Това е моята сметка за ноември.От 123 лв цена ,това ли е не знам ,но както пишете 204 ако стане то доста се вдига газта.Това ми е само къпане и готвене.За сега се топля на климатици.Сега ще видя на 15.12 колко ток ще имам за 1 месец и ще се смята.
Това е моята сметка за ноември.От 123 лв цена ,това ли е не знам ,но както пишете 204 ако стане то доста се вдига газта.Това ми е само къпане и готвене.За сега се топля на климатици.Сега ще видя на 15.12 колко ток ще имам за 1 месец и ще се смята.
Цената на пропан-бутана макар и плавно спада. Зареждабе в четвъртък - 36лв/ бут с доставка до вкъщи.
Нормална спекула с оглед сезона и обстоятелствата.
Дочух, че една от причините била повишаването на цената на петрола, а той дефакто е на 14 месечно дъно.
Тази цена от 204 лв е при котировки на газа от около 114 евро без цени за достъп и всички други такси.
Само да вметна,че в момента цената на газта в хъба е 139 евро/МВч, тоест исканата цена от Булгаргаз е около 25% по-ниска от пазарната. По-горе бях писал,че цената газта за месец се качи доста на Dutch TTF - грубо около 40%.
https://www.theice.com/products/2799...rketId=5460494
Ей, да не вземете сега да студувате и да ходите некъпани!
По закон е така - около 10 число някъде. На първи решават окончателно
Добри новини. За последните две седмици цената на газта на хъба се срина с 50% и вече се търгува на нива около 80-85 €/MWh.
Вместо очакваното повишение, май ще има намаление от над 40% за януари.
Просто няма да ползват него, ще го държат за резерв и ще купят нови количества на борсови цени.
Поне така се надявам.
Хранилището беше пълно и октомври и ноември.