няма как да стане това при горене .. отделно имаш помпа на ток ,електроника всичко това консумира 24/7
няма как да стане това при горене .. отделно имаш помпа на ток ,електроника всичко това консумира 24/7
Здравейте! Пуснахме газовия бойлер, когато бяха студените дни през Септември. За топла вода ползваме проточния.
Реално горелката се пускаше само сутрин и вечер да обърне въздуха, Термостата беше на 20 градуса и имаме само 6 кубика изразходвани.
Това което смених е че свалих температурата на топлата вода от 70 на 55 градуса.
Гледах че горелката работи по-дълго, но на по ниски градуси през приложението.
Съветвам ви да си свалите градусите, явно има ефект.
Моя Бош му дават 130W максимална(по спомен) и под 100W номинална.Това с помпа, вентилатор и електроники.
Смешно малка консумация …… стига цената на газа да не е такава убийствена.
Един път му бях закачил “електромера” - май се въртеше 80-90W когато работи.
смешно малко но ти прави едни 15 лв ток на месец само тази консумация щото е 24/7 .. идеята ми е да не гледаде голи киловати като смятате цената спрямо отопление на ток ,едно конвекторче в момента е далеч по икономично от газов котел като пари ( за климатик да не говорим )
Колко ток харчи според вас един газоя бойлер?
30 или 50 стотинки месечно.
Защото това е максимумът. Ако твърдите друго, то нищо не разбирате.
- - - - - - - - - -
Споделям това видео в което обясняват за външните термостати и опън терм устройствата.
Смятам че е полезно и наистина помагат да се пести излишен разход на енергия.
- - - - - - - - - -
Господине, въобще не сте наясно с това каква е консумацията на ток на газов бойлер!
Какви 15 лв сънувате?![]()
кой пък говори за газов бойлер .. коментира се помпата и електрониката на газов котел .. вие пращате някакъв клип за бойлери и изведнъж темата стана за бойлери ?
На Запад газовите котли, казват газови бойлери.
Няма разлика между двете.
Та пак да попитам.
Какви 15 лв сънувате?![]()
Мога да ви кажа че това не е вярно, а всеки който твърди обратното меко казано не е запознат с материята.
Разбирам че сте привърженик на климатичните инсталации, но разберте че има и хора които не ги харесват , като мен и съответно няма да търпя да се говорят глупости от рода на това че газовия котел харчи 15 лв за ток.
Минимум 10 лв харчи за 2 човека,ако искаш търпи....колега
Изпратено от моят SM-A505FN с помощта на Tapatalk
Не знам колко харчи един газов бойлер, но един газов котел прави средно по 1 кубик за топла вода на ден, при двучленно семейство, а цената доскоро беше към 4лв. за кубик.
Бойлерът е към левче на ден.
Лятото и зимата нямам разлика в сметките за ток, така че тази помпа, която работи денонощно явно харчи нещо пренебрежимо малко.
След увеличенията, летните ми сметки за газ са около 35 лв/месец, в което влиза готвене на газ.
Колко по-малко ще плащам с бойлер на ток, че да се съобразявам с лимита на топла вода? 5 лева на месец? 10 лева?
35 кубика на месец, да, но 35лв. на месец за БГВ и готвене, нещо не ми се връзва, това означава под 10 кубика газ на месец, тъй като лятото цените бяха над 300лв. за 100 кубика.
Какво толкова ти се струва невероятно, аз съм с подобен разход при тричленно семейство и готвене на газ
https://ibb.co/0cc7zvr
Този пост е редактиран от loshiat; 05-10-22 в 19:09.