Страница 18 от 184 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно
Резултати от 256 до 270 от общо 2757
Like Tree1090Одобрявам

Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Re:Колко ви струва отоплението на природeн газ с локално парно?

И според мен е добре. Къща, голяма площ. Раздели площта на три и сметката на три и получаваш 262лв. на 103м2. Отлична цена. Аз съм с двойно повече за 110м2, но пък държа 21-22гр. Потвърждава се обаче мисълта ми, че за голяма площ и котел се получава по-ефективен разход.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2012

Здравейте и от мен.

Лично мое мнение е,че за 310 кв.м. 790 кубика газ са много.Лятото на 2011 г. газифицирах мой приятел с къща 250 кв. м.
    Отоплителната инсталация я изградих изцяло с медни тръби.Сметнах че му нужна отплителна мощност от 29кW т.к. изолацията на къщата му е отлична - 10см.вн. изолация вн.стени от газобетон и вт. изолация 10 см. вата +гипс картон.Котела е ДЕ ДИДРИХ 36 kW.Колкто и учудващо и да звучи сметката за м.Декември е 310 лв. за Януари 285 лв. а за Февруари 328 лв. като от 23 януари до 3 февруари е бил на хижа.Не знам дали тези 10 см вт. изолация са причината за малките сметки,но ще споделя и за друг случай апартамент 80 кв.м за февруари 120 лв. без гипскартон и вт. изолация като вт. температура не пада под 22 градуса т.к. там живее 2 годишно бебе.Съветвам всеки с големи сметки за газ да се замисли още от сега и да локализира и отстрани нередностите и следващата зима да се смее на ниските сметки.
    Успех на всички.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331135956[/time]_________________________________________________

Здравей Lazar,
    Интересувам се от професионалното ти мнение по един въпрос.Миналата седмица монтирах котле де дидрих ZENA ,запалих го и апартамента се сгря доста бързо,но това което ми направи впечатление е че котлето работи около 30 сек на мах и след това около 3 мин горелката е само на пилотен пламък.Наблюдавал съм друг такав модел който след сервизна настройка работи около 2 мин и после около 4 мин работи само на пилотен пламък и после процедурата се повтаря.Та въпроса ми е заслужава ли си клиента да вика сервиза да го настройват.При тази работа котлето подържа 20-21 градуса и харчи по 2-3 кубика за 24 часа .
    Благода ти предварително.

4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Къде го видя тоя пилотен пламък при Зена-та

5. zh
    zh е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Добрич

И какъв е този разход от 3 кубика за 24 часа при поддържана темп. 20-21*С. Колкото и добри съседи да има около него, как го постига. При каква външна температура? Колко часа в денонощието работи този котел?
    И аз искам такъв разход. Той и моят котел постига такъв, ама когато навън е вече доста топло.

6. Тук е от
    Feb 2012

Пламъка не съм го видял с очите си просто предположих,защото повечето котли работят с пилотен пламък.Извинявам се за грешката.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331137860[/time]_________________________________________________

Съседи има само отгоре т.к. е 1ви етаж от къща.Неговия етаж е около 80 к.м
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331138536[/time]_________________________________________________

Колега котлето не е настроено и 30сек работи 3 мин почива.Предполагам, че затова работи така и затова питам нормално ли е и трябва ли да идват от сервиза за да го настроиват,дали след настроиката разхода ще се вдигне или ще остане такъв.

7. zh
    zh е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Добрич

Тези хора са направо щастливци. Първи етаж, къща и такъв разход?! Това е мечта за голяма част от участниците във форума. И все пак не мога да си обясня как го постигат?
    Дай малко повече подробности за режима на работа на котела, ако знаеш.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2012

До сега говорихме с момчето по телефона и ти давам 100% информация .....
    Стаен термостат или програматор няма.
    В режим отопление задава 65 градуса на котела.
    В Понеделник от 20.00 часа го е засекъл до Вторник 20.00 часа 4 кубика газ.
    30 сек работи 3 мин почива и цикъла се повтаря.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора

Много ми е интересно,защо някой с тези малки сметки не пише тук,а все някой бил чул,видял,казали му,че еди кой си горял по 2-3 м3 газ за 24 часа?!?! На този или му е барнат разходомера,или пуска отоплението само за 4-5 часа на ден.Извинявайте,но и аз съм с вата от вътре и изолация от вън,но днес имам 9 м3 разход.......

