Звучиш ми като оня габровец който се похвалил, че вместо да се качи на автобуса, тичал след него и така икономисал 1 лев. А баща му, като по-мъдър, го посъветвал, следващия път да тича след таксито..Първоначално публикувано от felipe
Звучиш ми като оня габровец който се похвалил, че вместо да се качи на автобуса, тичал след него и така икономисал 1 лев. А баща му, като по-мъдър, го посъветвал, следващия път да тича след таксито..Първоначално публикувано от felipe
Слагайте си нафтови котли бе колеги - така след края на отоплителния сезон въздишката на облекчение ще е още по-голяма![]()
Сметката ми за м.март - 188 лв. ! До средата на месеца включен котел,после от време на време сутрин и вечер за по час. Готвене и БГВ тоже...Стара Загора.
Моята за м. март - 105 лв. От 18.03 е спрян котела и съм на климатик.
Нашата за март е 140 лв., котела не е спиран и не смятам да го спирам, защото сега разхода е най-малък. Сутрин върви 1 - 2ч. и вечер се включва за 1ч. Ще мога да спестявам само ако понижат цената на газа.![]()
Така де, ама на жена ми не и стига този един час работа на парното....Първоначално публикувано от Magnolia
![]()
Що, какво не и достига на жена ти?![]()
Повече часове комфортна топлина....![]()
Януари и Февруари - 410лв. - предварителни, според средната консумация за месец от първото тримесечие на 2011г.
Март - 420лв. - изравнителна, за да покрие разхода за първото тримесечие на 2012г.
Март доста икономисах, което означава, че Януари и Февруари съм бил на около 500 и нагоре лв. за месец. 22-21гр.
Иначе сега Март, жената и дъщерята пускаха климатиците в спалнята и детската на по 25-26гр., вечер, че бях поспрял парното. Аз си седях в хола без отопление. И на тях не им достигат часовете комфортна топлина. Между другото усещам, че ми е неприятно топлото от клими. Едно такова не знам как да го опиша... 22-23гр. от парното е по-добро от 25-26гр. от клими като субективно усещане. Но и цената също е различна вече като обективно усещане.
Не обобщавай за всички марки климатици.Няма да споря.Просто от една марка "топлото" е едно, а от друга е друго. За мен засега най-комфортното е от фуджицу-усеща се дори "прегорял"прах като започнат да духат в началото.
Вероятно с твоите хаери-толкова.
Казват, че с тошиба климатици също била по -комфортна топлината.
При всички положения термопомпа въздух-вода "подово изпълнение" обединява комфорта от отоплението с парно и икономичността на климатика.С термопомпа вода-вода ще имаш повече проблеми отколкото с въздух-въздух, по неремонтопригодна е и явно не е така ефективна- една колежка отоплява цяла къща с нова термопомпа-платиха за нея 20 000лв ...
След изравнителната сметка за първото тримесечие на 2012 г., олекнах със 731,25 лв.
И аз съм чувал разни работи, но комфорт и климатик си остават две несъвместими неща. Ако беше толкова 'убуу' освен в третия свят и някъде по белите държави щеше да има масово отопление на клими.Първоначално публикувано от justify
Я разкажи за ремонтопригодността на въздушните термопомпи, че се впечатлих. По-добре в другата тема, че оспамих...
На твоята колежка,ако са и нагрухали радиатори няма как да и е ефективна ТП. Не ми отговори- може и на лично( за същата инсталация ли си мисля).
Премиерът се обявява за прегласуване на наложения мораториум за шистовия газ.
"Преди няколко дни в Румъния започнаха до нашата граница да дупчат за шистов газ. На тяхна територия, но на нашата плоча. И сега ще е много глупаво от наша страна да внасяме скъп газ, а в същото време съседите ни да добиват шистов газ и да ни го продават.
При положение че сме на една плоча. Но аз разбирам, че имаше и много хора, които засилваха страховете. Така че, ако се обясни добре на българите, ако видим, че технологията в Румъния работи и не създава проблеми, тогава може пак да седнем да говорим с хората", казва Бойко Борисов.![]()
Румънците отпратиха Шеврон, така че засега няма да дупчат.
Затова у нас отново започва натискът за вдигане на мораториума.
Шеврон и да добиват газ, едва ли цената ще е драстично по-ниска от тази на Газпром. Ето Петреко добива от находището в Галата, и го продава на цена близка на тази на Газпром. Така както и всички, вносители на горива продават на цените на Лукойл. Дано да не съм прав.