарантира по-ниски сметки.
2.6 пъти по-малък разход, 2.2 пъти по-малка сметка. Ноември 22 спрямо 21
Момчета вие явно не ме разбрахте, аз не искам да сравнявам моята с вашите сметки, а да ми кажете какво наблюдавате вие във вашите(тъй като аз не мога да го направя за себе си защото тази зима експериментирам на ток) като сравнявате Ноември 2021 и Ноември 2022.Това което казвате относно комфорта и тн. ми е ясно(а и не го оспорвам) тъй като съм ползвал газ в последните 6 години(тази година просто си правя експеримент) ежедневно и съм запознат.
Ноември 2021 - 103 лева.
Ноември 2022 - 112 лева.
Тази година месеца беше по-топъл и съм намалил термостата с 0.5 градуса.
Въпреки сериозния спад на цената на газта на хъба, Булгаргаз ревизира исканата цена за януари само с около 10% - от 204 на 186 лв за МВч.
Това исках да кажа преди няколко поста - при нас газа пак ще е скъп. Така ще е щото си траем. Свиваме рамене и си мълчим. Я това да се случеше при някой от нашите съседи - веднага щяха да излязат по площадите...И ние ще излезем ..., но на новогодишен концерт.