11. Тук е от
    Feb 2012

Това вече не мога да го знам т.к. не съм по 24ч на ден с тези хора,също така не знам и за разходомера.Просто споделям данни.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331142417[/time]_________________________________________________

Интересно ОК.Да приемем че ме лъжат за разхода.
    Но все пак за 100м2 например ми се струва много 400м3 газ и си мисля, че има проблем някъде,който проблем трябва да се намери и да се вземе решение за отстраняването му.Но това все пак си е мое мнение.

12. Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от Oggi
    Това вече не мога да го знам т.к. не съм по 24ч на ден с тези хора,също така не знам и за разходомера.Просто споделям данни.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1331142360[/time]_________________________________________________

Интересно ОК.Да приемем че ме лъжат за разхода.
    Но все пак за 100м2 например ми се струва много 400м3 газ и си мисля, че има проблем някъде,който проблем трябва да се намери и да се вземе решение за отстраняването му.Но това все пак си е мое мнение.
    А на мен пък ми се струва за напълно нормален, като навън Т беше -20С, че и по-ниско...

13. zh
    zh е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Добрич

Цитат Първоначално публикувано от Oggi
    До сега говорихме с момчето по телефона и ти давам 100% информация .....
    Стаен термостат или програматор няма.
    В режим отопление задава 65 градуса на котела.
    В Понеделник от 20.00 часа го е засекъл до Вторник 20.00 часа 4 кубика газ.
    30 сек работи 3 мин почива и цикъла се повтаря.
    Колега Oggi, към теб нищо лично, и няма как да си 24 часа с тези хора, но това, което казват е невъзможно - къща, 1 етаж и при този режим на работа на котела, дори и при тези външни температури в момента, няма как да се постигне този разход. Аз следя този форум от 2009 г. всеки ден постоянно, с часове го следя и такова нещо не съм срещал. Или както каза колегата МИК66, разходомерът е нещо барнат макар, че не зная как може да стане, (а може и да има начин) или не е изправен. Гледам, че и Lazar е активен в момента, нека и той да се изкаже!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

При цикъл 30сек. работа, 3 мин пауза котела работи около 5мин на час или 2 часа на денонощие. За тия два часа ако предположим че работи с мощност около номиналната значи отделя около 40кWh енергия.
    И аз искам такава къща от 80кв. да вога да я топля с 40/24= 1,66кW. Ако са 4 стаи грубо се пада по 400W на стая. И това без да смятаме загубите от пост и предвентилацията на горивната камера. Прелест.

16. zh
    zh е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Добрич

Мисля, че espace изясни нещата. Няма как да стане при обикновена къща. Или тази къща е от ония пасивните, както ги наричат.

17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от zh
    Гледам, че и Lazar е активен в момента, нека и той да се изкаже!
    Бях започнал да пиша но се отказах, защото реших, че нямам думи. В интрес на истината lazarus18 и той говори за някакви подобни разходи, но сам разбира, че има помощ свише

18. zh
    zh е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Добрич

Ами, да! Дай боже всекиму такава помощ!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 18 от 184 ПърваПърва ... 816171819202868 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Майстор за локално парно из Пловдивско
    От Jumbalaya във форум Купува
    Отговори: 0
    Последно: 15-11-13, 17:46
  2. Отговори: 1
    Последно: 27-03-13, 17:25
  3. мога ли да си направя локално парно ?
    От get във форум Отопление
    Отговори: 15
    Последно: 09-01-12, 12:28
  4. UPS за локално парно,избор?
    От Binq във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 07-01-10, 16:22
  5. Локално парно с бойлер
    От nakt17 във форум Отопление
    Отговори: 18
    Последно: 19-03-08, 11:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе